.

Rårakor med stekt fläsk och lingonsylt.

Detta mumsiga var vår lunch igår. Mycket mycket gott!

Fått av mamma.

Mitt nya snygga nagellack som mamma köpte till mig när hon var i England. Så himla fint! ♥

Färdig, klar!

Yes! Jag är äntligen klar med den utredande texten och jag höll min tidsplanering gott och väl. Det känns så himla skönt! Men jag ska kolla igenom den igen en sista gång om ett par timmar, innan jag skickar in den. Sen blir det städ och läsning av boken som ska vara sammanfattad till nästa vecka. Fast först så tänker jag vila en stund och återfå krafterna, eftersom jag vaknade lika tidigt idag som alla de andra dagarna... Men JAAAAA, jag är klar!

So so tired.

Herregud vad jag har hunnit med mycket idag! Jag har skrivit klart den utredande texten, kortat ned den från 8 sidor till de 4 sidor som den bara får vara, skickat den till Leif (eftersom jag inte fick tag i Fredrik), plockat ur och i diskmaskinen plus att jag kört den, gått en promenix, tagit en powernap... Allt detta och klockan är inte ens åtta! Det lönar sig att kliva upp tidigt vill jag lova. Nu är jag dödstrött så jag ska göra mig klar och kasta mig på sängen och titta på tv och unna mig att få ta det lugnt ikväll. Imorgon blir det först och främst finslipning av texten innan den skickas in, sen ska jag, beroende på vad klockan är, försöka mig på en storstäd av lägenheten innan världens bästa pappa kommer och hjälper mig med cykeln..

Snark, snart somnar jag här. Natti natti för idag!


Tio underbara.

Jag är så lyckligt lottad som fått just dig. Vi två för alltid. Du är kärlek, min fina lilla tjorvis! ♥

Morgonpigg.

Klockan 04.15 tyckte min kropp att jag hade sovit klart, efter flera timmars vridandet och vändande hit och dit i sängen, så jag klev upp och åt frukost, sen satte jag igång med skrivandet. Idag var det faktiskt riktigt mysigt att sätta sig och skriva framför datorn när höstmörkret fortfarande befinner sig utanför fönstet. Jag får se hur länge piggheten håller i sig idag, men jag har tänkt att bli färdig till middagen tänkte jag. Med andra ord så är det bäst att jag passar på att skriva medans jag fortfarande är pigg!
 
Ciao.

Det här med utredande text..

Hm, det var nog lite svårare än jag trodde att skriva en sådan här utredande text om lärande, undervisning och det pedagogiska perspektivet.. Sitter och klurar på hur mycket som ska vara med och hur man egentligen ska skriva, alltså vilket språkval man ska ha. Nu har jag mest bara klottrat ner en massa "fakta" från alla böcker och avhandlingar, sen tänkte jag skriva om allting. Jag har väl cirkus 4-5 frågor kvar att klottra ned fakta på, sen är det dags att börja omskrivandet. Än så länge känner jag ingen stress överhuvudtaget (!!!), jag är lugn som en filbunke. Jag försöker ta en fråga i taget och ta många korta pauser så att jag kan röra på mig lite. Igår fick jag så ont i nacken, vilket ledde till att jag fick ont i huvudet, näsan och tänderna också, så jag fick ge upp pluggandet ganska tidigt. Det enda som hjälper när jag får sådär ont är att vila och sova. Men på grund av för lite stimulans och rörelse igår så kunde jag inte sova inatt, så jag vaknade runt kl 4 imorse. Skitkul liksom, nu är jag ju råtrött! Jag får jobba på några timmar till, sen kanske jag kan ta en powernap så att jag piggnar till lite grann. Det är jobbigt att plugga när man är så trött, man blir så seg och trögfattad då. Jaja, det ordnar sig! Jag har ju trots allt imorgon och på torsdag på mig också. Fast jag ska försöka få min käre bror att läsa igenom texten imorgonkväll så att jag får en second opinion, man blir ju blind för sina fel till slut när man suttit i flera dagar med samma text. Så, mitt mål är att vara helt färdig imorgon och sedan finslipa bara på torsdag innan jag skickar in den. Hoppas jag håller det nu.
 
 
 

Så mycket kärlek.

Tänk att det kan finnas så otroligt mycket kärlek i en sådan liten person. Det är helt otroligt. Jag älskar denna lilla krabat mer än nästan någonting annat. Vad som än händer så kommer Alexander alltid ha en speciell plats i mitt fasters-hjärta! Jag älskar hur han bossar runt, pussar, kramar, surar, busar och skrattar. När han tar min hand i sin, då smälter mitt hjärta. Det finns inte ord för hur mycket han betyder för mig. Lilla envisa söta unge vad du betyder mycket för faster, jag älskar dig från topp till tå. ♥
 
 

Prov.

Just nu sitter jag och knepar och knåpar ihop en utredande text, som är vårat första prov, om en massa saker inom specialpedagogik. Det är ganska klurigt och svårt faktiskt, då instruktionerna är otydliga och luddiga. Men äh, jag kämpar på. Är rätt så nöjd ändå, jag tror jag kan få ihop en ganska bra text bara jag lägger manken till, eftersom jag redan läst all litteratur, och sammanfattat samt plockat ut det som är viktigt, som ska användas till denna text. Jag har bara en endaste bok kvar som jag inte läst, så den tänkte jag försöka att skumma igenom ikväll. Det flyter på rätt så bra med skolan, mycket att göra men ändå så är kursen rätt så intressant och kul (än så länge i alla fall, måste jag tillägga). Kursens upplägg känns faktiskt riktigt bra och läraren är väldigt duktig på att fånga allas intresse. Det är inte många lärare som fått mig att känna så, det är absolut värt två tummar upp! Nu ska jag ta en liten paus och dricka lite C-vitamin så jag återfår lite styrka, sen blir det till att skriva på ett tag till innan jag tar en promenad som sedan följs av skumma igenom sista boken. Planering, planering, planering - det är A och O för att stressen inte ska sätta tänderna i mina nerver och mitt psyke. Jag börjar bli ganska duktig på det där med att planera veckorna nu. Lagom såhär till slutet av utbildningen. Fast än ska jag nog inte ropa hej - jag kanske tappar min målmedvetenhet vartefter, vem vet?!

Shopping & Bio.

Igår fick jag och Max för oss att vi skulle åka och kika på regnställ till både mig och honom. Vi åkte till Intersport eftersom jag kikat in att de hade massa erbjudanden på braiga och fina saker där. Efter en hel del provande hit och dit så köpte Max en höst-/regnjacka med ett par byxor till och jag åkte hem med ett komplett regnställ bestående av byxor och jacka. Vi blev helnöjda båda två! När vi sedan kom hem så gick vi raka vägen till Filmstaden och hämtade ut biobiljetter till kvällen. Efter det blev det hemgjord pizza till sen lunch och en tupplur på det, innan vi kilade iväg till vår bio-dejt! Vi såg Lawless, en film som Max valde. Den var helt okej, men kanske lite för mycket pangpang för min smak. Max däremot tyckte den var bra, och det var ju det som var huvudsaken eftersom han hade valt den och velat se den ett tag. Nästa gång får jag välja. Trots allt så var det mysigt att gå  på bio och trycka mig mot Max och hålla hans hand hårt när det blev läskigt. Han får ju pluspoäng för det i alla fall! När vi kom hem stupade vi i säng båda två och snarkade, trötta efter dagens äventyr.. Idag blir det nog en ganska lugn dag, vi är lika sega båda två. Vi får se vad vi hittar på, kanske tar vi en och annan promenad i höstblåsten..
 
Mitt nya regnställ.
 

Goda nyheter!

Åh, jag är så lycklig. Imorse fick jag världens bästa och mest efterlängtade nyheter. Började nästan gråta för att jag blev så otroligt glad. Jag längtar ihjäl mig tills jag kan dela med mig av nyheten till alla. Den här nyheten är en av de finaste man kan få! ♥

Med sömn i bagaget.

Igår var nog en av de jobbigaste dagarna någonsin. Jag sov bara två timmar natten till igår och det var hemskt att inte kunna sova fast jag var jättetrött. Trots detta var jag tvungen att försöka få i mig lite frukost och cykla iväg till skolan och försöka vara något sånär klar i skallen och aktiv. Jag kan ju inte direkt påstå att jag lyckades med det. Huvudet kändes fullt med bomull och det kändes som att jag sluddrade när jag pratade (men jag tvekar på att det var så..). När jag sen äntligen fick cykla hem så orkade jag knappt trampa. Varenda människa cyklade förbi mig! När jag kom hem åt jag pyttelite mat, magen gjorde ont, och sen stupade jag i säng och somnade. Jag sov som en stock tills Max väckte mig när han kom hit runt kl 16. Halvdöd pallrade jag mig upp och vi gick och handlade. Sen gjorde vi hemgjord pizza och egen pizzasallad. Jag åt försiktigt och laktosfritt, men fick trots det magknip. Efter middagen slocknade vi båda två och sov som två stuckna grisar. Nu har jag klivit upp, förkyld och hungrig, och krupit ner med en flit i soffan medan Max sover som en stock i sängen fortfarande.. Denna gången vaknade jag, om än fortfarande trött, med flera timmars god sömn i bagaget och utan magont. Hoppas det onda håller sig borta från magen även efter vi ätit frukost. Idag blir det en mysdag för oss, om jag mår bra ska vi gå på bio och äta på restaurang. Bara mysa och ta det lugnt. Det behövs!


Enmiljonsjuhundrafyrtiofem får, enmiljonsjuhundrafyrtio-sex får...

Jag kan inte sova, har varit vaken i cirka fyra timmar snart.. Det gör ont i magen och kroppen är orolig medan huvudet är helt slut och dödstrött. Känns ungefär som om jag skulle ha feber i kroppen men det har jag inte. Att ligga vaken såhär känns helt hopplöst. Jag har räknat får, druckit vatten, kissat, lyssnat på ljudbok, öppnat fönstret, sparkat av mig täcket, gått runt i lägenheten, stängt fönstret igen och dragit på mig täcket.. Har provat allt jag kan komma på. Och om ett par timmar ska jag upp och gå till skolan. Hur ska detta gå?! Nej, nu ska jag knäppa på tvn och se om det kan hjälpa...


Magknip och plugg.

Det har varit en riktigt tuff dag idag, jag har haft ont i magen hela dagen (som jag för övrigt har nästan förjämnan nuförtiden) samtidigt som jag har försökt att plugga. Måste erkänna att jag ändå tycker att jag är duktig som kämpar på ändå trots att det gör så ont i magen att jag ibland inte vet var jag ska ta vägen. Det tar mycket på krafterna, som jag skulle behöva till att plugga istället, att ha så ont i magen. Jag är så trött att jag inte riktigt vet hur jag ska klara mig genom resten av pluggandet. Inatt hade jag också ganska så ont i magen plus att jag kände mig stressad över pluggandet, så när klockan var två inatt så började sömnlösheten. Tror låg vaken typ en och en halvtimme innan jag somnade, och sedan vaknade var tjugonde minut och kollade på klockan för att se om det var okej att gå upp än.. Icke bra alltså! Nästa vecka måste jag verkligen ta mig i kragen och boka in ett läkarbesök för allergitest mot gluten, laktos och astma, (vilket jag förövrigt sagt i flera veckor..). Jag kan inte hålla på såhär längre. Nu återstår typ 90 sidor kvar att läsa och sedan ska jag svara på frågor, sen kanske jag kan lägga mig och försöka sova. Orka.. Det lutar ju åt att det blir snabbläsning (skumma igenom) dessa 90 sidor och sedan svara lite halvdant på de frågorna som är. Jag orkar verkligen inte när jag har såhär ont i magen att jag nästan kräks. Det är fan orättvist ibland, tycker jag i alla fall.

I'll go to the ends of the earth for you, to make you feel my love.

Du har något som ingen annan har, du är så underbar. Jag vill dela mitt liv med dig, du skapar värme inom mig. ♥

Ingen motivation för fem öre.

Här sitter jag, hemma hos Max, och pluggar. Boken är urtråkig och jag har ingen motivation för fem öre.. Max har åkt iväg och ska fixa några grejer på bilen så jag är ensam. Det är absolut lättare att plugga när jag är själv, men det är nästan kusligt tyst då istället. Som toppingen på tråkigheten så mår jag fruktansvärt illa och har ont i nacken, nästintill migrän. Plugg och migrän går liksom inte ihop riktigt.. Ikväll åker jag hem till mig så imorgon blir det nog ordentligt plugg hela dagen lång. Nu ska jag försöka peta i mig en alvedon, i brist på annan hjälp eftersom jag inte har någon migräntablett med mig, och fortsätta plugga. Wich me luck!
 

Vardagsrummet.

Vi jobbade och slet hela helgen, så nu är vardagsrummet i ordningställt hemma hos Max. Tv-bänken blev superbra! Alla Max spelgrejer fick plats i den, och göms nu. De gamla sofforna är också på plats, de är mindre fina, men får duga ett tag till. Det är lite småfix kvar, som tex att fixa tavlor och sånt, men det får vi ta vart efter. Nästa projekt är hallen hos honom, men den hoppas jag att han väntar lite med nu när vi äntligen slipper bo i ett kaos och snubbla över grejer var man än går. Vi får väl se hur det blir med den saken..






Besök hos svärmor.

Vi tog ett upphåll i stöket hemma hos Max idag och åkte till svärmor. Max skulle hjälpa sin mamma att bära ut någon säng plus att han skulle fixa handbromsen på sin bil. Medans Max höll på med sin bil och fick hjälp av sin pappa och hans mamma pysslade med gräsklipparen, så passade jag på att kika runt lite på alla somriga saker på tomten i solskenet. Det var riktigt somrigt - smultron, nypon, äpplen, blommor, kossor, hästar, med mera. Mycket fina saker. Dessvärre hade jag ju inte kameran med mig utan jag fick fota med mobilen, så jag fick inte till så många bilder jag blev nöjd med. Sen blev vi bjudna på middag, som svärfar gjorde. Det som skulle bli en snabbvisit blev en heldag nästan hos svärföräldrarna. Men man tackar ju inte nej till middag om man blir bjuden.
 

Ny tv-bänk.

Igår passade jag och Max på att ta en sväng förbi IKEA när vi ändå var tvugna att flytta bilen från parkeringen pga att de skulle klippa häcken där. Vi har äntligen fixat klart med renoveringen och nya tapeter i Max vardagsrum och i helgen är det dags att möblera igen. Eftersom Max tv-bänk var ett stort åbäke, och tung som en koloss, så passade vi på att titta ut en ny som vi båda ville ha när vi senare ska flytta ihop till vårt framtida nya ställe. Det fick bli en IKEA-bestå tv-bänk. Vi var oense om vilken färg vi skulle ha, jag ville ha svart och Max ville ha en vit. Men till slut enades vi om en vit i alla fall. Ikväll åker vi till Max och imorgon sätter vi igång och möblerar nytapetserade vardagsrummet, jag längtar! Jag måste ju bara lägga upp bilder på förändringen sen. Det kommer bli så fint!

Sneakpeak på nya tv-bänken.

Uppe med tuppen.

Jag är uppe tidigt för att plugga klart eller ja, snarare skriva ner allting som jag pluggade igår. Energin tog slut igår, trots en liten tupplur på 40 minuter på eftermiddagen så orkade jag inte skriva klart allting. Jag gav upp runt halv åtta igår kväll och sen glodde jag lite på tv med Max innan jag somnade och sov som en stock hela natten lång. När klockan ringde imorse flög jag nästan upp ur sängen, laddad för ännu en dag. Jag har bara ett seminarium idag efter lunch, och sen är det helg och vi åker hem till Max. Nu ska jag skriva de sista raderna på skolgrejerna, sen ska jag göra god frukost med kaffe (till Max), tända ljus och limp-mackor innan jag väcker min älskling. Det blir en mysfrukost inne med regnrusk utanför fönstret. Love it!

Äntligen skickat!

Idag tog jag mig i kragen (med Max hjälp och stöttning) och skickade tillbaka lite böcker som jag hade beställt men nu har lyckats få tag i på annat vis. Tre böcker à cirkus 200 kr styck. Så nu blir det snart lite klirr i kassan igen, vilket alltid är mer än välkommet!


Ensam & uttittad.

Här sitter jag, alldeles själv, och äter lunch. Den enda jag känner på den här kursen, Johanna, är sjuk idag och alla andra från kursen bara försvann, gick upp i rök. Känner mig uttittad, mobbad och riktigt ensam. Direkt när jag blir ensam så blir jag så osäker och känner mig så fruktansvärt uttittad, det känns som om alla tittar snett på en när man sitter själv. Nu ska jag i alla fall packa ihop och gå på föreläsning..


Jag är så trött, trött, trött.

Igår satt jag och pluggade hela dagen lång. Timme ut och timme in satt jag med näsan i böckerna. Åååh, jag är så himla trött idag! Sov som en stock inatt tills jag kände att jag var tvungen att kliva upp kl 6 imorse för att plugga och göra mig klar. Idag har jag lång dag i skolan, sen kommer Max och vi ska iväg och fira morfar som fyller 85 år idag, så det kommer bli en jobbig dag. Innan dess ska jag försöka pallra mig iväg och handla smör och bröd så jag får i mig någon frukost innan skolan. Det blir till att hänga på låset, affären öppnar kl 8. Nej, nu ska jag plugga en kvart till innan det är dags att ge sig av mot dagens äventyr.

Tjingeling!

Liten underbaring.

I fredags fick jag träffa Emelies tre månader gamla dotter, Milla, för första gången. Hon var så himla söt! Tjocka bebis-kinder, små bebisfingrar som hon stoppade in i sin lilla mun hela tiden, bebislukt och sådant där mjukt bebisrufs i det mjuka bebisfjunet. Jag blev störtkär! Mitt hjärta smälte när hon log mot mig och när hennes små fingrar slöt sig runt mitt pekfinger blev jag alldeles rörd. Jag älskar bebisar! Milla var verkligen superfin och alldeles välskapt och en kopia av sin mamma Emelie. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var avundsjuk på dem som får träffa den lilla sötnosen varje dag.


Hela bohaget i väskan.

Just nu håller jag på att packa för fullt, måste packa nu för sen direkt efter skolan plockar pappa upp mig och vi åker och firar farfar som fyller år idag. Direkt därifrån ska jag åka till Max över helgen, och jag lyckas alltid ta med mig alldeles för mycket grejer. Jag är en sådan där person som alltid släpar med mig hela bohaget om jag ska någonstans, och till vardags så har jag hela livet med mig i min handväska. Om man saknar något så kan man alltid fråga mig, nio av tio gånger har jag säkerligen det du söker. Det här med att packa är inte lätt för en sådan som mig, jag har ju det nödvändigaste hemma hos Max redan, men ändå insisterar min hjärna och envisa vilja på att släpa med en massa kläder ändå. Jag är helt hopplös! Det är ju inte direkt som att jag ska vara borta länge, jag åker ikväll och kommer hem igen på söndag, men ändå är ryggsäcken full. För att försvara mig lite grann så innehåller ryggsäcken faktiskt även ett par stor-stövlar också, vilka tar upp nästintill hela ryggan. Inte nog med att jag har en full ryggsäck, så har jag dessutom en skolväska också med det skolmaterial jag behöver för att kunna plugga i helgen. Jag tänkte först släpa med mig ännu mer saker, bland annat springskorna och träningskläder, men där fick jag sätta stopp för galenskapen och inse att det inte är någon idé att släpa med det för så kort tid borta. Herregud, som sagt hela bohaget är med! Det är tur att jag ska åka bil ut denna gång, hur skulle jag annars få med mig allt?! Jag är ju minst sagt lite tokstollig måste jag ju erkänna. Men nu tror jag allt som ska packas är på plats i väskorna, och jag ska göra mig klar för skolan.


We are a family, like a giant tree branching out towards the sky.

Jag älskar orkidéer! Häromdagen fick en ny orkidé följa med mig hem och joina familjen. Nu är de tre stycken vackra, och fler kommer de att bli!


Tji fick jag.

Jag åkte till skolan tidigare idag för att jag tänkte hämta ut min omtenta. Men när jag kom hit så visade det sig att tentautlämningen var stängd! Så nu är jag här alldeles för tidigt, helt själv. Irriterande! Jag får väl försöka läsa den tråkiga helt ointressanta text (som jag för övrigt läst men inte fattar någonting av!) vi ska bearbeta på seminariet idag.. Vi har en kort dag idag, jag slutar redan kl 12, sen är jag ledig imorgon. Ska försöka ta mig ut på en runda med springskorna i eftermiddag, det var ett par dagar sen nu. Vädret har inte riktigt varit på min sida, det har regnat och blåst när jag varit ledig och solen skiner och värmen är när jag är i skolan. Det känns som att hösten är här nu. Mysigt men även lite jobbigt, då blir det regn och rusk. Tur att jag köpt en ny snygg höstjacka då! Nej, om man ska ta och läsa texten nu kanske..


Skolstart.

Nu är sommarlovet slut och det är dags att hitta tillbaka till alla rutiner igen. Idag börjar jag den nya kursen, specialpedagogik. Det ska bli spännande att se vad den handlar om, hoppas bara att den är bra! Jag känner mig faktiskt redo att börja skolan igen. Fast det kan ju vara för att jag vet att det bara är ett år, eller snarare nio månader, kvar tills jag tar examen. Jag börjar se ljuset i tunneln, även om det kommer bli tuffa månader på vägen dit.. Innan jag börjar kl 13 idag så ska jag försöka ta en sväng förbi stan och köpa skrivblock samt plocka undan lite här hemma. Ikväll kommer världens bästa Max hit också så då blir det kramkalas! Det blir en riktig mjukstart i skolan den här gången, jag är ledig imorgon igen så då ska jag mysa med Max, och sen går jag bara onsdag och fredag innan det är helg igen. Så skönt!


Äntligen söndag!

Det är äntligen söndag idag, vilket innebär ALEXANDER-MYS! Jag längtar såååå mycket. Ska leka slut på både honom och mig. Och ja, han ska få bossa över faster dagen till ära. Jippii, jag ska mysa och ladda upp batterierna till tusen!


DYNGSUR!

När jag tittade ut genom fönstret straxt efter kl 10 imorse så såg jag att det, till min stora glädje, hade slutat regna. Då drog jag, snabbt som sjutton, på mig träningskläder och springskorna och gav mig ut. När jag gått ca 1 km började det duggregna lite, vilket jag kände inte gjorde så mycket. Efter 2,5 km började det spöregna! Då hade jag liksom inte så mycket val, det var ju bara att bita ihop och klafsa vidare hemåt i spöregnet. När jag kom hem, efter 5,12 kilometers promenad var jag helt dyngsur! Kläderna kunde jag vrida ur och fötterna klafsa och lät i skorna när jag tog ett steg. BURR! Men jag är ändå riktigt nöjd med att jag gick så långt. Nu har jag nått 25% av mitt mål. Jag fryser som en galning nu och hackar tänder så jag ska sätta på lite te och krypa ner under täcket och värma mig.