.

Och så var det ju det där med träningen, ja...

I söndags drog Max ut mig på en, vad han sa, "kort promenad". Jo men visst sörru, bara en kort promenad på sisådär en halv mil eller så.. En sådan promenad hade ju kunnat vara skön om det inte vore för det att jag fick skavsår efter typ 5 minuter och om inte min kära pojkvän hade sagt att "vi är snart framme, bara en liten bit till.." hela jäkla tiden! Nej usch! Men snäll och envis som jag är släpade jag mig framåt hela tiden och nu har jag så ont efter skavsåret så inga skor är sköna att ha på sig längre. Så himla typiskt! Jag ska prova att sätta på ett plåster eller två och se om det hjälper så att jag kan ta en promenad idag innan Max kommer hem från jobbet. Det känns som att det skulle behövas. Igår blev det bara totalt 30 minuters medelsnabb cykling till skolan och hem igen. Ingen superträning direkt, men bättre än inget är det väl.. Det positiva med halvmilspromenaden häromdagen var ju att vi såg många vackra utsikter och blommor. Mobilkameran åkte så klart fram med en gång för att föreviga de fina ögonblicken, men i ärlighetens namn gör bilderna inte dem rättvisa. Trots detta så slänger jag in några smygtittar på vad vi fick se. Det var så otroligt vackert och solen sken när vi promenerade längs med havet. 
 

It's time to make up some goals.

I söndags slog jag äntligen slag i saken och, efter att ha diskuterat fram och tillbaka med både Max och mamma,  bestämde mig en gång för alla att få hjälp med mitt största problem just nu. Just nu känner jag mig lite för tjock, lite för stressad, lite för trött, lite för deppig.... osv osv. Nu ska jag verkligen göra mitt bästa och sätta upp mål för mig själv som jag kan hålla. Endast 40 dagar återstår av skolan, sen står flytt och nytt jobb i ny stad på schemat! Jag är den första att erkänna att jag längtar som en tok! Tänk att få vakna upp varje morgon bredvid den människan man älskar, få laga mat ihop, gå långa promenader hand i hand och tänk att få jobba med det man alltid velat, ända sedan man tultade runt i blöja. Det känns fantastiskt att detta ska bli min verklighet inom kort..! Jag ska kämpa på de här sista dagarna och verkligen försöka att peppa mig själv. Alldeles för många dagar har gått åt till att ha ångest över allt som komma skall. Det är dags att kliva ut ur den där svackan och se framåt istället! Varje dag ska jag försöka ta mig ut och få lite frisk luft och röra på mig, vare sig det är de där 15 minuternas cykling till skolan eller en långpromenad på 5 km, lite "träning" behöver jag i alla fall! Sen så ska jag fokusera på allt det roliga som händer inom den närmsta framtiden, som tex imorgon då jag får fira valborg med min älskade och på lördag då det är 30-års fest för min fina storebror. Jag älskar att jag har världens finaste familj! Ser ni positivt tänkande..!
 
Kan ni fatta att jag bara har fyrtio dagar kvar av min 3,5 år långa utbildning?! Det är ju helt sjukt!

Min brorson. ❤

Ända sen den dagen Alexander föddes, för snart 2 år och 8 månader sen, så har har varit fasters lilla guldklimp. Jag har älskat honom som om han var min egen, jag har tjuvhållit, busat, pussat, kramat och tröstat. Det spelar ingen roll hur ofta vi ses, jag saknar honom ändå. När han är sjuk eller har ont så värker mitt fastershjärta av saknad, smärta och längtan. Det finns ingen som jag älskar så som fasters lilla trollunge. Han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag blir alltid så himla lycklig inombords när jag får en puss, kram eller bara en liten mysstund med Alex (som jämt har myror i brallan). Det finns nästan ingen bättre känsla än att få sitta stilla och njuta av den lilla varma busiga barnkroppen som man har tätt intill sig. Gissa om jag var lycklig i påskas när jag fick ha busungen i knät, alldeles för mig själv, och läsa flera böcker medan han pekade och berättade om alla bilderna. Dessutom var det TVÅ dagar i rad! Jag blev så lycklig och rörd att jag nästan började gråta glädjetårar. Jag vet, knäppt men jag kan inte förklara i ord hur mycket jag älskar denna lilla parvel och hur mycket han betyder för mig. Fasters lilla hjärtegull! ❤


Vårtecken?

Den här fjärilen såg jag igår när jag kom hem från förskolan. Komiskt nog hade vi precis pratat om fjärilar tidigare den dagen. Idag visade jag upp bilden för barnen på förskolan och vi tog reda på vad den hette. Påfågelöga heter denna vackra fjäril. Är det ett vårtecken kanske? Är våren äntligen påväg nu? Hoppas hoppas hoppas..


Dop för Alicia.

 
I lördags var vi på dop för lilla Alicia. Hon var så liten och söt, nästan som en liten docka. Jag som är så sjukt svag för söta små barn blev alldeles käär! Alicia låg tryggt i min famn och slumrade till titt som tätt, det är inte lätt att hålla sig vaken på ett dop med så mycket människor när man bara är 3 månader. Då är det bättre att ligga i en trygg och varm famn! 

Lite ljusare, mycket lyckligare!

I fredags fick jag en väldigt stor lust att bli sommarblond, dvs få lite solblekt hår så jag slängde i en blond färgning i håret och jag är så nöjd med resultatet! Humöret steg genast och blev på topp. Tänk vad lite som behövs för att man ska pigga på sig lite.

Sunglasses.

Nu när solen börjar kika fram ute är solglasögon ett MÅSTE! Efter min trafikolycka för snart sex år sen är jag så himla ljuskänslig och migränen kommer krypandes direkt om jag inte har något skydd för ögonen. I år slog jag till och köpte två par nya solbrillor då jag råkade lägga mina på pappas biltak förra sommaren när jag skulle knäppa fast Alexander i bilbarnstolen, och ja sen var de ett minne blott. Det blev ett par "cool-brillor" och ett par "snygg-brillor". Här kommer ett tjuvkik på de coola glajjorna från tidigare denna månad. Jag älskar dem!


Min kärlek. ❤


När verkligheten hinner ifatt.

Den senaste månaden har varit väldigt stressig och innehållsrik. Jag har avslutat min praktik och fick världens finaste omdöme och en avskedspresent. Den här utbildningens näst sista seminarium har varit och vi har påbörjat vårt kämpande och skrivande med examensarbetet. Jag har också hunnit göra en omtenta som var envist svår. Ett sjukhusbesök med stick i armen samt ett tandläkarbesök med beskedet om att en tand måste dras ut har även det avklarats. Planeringen inför ihopflyttningen med Max har också startats. Det har med andra ord varit full rulle och jag har inte riktigt hunnit med att fatta att jag tar examen och står inför mitt livs äventyr om mindre än två månader! Ny stad, nytt jobb, nya möjligheter! Det är spännande men samtidigt skrämmande. Jag fiskar efter jobb i Östhammar, men än så länge har inget dykt upp. Just nu försöker jag ta en sak och en dag i taget, för annars finns risken att jag drabbas av panik inför allt som står för dörren. Allting löser sig inom sin tid. Idag har jag jobbat med examensarbetet hela dagen och är nu helt slut i skallen. Men än är dagens arbetet inte över. Förberedelser och eftersökningar inför morgondagens skrivande måste göras och mat ska lagas. Fatta om exakt 54 dagar är allt detta över. Helt sjukt konstigt!