.

"Du borde inte klaga. Tänk på barnen i Afrika"

Ibland funderar jag på varför man alltid måste vara glad över allting hela tiden?! Jag hatar när folk säger till mig att jag borde vara glad för dittan och dattan. Och om jag tagit examen? Och om jag har fått en jobb? Och om jag har en fin lägenhet? Och om jag har körkort? Och om jag har massor av saker att vara glad för?! Bara för att jag har allt detta så betyder det inte att jag måste vara glad över det hela tiden. Jag menar, pengar kan inte köpa mig varken välmående, lycka eller ett glatt och bra liv. Hatar hatar hatar när alla säger åt mig att jag borde vara glad för att jag har allt jag har i mitt liv, och att jag inte borde klaga. Ingenting här i livet är gratis, gör jag ett val så är det, oavsett om jag vill eller inte, alltid på bekostnad av något annat som indirekt då måste väljas bort. Sluta säg åt mig vad jag ska känna, tycka, tänka eller vara och leva mitt liv. Ibland har jag bara lust att slänga upp ett "skit på dig" rakt i ansiktet på de människorna som säger åt mig att jag borde vara glad och inte klaga. Barnsligt eller ej, men det är precis så jag känner just nu.. 

Nu är det sommar, nu är det sol, nu är det koskit i hagen.

Kossorna var inte så jäkla sugna på att bli fotade häromveckan, de vände bara rumpan åt mig och blängde surt. Den brunvita kossan dock upp en av sina talanger för oss - sin vighet.
 

Första dagen på nya jobbet.

Rädsla, oro, panik, ångest, gråt, illamående... Allt detta snurrar runt i min hjärna just nu. Sov inte en blund inatt. Är det okej om jag skiter i att gå eller? Jagvillinte, villinte, villinte! Jag dööööööör!
 

Smultronfrossa.

Det har verkligen varit en varm och solig sommar i år, en riktig smultronsommar. Senaste gångerna jag har varit hos svärmor har vi varit ute och plockat smultron till oändlighet. Mamma gav oss även en burk full med smultron. Vi har ätit smultron med glass/grädde, gjort smultronmilkshake och verkligen frossat i de små röda bären. Så jäkla gott och riktigt riktigt somrigt! Om vädret tillåter på lördag när jag hälsar på ute i sommarstugan så ska jag nog gå på smultronjakt. Kan aldrig få nog av dem...


Det var bättre förr.

För ett tag sedan så satte jag och Max fart på min morbrors gamla cykel. Det har gått ca tjugo år sedan min morbror gick bort och sedan dess har cykeln bara stått i ett förråd ute i sommarstugan. Trots detta så var det bara lite luft som behövdes pumpas i däcken och lite smörjning av kedjan, och sedan var den som ny! Imponerande va?! Jag säger då det, det var sannerligen bättre förr! Sedan dess så har jag och Max cyklat på våra racercyklar och jag har övat på att känna mig trygg på cykeln med supersmala däck, ingen fotbroms utan två handbromsar (en till varje däck), växlar som sitter nere på ramen som dessutom är en herr-ram som är liiiiite för hög. Jisses, här trodde jag att det bara var och trampa och se glad ut, men icke. Det är en hel vetenskap med den där cykeln. Men det är skojigt att ha en egen racercykel så att jag kan följa med Max på cykelturer ibland, vilket är hans stora intresse. Övning ger färdighet som man brukar säga! Varje cykeltur för mig små "babysteps" närmare en trygg, säker och rolig cykling. Än så länge är det roligt och har gått bra, även om jag ett par gånger glömt bort att jag inte har fotbroms och åkt rakt ut i vägen med hjärtat i halsgropen (där det som tur var inte kommit några bilar eller andra fordon). Och, ja mamma, jag använder hjälm varje gång så du behöver inte oroa dig!




Bebisfötter. ❤

Bebisfötter måste ju vara något av det sötaste och mysigaste som finns! Jag älskar de russinskrynkliga små fossingarna med de pyttesmå tårna. Man blir ju alldeles kär i dem. Så jäkla gulliga!
 
Nils Åke Alexander. ❤

Eva Eleonora Fredrika. ❤

Redan tre år!

 
Var tar tiden vägen?! Fasters älskade lilla plutt fyller tre år idag. Jag som nyss tyckte att han föddes och jag höll honom i min famn för första gången och överväldigades av den enorma kärlek som lilla älsklingen skänkte. Det var kärlek från första stund. Nu är han redan en envis stor pojke, som vet exakt vad han vill och inte vill, som springer runt och bestämmer och "bossar" över allt och alla. Han har till och med hunnit bli storebror, till världens finaste lillasyster, under de här tre åren. Jag kan inte fatta att fasters "lilla" guldklimp redan fyller tre år och har blivit så stor. Kan någon stanna tiden så jag hinner med att gosa, snusa och kramas lite till med älskade lilla plutten innan han blir tonåring och inte alls har lust att gosa med sin faster. Grattis till världens finaste Alexander på treårsdagen. Faster älskar sin lilla guldklimp mer än ord kan förklara och beskriva. ❤