.

I'm still alive!

Dagarna i Skottland har nått sitt slut. Vi lämnade huset och St Andrews igår för att dra oss vidare till Edinburgh. Just nu sitter jag på hotellet, med en fin utsikt av Edinburgh castle, och inväntar tiden då frukost serveras. Klockan tio står taxin utanför och plockar upp mig sen börjar den långa och lite småläskiga resan hem igen. Nu längtar jag hem, jag längtar efter att få höra svenska igen, efter att få slippa leta efter orden och efter min alldeles egna säng, dusch och mitt kök. Men det har dock varit spännande, lärorikt och kul att se Skottland. Största minuset är att jag gjort illa lilltån riktigt ordentligt. Bruten, stukad eller spricka, det är det som är frågan. Klumpig? Jag? Neeej! Jaja ont gör det, blå är den, haltar gör jag. Nu är det breakfast time, jag och pensionärerna är väl först på plats! Uppdaterar mer om resan och lägger in bilder när jag är hemma igen!

Packandet är igång!

Nu är jag hemma från en härlig tid ute i stugan, ville inte åka hem. Vi har ätit gott, druckit gott, badat i havet, glott på ormar, plockat bort fästingar och en massa mer. Nu är packningen inför nästa resmål full gång. Jag lämnar min lya vid klockan halv sex imorgon bitti och det är en hel del som ska fixas tills dess. Har precis rensat kameran på bilder så nu åker systemkameran ner i väskan för den tänker jag inte lämna hemma denna gång. Nej, det är nog dags att forsätta med packningen om jag ska hinna. Uppdaterar om hur jag haft det på mina äventyr när jag landar på svensk mark igen.


Todeloo Sverige, see you soon. Hellooo Scotland!


Blueberry and Wild strawberry luxury.

Efter att ha jobbat den allra sista dagen (som visade sig bli otursdag) på Hasselparken i fredags med nyfunna vännen Anna så blev det en helg ute i stugan. Fredagen kantades av klumpighet, jag var i tvättstugan på jobbet och vänder mig om och slår pannan rakt i tvättställningen och slår upp ett sår och när jag kom hem och skulle baka så brände jag mig så jag får en blåsa, brände mig på nytt när tog ut maten från ugnen och så fortsatte det. I stugan blev det bland annat smultron- & blåbärsplockning, promenix med fotografering, mat i massor - grillat, chips & godis, läsning och gungande i hammocken. Jag bara älskar att vara där ute och slappa. På lördag drar jag ut igen med nytt folk, ny bok och nya tag. Då ska jag bara vila upp mig inför den kommande resan.   




Inget slår att vakna upp till strålande sol, blå himmel och fågelkvitter i en stor skön säng. Det är lyx för mig! Lyx att kunna bara kliva rakt ut och sätta sig på en inglasad altan och ha en äkta vykortsbild framför sig. Att ha en röd stuga med vita knutar är lyx. Ännu mer lyx är att bara kunna kliva ut på tomten och ha blåbär, lingon, smultron och svamp inom synhåll. Allting som har med sommarstugan att göra är lyx, utom mygg och spindlar som gärna hälsar på en.


I can feel the wind in my hair.

Med ett klipp så fick lockarna falla. Jag har hittat en ny frisör som ligger i mammas kvarter, ung, trevlig och bra. För endast 990 :- fick jag ljusa slingor och håret toppat. Fantastiskt! Hon tog även sig friheten att locka håret på mig, hon tyckte jag hade bebishår. Så nu är jag som ny igen, lagom fin till resan och bröllopet nästa vecka. Äntligen så är det gjort, och jag blev för en gångs skull nöjd med det. Bild på det kommer en dag i framtiden när jag har lite mer tid och när jag har en bra fotograf som inte är jag själv, då kan jag skippa alla de dubbelhakor jag drar på mig på egobilderna.

Tjingeling.

Roadtripen.

Jag får köra på orden "en bild säger mer än tusen ord" för jag känner verkligen inte att jag orkar skriva en hel massa om roadtripen till Rågårdsvik utanför Göteborg. Det jag kan säga är att jag tog årets första dopp i glasklart svinkallt vatten på västkusten. Här kommer några få bilder från lilla kameran eftersom jag glömde systemkameran hemma, typiskt när man väl åker till ett superfint ställe.





Västkusten bjöd på strålande sol, pussar, skratt, bad och ytterst lite sömn. Men i det stora hela så är jag nöjd, två dagar där räckte. Jag fick se var F & A ska gifta sig nästa sommar. Finfint, vi åkte tvärs över landet på 6 timmar och en dag. Helt fantastiskt, och det skadade ju inte att jag hade världens bästa reskamrat! Och ja, västkusten i all ära men jag älskar vår stuga på östkusten ännu mer. Vår röda fina stuga med vita knutar!


Hur kommer det att bli med den här...?

Dags för en blogg-bomb kanske? Jag vet att uppdateringen varit usel den här sommaren. Funderar faktiskt lite smått på att lägga ner bloggandet. Kanske för att jag inte hinner med den lika mycket längre. Går jag inte i skolan så jobbar jag, och jobbar jag inte så är jag bortrest. Well well, vi får väl se hur det blir med den saken. Jag verkar ju inte kunna ta beslutet att sluta blogga så det få väl bli lite ströbloggning här å där. Men nu kommer iallafall en hel drös inlägg på en gång för sen blir det nog inte mer innan jag är hemma från Skottland igen.

Blogg-bomb coming up!


You got me, had me and lost me.

Efter en tuff helg med lite skoj och en massa jobb, varav ännu ett trettontimmars pass igår så ska jag snart bege mig mot jobbet och jobba några timmar sen är jag ledig i två dagar. Och, imorgon packar vi in oss och så drar vi tidigt tidigt på morgonen till Göteborg. Woho, jag längtar efter att få mysa med min älskling igen. Väskan är i stort sätt färdigpackad förutom kameran som också ska tryckas in. Det ska bli skoj, hoppas bara på lagom bra körväder imorgon eftersom det blir en hel drös timmar i bilen, ca sex timmar på vägen blir det. Men det blir en liten mini-roadtrip. Något som egentligen var en sak jag önskade att jag skulle få göra denna sommar, så då kan jag checka av ännu en sak på att göra-listan.
Yes box, jag ska slänga i mig en macka eller två sen drar jag iväg för det sista jobbpasset innan lilla ledigheten.

Roadtrip & Göteborg here we come!


Längtar tillbaka.

Solnedgång vid vattnet. Åh vad jag längtar tillbaka. Längtar efter allt - sol, bad, värme och slappa. Snart, snart åker jag tillbaka. Om så bara för ett par dagar. Jag ska njuta ordentligt då. Så jäkla skönt att släppa allt i stan och bara dra ut till stugan på landet. Det finns knappt något bättre.. Me love it!

Det rullar på..

Dagarna går.. Jag hade en riktigt bra helg! I lördags shoppade jag loss rejält, köpte klänningar till bröllopet i Skottland plus massa andra fina klänningar, blev ett par converseliknande röda dojjor också. Är supernöjd med inköpen. Söndagen spenderade jag och mamma hemma i min lägenhet. Vi gjorde en rejäl städning och röjning hemma, vilket verkligen behövdes! Vi höll ända till åtta på kvällen, och mamma lagade middag till oss, i mitt kök här hemma. Hon var till stor hjälp, hon peppade mig gång på gång och fick mig att orka fixa till allt. Tack för det mamma. Pappa var över med den nya cykeln också, den funkar superbra. Det känns som att man svävar fram när man cyklar på den nya hojen. Vilken skillnad från den gamla. Helt underbart! Annars har jag bara jobbat och grubblat. Livet har varit lite snurrigt den senaste tiden, mycket har hänt och jag blir galen på allt. Men det blir bättre, det kan knappast bli så mycket sämre just för tillfället.. Jag menar vad har jag inte att se fram emot? Göteborg nästa vecka, Landet om ca två veckor, Skottland om tre veckor. Oja, jag får tänka positivt. Det kommer en dag då allt vänder. Snart blir det lite lättare.. Då blir det lite mer vila iallafall, just nu lever, andas och äter jag jobb. Idag har jag för en gångs skull en ledig dag. Nu blir det pannkakor med sylt sen blir det vila innan jag far iväg ut en sväng.

Take care you out there everywhere.

Ett ord.

Träningvärk - i vader, ben och fötter. Mycket gående och många långa promenader de senaste dagarna har gjort susen antar jag.


Världens bästa pappa.

Jag har den finaste underbaraste familjen man kan tänka sig. Min pappa är världens bästa, jag är evigt tacksam för allt han gör! Han ställer alltid upp, hjälper alltid till och han är supersnäll. Vad skulle jag göra utan dig? Tack tack tack för allt pappa! Jag säger det igen, han är verkligen världens bästa pappa, jag älskar dig. Och så är han världens bästa farfar också, Alexander älskar att hänga med sin farfar. Alla barn älskar min pappa, det säger väl allt? Barn känner ju av hur personer är. Inga ord kan beskriva min tacksamhet mot dig för allt du gjort och gör för mig. Min pappa är den skönaste pappan man kan ha, han är cool att hänga med och han försöker alltid hänga med i svängarna. Ord finns inte för att beskriva hur mycket han betyder för mig.

Du är helt enkelt bäst pappa, jag älskar dig. ♥

Otursvecka som slutade med något nytt!

Jag bara jobbar och jobbar, livet rullar på, vi är redan inne i juli nu. Jobbet är sjukt kul när man jobbar med Anna, hon är lite av en clown och komiker. I övrigt så masar sig tiden långsamt fram när man inte har någon att hänga med. Jag har haft lite otur på sistone. Först så har jag haft förkylning som varat konstant i flera månader och sen blev jag smittad på jobbet och åkte på halsont ännu en gång. När jag äntligen lyckats bli av med det halsonda så cyklade jag iväg för att jobba kväll. När jag vid klockan nio på kvällen kommer ut för att cykla hem så har jag, kanske inte så ovanligt nog, fått punktering. Jag blev så jäkla förbannad! Bakhjulet har varit vint länge, vi upptäckte det sist pappsen lagade punkan. Så roligt nog fick jag promenera hem med mina onda fötter som jag gått alldeles för mycket på nu. Dagen efter skulle jag jobba på båda jobben. Jag fick gå i 45 minuter till Akademiska, vilket gav mig sjukt onda skavsår. Sen vandrade jag runt där ett par timmar innan jag startade den långa vandringen hem, nu med mina jobbtofflor med kritvita strumpor, som numera är gråa, på fötterna. Efter 30 minuters vila promenerade jag vidare till Hasselparken. Sen sprang jag runt som en tok där i flera timmar innan jag, på ren kämparvilja, gick hem igen. Inte nog med de långa jobbiga onda promenaderna så blev jag tokallergisk. Jag gick runt med rinnande ögon och näsa och nös. Så sjukt jobbigt! Trött som ett as masade jag ändå mig iväg till jobbet dagen efter, hade jagat runt efter någon som ville låna mig sin cykel men ingen hade någon till övers, så det fick bli ännu en promenix. Efter en tuff dag med mycket skavsår, hälont och kämpande slutade det med att pappsen kom över. Han skulle hjälpa mig med en massa, bland annat cykeln. Vi valde att ta bort bakhjulet och åka till en cykelaffär för att fråga om de kunde rikta upp mitt vinda bakhjul. Efter en lång väntan fick vi svaret att hjulet var alldeles för vint för att det skulle kunna fixas. Om jag valde att köpa ett nytt bakhjul skulle det gå på 1200 :- och då valde jag att kolla lite på en ny cykel istället. Det slutade med att jag och pappsen åkte hem med en sprillans ny cykel. Pappsen fick den gamla och skulle, händig som han är, ta ett annat bakhjul från en annan cykel. Slutet gott allting gott! Jag fixade allergitabletter, cykel och idag blir det ett par sprillans nya röda converse. Kanske blir jag frisk nu från ”förkylning” och det onda i fossingarna..?!