.

trötter

jag är så sjukt trött, har hållt igång hela dagen sen jag gick upp 04.25 imorse.. nu ger jag upp för idag, får kolla igenom allt jag har skrivit imorgon. ska gå upp till F&A's lägenhet och dricka lite vatten. de är inte hemma och kommer inte hem än på någon timme. får nog lägga mig och vila och glo lite på tv sen. misstänker att jag är övertrött just nu, blöder näsblod hela tiden. bläsch! :( håll tummarna att det går bra imorgon på föredraget!

bye bye.


Nu är jag här igen...

Imorse tog jag väskan och tågade till Stockholm igen. Blir här två nätter, alltså åker jag hem på onsdag igen. Idag har jag varit på föreläsning, sen satt vi i SA-laget och försökte sammanfatta det vi ska hålla föredrag om imorgon, 250 sidor ska vi redovisa på mindra än tio minuter. Herreminge! Jag ska försöka läsa den delen som vi har sammanfattat som jag ska läsa och fixa till det sista. Vi ska skriva ihop resten imorgon. Roooligt! Sen är det bara onsdag kvar sen är det påsklov i 4 dagar! Jiiippiii!! :) Skriver någon rad ikväll, men nu är det dags att läsa det sista..


Chihuahua



Åh, jag hittade den här bilden på min älskade voffsing igår när jag gick igenom bilderna på kameran. Jag har inte träffat mina små älsklingar på över tre månader nu. Saknar dem så himla mycket! De är ju så underbart mysiga!
Chihuahuorna är kärlek för mig!


Mor-dotter dag

I lördags hade jag och mamma en mor-dotter dag och vi gick på stan och kollade lite, det blev ett och annat köp. På kvällen åt vi fläskfilé och bakad potatis med sås. Mumsigt! Det som fick följa med hem från affärerna var detta (tog ett kort på det för att jag tyckte det skulle vara kul, jag dokumenterar vad jag har köpt. Så jag slänger väl in en utav dessa bilder medans jag ändå håller på).

Converseskor
Leggings från Vila
Väska från Kaktuz
Pennor och femämnesblock
Mascara


Pakethämtning

Idag är jag ledig, eller rättare sagt "ledig". Jag har inga lektioner men jag har massor att läsa. Har precis hämtat ut mina nya skolböcker. Två är på engelska, inte världens lättast engelska är det heller. Orka! Jag är fortfarande inne i det jag hade tills igår, vad sjutton är assimilation och ackommodation? Läraren kunde inte förklara så att vi förstod, såhär sa han för att "förenkla" det hela: "I assimilation trillar poletten ned och i ackommodation är det klart.." Jag säger bara ??????! Herregud, ingen fattade utan alla satt som frågetecken och det första de gjorde var att åka hem och googla det. Jaja, på tisdag ska mitt SA-lag hålla föredrag om två böcker (en utav dem är på engelska!) och berätta för de andra i gruppen vad som står och förklara olika begrepp. Jisses, det blir till att plugga hela helgen då. Yees jag anteckna lite om de två begreppen, om någon kan förklara för mig vad det betyder så please help me!!


Basgruppsdag

Idag har jag varit på basgruppsdag i upplands väsby. Nemas problemas var det att komma dit denna gång, jag hade även sällskap av Linnea som jag köpte fyra böcker av. Hon får vara lite av en mentor till mig eftersom hon går en termin över mig. Basgruppsdagen bestod av föreläsningar som var ganska så bra och intressanta ändå.. Efteråt när jag och Linnea precis missat tåget hem strosade vi runt i affärer i Väsby Centrum, hittade inget intressant så vi strosade vidare mot tåget. Hemma i Uppsala igen gick jag och köpte nytt kort, fick 150 kr rabatt pga kaoset som har varit. 150kr? Det är ju iiinnngeeentiiiiing! Men jag får väl vara glad att jag fick någon rabatt över huvudtaget!
Att bero på pengar så hade jag fått fel lön förra månaden, de hade glömt att betala mig för en helg som jag jobbade så den lönen kommer på nästa månadslön. Den här månaden blev jag fattig, hade bara hunnit jobba 8 timmar så det blev inte många kronor jag inkasserade denna löning. Fast pengar är ju inte allt?! Nu ska jag plugga plugga plugga, behaviorism, konstruktivism och sociokulturellt perspektiv är det jag ska lära mig fatta något om till imorgon. Jo tjena, de tror vi är supermänniskor som kan läsa 116+60 sidor över en natt! Good luck to me säger jag bara...!

Hur ska man orka?

Halva dagen gick åt till att resa, jag var hemma vid kl 19 och åkte kl 10.15. Tågen var försenade som bara den! Hur ska jag orka detta i 3 år till..?
Ny kurs började igår, den verkar tuff. 10 böcker på 5 seminarier och tre dagar på mig att fixa underlag till examinationsuppgiften. ALL min tid kommer gå åt till skolan nu. Tråkigt men sant. Ska jag hinna och orka så får jag ta varje tid och sekund till att plugga. Just nu förlorar jag ca 4-6 timmar per dag på resandet. Den tiden får vara min "vila". Kanske att jag får någon helg ledigt. Vi får se, det kan bara tiden utvisa. Jag måste försöka lägga upp ett bra studieschema nu.. Imorgon är det basgruppsdag och jag får då min ena bok som jag ska läsa till torsdageftermiddag. Kanske slänger jag in några ord eller så på eftermiddagen?

Tjaoo så länge


Glömde ställa klockan

Wooopsii, jag skulle egentligen ha jobbat halva dagen idag men jag glömde ställa klockan och mamma väckte mig inte. Klumpigt, men det gjorde inget för jag kan jobbar halva dagen imorgon istället och då är jag förhoppningsvis redan klar med uppgiften så jag kanske kan jobba hela dagen istället. Vi får se vi får se.. Nu ska jag snart äta lunch och sen är jag nog klar med uppgiften. :) Wohooo, men jag ska redovisa muntligt också så jag får plugga lite på det också kanske!

måndag igen

Jaaa, nu var det måndag ingen och helgen gå alldeles för fort! Jag är ledig hela veckan tills på fredag, då går jag sista dagen på denna kurs och det är muntlig examination. Just nu sitter jag och och kämpar på med den här uppgiften vi har fått, 5 sidor ska jag skriva. Än så länge så rullar det på men det kan ta stopp när som helst så det är bäst att jag kämpar vidare.

Tjaoooo!

GRATTIS ODETT!!

Min kära vän Odett har äntligen tagit körkort! I onsdags klarade hon det och fick körkortet hon så länge drömt om. Roadtrip nästa!



Uppe med tuppen!

I morse var jag uppe med tuppen kl 06.15, som vanligt. Faktiskt så är det nästan som sovmorgon för mig eftersom jag har gått upp vid 04.10 i två veckor nu. Allt för att hinna med det tidiga tåget till praktiken. Nu är praktiken slut och jag är ledig tills på fredag men jag måste plugga ändå.. Ingen vila, ingen ro. Jag och Odett diskuterade faktiskt det igår att vi känner inte att det är någon skillnad på helg och vardag nuförtiden när vi båda två pluggar. Hon till röntgensjuksköterska och jag till förskollärare. Roligt! Vi var faktiskt och åkte lite pulka igår, jag har inte gjort det på över säkert 6-7 år. Men det var roligt. Sen efter pulkåkningen och lite prat så åkte jag hem och tog en snabbdusch, sen mötte jag upp Daniel vid gamla PC city och vi gick in i affärerna där och letade efter lite kläder till honom. Han skulle på en middagsbjudning/fest där klädkoden var att man skulle ha något rosa på sig, det fick bli rosa kallingar och ett par rosa strumpor (som han fick av mig). Efter shoppingen brummade jag vidare till farmor och farfar som bjöd på mat, fika och glass. Jag åt så jag tror jag gick upp några kilon! Vid sextiden åkte jag hem och tog en powernap och sen blev det melodifestivalen för hela slanten. Jaja, tillbaka till idag. Jag har hunnit med att handla, tvätta, packa och slå in paket till mamma, med mera. Nu ska jag hänga upp och vika tvätt sen måste jag äta något! Senare kanske det blir en promenad i solskenet?!


En annan bebbe.

Några andra som ska få barn är Fredrik och Annika! En liten bebbe ligger i Annikas mage. Hörni, jag ska bli faster! Jag bara ääälskar bebisar. Någon gång i augusti anländer den lilla krabaten!




Bebismagen för x antal veckor sen.


Reunion pictures.










Sofia åt så mycket att magen svällde upp. Nej, skämtåsido Sofia är gravid och ska bli mamma i mitten av maj! :) Grattis till henne och hennes fästman Daniel!

Jag hade jättetrevligt och det var verkligen roligt att träffa alla tjejer igen. Jag saknar faktiskt gymnasiet lite, man hade så många fina kompisar som man tappat kontakten med allt eftersom tiden gått.. Vi måste ses snart igen!
 

 


Honung, jag är hemma..

Hallihallå!

Nu är jag hemma igen. Jag släpade mig hem i snö/tö, oplogad väg, mycket kläder, dragväska med hjul, försenade tåg, behöver jag säga mer? KATASTROF!! 
Helgen var däremot bra, i lördags bakade jag en amerikansk chokladtårta och på kvällen hade vi en liten class reunion, jag och tjejerna, och gick ut på resturang och åt. Mycket trevligt! I söndags städade och lagade jag och mamma mat hela dagen och på eftermiddagen kom pojkarna med tjejer hit och åt, fikade och pratade (och fixade datorer). Roligt, mycket mycket roligt. Så himla kul att träffa alla igen..!
Annars så har min praktik börjat, jag är på en förskola i Upplands Väsby på en avdelning med äldre barn, 4-6 åringar. Många söta högljudda barn, jag tycker det är roligt så det är ju bra. Skönt med lite avbrott från skolan och verkligen skönt att slippa åka så långt! :)

Bilder och mer info kommer en annan dag, nu ska jag vila. Man blir helt slut när man leker med alla barn!