.

Full rulle.

Det ser ut att bli en härlig dag idag! Här hemma hos Max är vi pigga och glada. Om en timme kommer pappa och Maggan hem till "oss" och vi ska bjuda på kaffe och nybakat bröd. Jag måste bara skryta lite och säga fy sjutton vad gott brödet blev som jag bakade igår! Riktigt mumsigt lantbröd smakade det som. Jag är allt bra på det där med att baka jag! Kanske blir så att jag bakar ännu ett bröd imorgon eftersom vi ska fira valborg här ute hos Max med hans bröder med flickvänner. Ikväll blir det en tripp till Uppsala och övernattning hos mig och imorgon blir det storhandling innan vi åker tillbaka till Östhammar och grillar och firar! Full rulle alltså. Nu ska jag borsta gaddarna och göra mig klar inför finbesöket.

Ciao!


Baka baka...

... mumsigt bröd! Jag fick bara ett sådant stort sug efter att baka idag så det fick bli bröd denna gång. Om ett par minuter ska de ut ur ugnen, hoppas de blir riktigt mumsiga! Det doftar i alla fall sådär ljuvligt att det kurrar i magen av hunger.


Time to go.

Efter en orolig natts sömn är det dags att sätta sig på cykeln och fara iväg till tentan. Oavsett hur det går så tänker jag ha en mysig långhelg med Max som har varit så otroligt tålmodig och hjälpt mig med matten och verkligen stöttat mig till tusen. Han är nog världens bästa och finaste, framför allt gör han mig väldigt lycklig och glad! Nej dags att kissa (nervositetskiss) och åka iväg. Håll tummarna!

Tjingeling.


Ögonen svider och hjärnan blöder.

En trött tentaångestfylld tjej kryper nu ner under täcket i den uppbäddade soffan och ger sig vika åt den påtryckande sömnen. Det blir en natt på soffan då pappsen hämtade upp sängen tidigare idag och den andra sängen dyker upp först på söndag. Jag tycker jag förtjänar att falla in i sömnen nu efter att ha tragglat matte så ögonen svider och hjärnan blöder. Hoppas hoppas hoppas, att jag klarar tentan imorgon nu. Jag tycker jag förtjänar lite tur!


Mattetenta numero två.

Imorgon på morgonen är det dags för mattetenta numero två så idag är det sista dagen jag har på mig att plugga till den. Jag hoppas verkligen att jag klarar den här tentan, om jag gör det ska jag aldrig mer plugga matte! Hatar allt som har med matematik att göra just nu. Har sådan jäkla tentaångest inför morgondagen. Håll tummar och tår för att jag klarar tentan imorgon, det är allt jag önskar i detta nu!


Livet är orättvist och jäkligt skört!

Ibland är livet bra orättvist, varför ska människor behöva dras bort från livet alldeles för tidigt? Tidigare idag pratade jag med pappa och han berättade att hans granne (min tidigare granne) hade fallit ihop och dött på gatan när hon var ute med hunden för exakt en vecka sedan. Gud så hemskt! Det är andra gången på bara något år som en granne dör, pang bom. Nästan så att man blir rädd när man inser att en granne på vardera sida av pappas hus har gått bort helt plötsligt, alldeles för tidigt. När något sådant här händer inser man hur snabbt livet kan förändras, hur skört livet egentligen är. Mina tankar går till deras pluttiga vovve som bevittnade sin mattes död och grannen i det rosa husets make, Peter. Lider verkligen med dem och känner verkligen deras smärta, trots att jag inte känner dem allt för väl. Hoppas de kan finna styrkan att låta livet gå vidare, hur svårt och tungt det än må vara. Vila i frid Birgitta.

Alla ni där ute, ta hand om era nära och kära, man vet aldrig när allting kan vara över!


Tröttis.

Det känns som att det är dags för mig att slå en pling till min husläkare och ta lite prover. Jag är tröttare än tröttast hela tiden, kallsvettas hela nätterna igenom och är allmänt orkeslös. Trots att jag tar en tupplur mitt på dagen nästan jämt somnar jag tidigt och sover som en gris hela nätterna. Kallsvettats har jag gjort nästintill varje natt ända sen jag var sjuk där efter min födelsedag för två månader sedan. Det känns som något är galet! På onsdag får jag försöka ringa och boka en tid för nu har jag fått nog av att vara såhär orkeslös. För att försöka pigga på mig lite ska jag snart dra iväg och träna ett pass. Sen blir det till att hoppa direkt i säng och sova om jag ska orka med morgondagen.

ZzZzZz...Snark!


Härlig dag!

Åh vilken härlig dag det är idag! Solen skiner, jag är ledig och min älskling kommer ikväll. Som pricken över i:et ska jag försöka dra igång med träningen ikväll efter ett litet uppehåll. Magsjukan drog ner mig i utmattningsträsket och jag har verkligen inte haft energi eller ork över till att träna. Men vad passar då bättre än att dra igång igen en dag som denna, när man är ledig och får ta det lugnt hela dagen tills träningen drar igång! Har precis vilat en stund så nu ska jag kliva upp och äta lite lunch och röja undan i köket, sen blir det matteplugg ett par timmar innan Max dyker upp. Idag mår jag bra, livet känns underbart och jag bara älskar sådana dagar!


Skala-arbete.

Igår hade vi för första gången på väldigt länge en mycket rolig dag i skolan, vi fick arbeta praktiskt hela dagen. Vi fick göra en förstoring eller förminskning av någonting. Min grupp valde att göra en förstoring av ett jenka-tuggummi i skalan 10:1, dvs ett 10 gånger större tuggummi. Så hela dagen fick vi knepa och knåpa för att få till en sådan fin och lik förstoring som möjligt. Jag som bara älskar praktiska saker jobbade på som en tok, och de andra i gruppen blev alldeles förvånade över min flitighet. Efter sju timmars hårt arbete och kämpande fick vi till en riktigt fin förstoring av jenka-tuggummit! Kunde inte vara mer nöjd. Jag skulle kunna göra samma sak om och om igen, många många gånger, så roligt var det!


Matteplugg.

På dagordning står det endast en sak, och det är plugga matte! Jag ska tamigtusan lära mig allt vad formler, skalor, vinklar och allt annat heter. Mot kvällningen ska jag även kila över till Kristoffer och fråga ut honom om allt jag inte kan. Det gäller att ta den hjälp, som krävs för att klara den här tentan, från allt och alla. Tur att jag har världens bästa nära och kära som mer än gärna ställer upp och hjälper mig om det behövs. Jag som redan har svårt för matte får det ännu svårare nu eftersom vår mattebok är på engelska och räkna tal som är på engelska är inte lätt vill jag lova! Dessutom är ju vår tenta på svenska så då ska vi alltså även översätta alla begrepp och tal från engelska till svenska. Förstår mig inte på lärarna, varför göra det svårare än det redan är genom att ha en engelsk bok liksom? Det finns inte ord för hur frustrerande det är! Efter att den här mattetentan är över ska jag nog aldrig mer räkna matte igen, jag hatar matte! Tacka vet jag praktiskt arbete, sånt kan jag som rinnande vatten och det är ju dessutom otroligt roligt!


Livspusslet.

Just nu är det lite svårt att få ihop livspusslet känner jag. Det är för mycket på gång i mitt liv och alldeles för lite tid. Jag räcker inte till som människa. Det är skönt att sommarlovet närmar sig med stormsteg! Då ska jag bara njuta av friheten och spendera varje ledig sekund med att göra exakt precis bara vad jag själv vill. Bara 50 dagar kvar förutsatt att jag pluggar såpass duktigt att jag klarar allt examinerande som är kvar. Längtan efter friheten och ledigheten är enorm nu.


Tänker inte ge mig!

Så var påsklovet slut och det är dags att bege sig till skolan igen. Det känns tungt och lockar inte det minsta att gå tillbaka, men jag får tänka på att det endast är två månader kvar till sommarlovet. Nu ska jag verkligen plugga skiten ur mig för att inte köra i någon tenta! Max och jag ska nöta matte nästa helg och verkligen banka in alla uträkningar och begrepp i min hjärna och sen ska jag plugga järnet i en vecka för att klara språktentan. Jag tänker inte ge mig förrän jag kan allt! Det känns trots allt skönt att komma tillbaka till alla rutiner nu när jag fått vara ifrån allt det ett litet tag. Jag gillar verkligen att det blir en mjukstart med endast två skoldagar denna vecka och då ganska korta. Nu ska jag packa matlåda och matteböcker, dra på mig nya rosa skorna och bege mig till skolan för att möta upp mina kursare och räkna matte ett par timmar innan föreläsningen.

Tjingeling.


Shoppingdag.

Igår var jag och Max på en shoppingrunda. Jag spenderade en hel del kontanter men jag drog även in lite stålar eftersom vi pantade massor med burkar och flaskor plus att jag satte in alla mina småpengar vilket resulterade i 800 kr pang, bom rakt in på kontot. I'm rich! Max köpte en byrå och verktygslådor som fick åka med hem till honom idag. Jag köpte skor, massagebläckfisk, matlådor, silikonmuffinsformar och andra kökssaker som bestick och diskborstar, plus en massa massa mer saker. Vi njöt av att strosa runt i affärer och inte ha några måsten överhuvudtaget. Båda två somnade, efter shoppingdagen, sida vid sida, som stockar alldeles för tidigt igår kväll. Det tar på krafterna att vara ute på äventyr!


Svackornas svacka.

Jag har hamnat i någon sorts svacka, orkar ingenting och har inte lust med någonting alls. Allting känns tungt och jag skulle hellre, om jag fick välja, spendera dagen i sängen än kliva upp och göra alla måsten. Jag vet att lägga sig på sängen och dra täcket över huvudet inte löser något så jag inser att det bara är att bita ihop och tänka på allt det positiva istället för det som känns tungt och jobbigt. Efter 2,5 år känns skolan så otroligt tråkig och motivationen och orken att plugga är som bortblåst. Det gäller att skärpa till sig nu, får tänka på att det bara är två månader kvar tills det är sommarlov! Nu måste jag ta mig i kragen och fixa det som återstår av skolan denna termin. Jag ska ge mig fan på att fixa allting nu!


Världens bästa!

Tack för att du finns mamma! Vad skulle jag göra utan dig? Du är världens bästa! Det finns inte ord för hur tacksam jag är för allt du gör för mig. Utan dig hade jag bara varit en liten pöl på marken. När allt känns tungt och svårt så finns du där och stöttar, hjälper, tröstar och muntrar upp. Tack vare ditt stöd står jag här idag. Mamma, jag älskar dig! ♥


You are beautiful in every single way.

I torsdags tog jag och Max en promenad längs med kärleksallén och jag passade då på att fota massa fina bilder. Jag blev riktigt nöjd med dem, det skadar ju inte att jag hade med mig världens bästa modell heller. Han är så fin, min pojkvän. Känner på mig att det kommer behövas fler minneskort till kameran nu eller en rejäl rensning av minneskortet. När man har världens finaste personer och en vacker omgivning runt omkring sig måste man ju utnyttja det!

image description




Natter.

Idag har det verkligen varit en lång och seg dag. Pissväder ute vilket ledde till trötthet, uttråkning och rastlöshet, kändes som att tiden stod stilla och jag trodde aldrig dagen skulle ta slut! Nu är det dags för mig att hoppa i säng och sova. Max jobbar natt och lämnade mig för ett par timmar sedan, så jag blir helt ensam i den stora sängen, hoppas bara att jag kan sova då. En god natts sömn kan behövas då jag ska bila hem imorgon för att fira påsk med familjen hos mamma. Det kommer bli en lååång dag imorgon alltså fast förhoppningsvis lite mer fartfylld än denna dag. Nej, John blunder kallar och ögonlocken är blytunga, dags att snusa sött.

Natti natti!


Björnbärspannacotta toppat med hallon.

För att överraska min älskling såhär vid påsk med något lite mer påhittigt än påskägg så bestämde jag mig för att jag ska bjuda honom på pannacotta i någon bärsmak. När jag frågade vilket favoritbäret var just nu fick jag kort och gott svaret "björnbär". Så då var valet gjort, björnbärspannacotta fick det bli. Nu står de färdiga i kylen och väntar på att ätas upp när Max kommer hel från kvällsskiftet på jobbet. Ska bli spännande att se hur det smakar, förhoppningsvis smakar det lika himmelskt gott som all övrig pannacotta jag någonsin smakat!


Påsklov!

Idag är det första dagen på mitt påsklov och det känns underbart! Om en timme ska jag packa in mig i volvon och köra iväg mot Östhammar. Jag ska spendera de första dagarna på mitt påsklov hos Max och bara mysa och slappa. Kameran åker med till Max den också så nu får vi hoppas på fint väder! Det kommer bli helt underbart att få köra bil bort till min älskling och slippa passa de där jäkla busstiderna och slippa släpa på min, alltid alldeles för tunga, väska. Min pappa är världens bästa som lånar ut sin volvo till mig, det finns nog ingen bättre pappa än min! Jag ska njuta som bara den av att få köra bil, lyssna på radio och bara vara för mig själv. Konstigt nog så längtar jag! Jag älskar att köra bil så länge jag slipper köra mitt inne i stan och så länge jag hittar, annars är det lite nervigt. Nu är det dags att borsta gaddarna och dra på sig kläder innan världens snällaste och bästa pappa kommer och hämtar upp mig så att jag kan låna bilen.

Ciao!


Alla tankar går till lillen.

Idag går alla tankar till världens finaste lilla pojke och hans lilla familj. Jag ska hålla alla tummar och tår för att allt går bra när lillen ska göra en hemsk undersökning och då få lugnande. Stackars fasters lilla älskling! Jag hoppas för mitt liv att det visar sig att det inte är så farligt och skett så mycket skada som de trott. Drömde till och med hemska mardrömmar inatt om allt det som världens finaste 1-åring kommer få gå igenom under den här utredningen. Alexander är en riktig kämpe, så liten, glad och så go! Han är kärlek och världens mest underbara pojke, han är fasters hjärtegull! ♥


Det kan knappast bli bättre.

Idag är det en kort dag i skolan, slutar redan vid tio! I eftermiddag kommer min underbara älskling hit och håller mig sällskap eftersom han ska lämna in sin bil som blivit påkörd. Det ska bli så mysigt att bara få mysa in mig i hans famn och njuta av tryggheten där. Max gör mig otroligt lugn och jag sover oftast som bäst när han ligger bredvid mig. Behöver jag säga att jag längtar? För att göra min väntan på att Max ska komma extra tråkig så ska jag städa och räkna matte under de timmarna. Hoppas tiden för en gångs skull rullar på extra fort! Imorgon är det sista dagen innan en veckas lyxigt påsklov. Tjohoo. Kan det bli bättre?!

Tjingeling!


Skott.

Idag har jag varit riktigt duktig och planterat två skott från blommor som jag drivit upp alldeles själv, jag har även fyllt på med jord i de blommor som behövde lite påfyllning. Är ganska stolt att det blev så fint och att jag med mina icke så gröna fingrar klarade det faktiskt. När man lyckats med något sådant måste man få skryta lite!


Utmattningen kvarstår.

Magsjukan har gett med sig, nu återstår bara utmattningen som den förde med sig. Jag har somnat tidigt i soffan hela helgen, plus att jag då även tagit en tupplur på förmiddagen. Det är tur att det bara är tre skoldagar denna vecka innan det är påsklov och därmed ledigt i åtta hela dagar. Då ska jag minsann försöka vila upp mig och även ha lite skoj och bara njuta av att slippa gå till skolan!