.

Det är svårt när det inte är lätt.

Nu är det ett avslutat kapitel i mitt liv. Aldrig att jag går tillbaka igen. Oavsett om det är sagt eller inte så blir det aldrig något igen. Det här är det svåraste beslutet jag någonsin tagit. Men samtidigt så är det så enkelt att ta det efter gårdagen. Nu gäller det bara att stålsätta sig och hoppas att den här mardrömmen snart är över. Nu ska jag fly från min lägenhet i två dagar. Det här har förstört så mycket av min tid, hela mitt lov och nu är det definitivt borta och kommer aldrig mer tillbaka. Tårarna kommer flöda men jag låter de göra det, det är okej. Sagan slutade inte lyckligt. Det är synd men under omständigheterna tror jag att det här är det bästa. Jag orkar inte kämpa längre. Det är inte lätt när det är svårt säger jag bara. Jag ångrar mig inte men jag kliver ur mardrömmen här och nu, och lovar mig själv att aldrig mer hamna i den här situationen. Nu flyr jag bort för ett tag. Nystarten sker vid det nya året.


...

Det känns som ett enda stort hål, ett tomrum. Jag känner mig dum. Dum som har trott på allt. Makten ligger inte längre i mina händer så jag får helt enkelt se var dagen bär. Tickandet från klockan är det enda jag hör och ser. Det gör ont. Men än så länge vet jag ingenting..


av eller på?

"det är varken av eller på, utan någonting där mittemellan".


God fortsättning

God fortsättning på er!

Nu har jag haft några bra och mysiga dagar. Julafton var bra och mamma hade gjort så fint. Jag saknade dock moster, Fredrik och Bernt. Ni fanns med oss i tankarna och via telefon. Men vi som var där förgyllde julaftonen med god mat, fina julklappar, tomtande, mobilspel och Kalle Anka. Det var en fin dag, jag åt så mycket att jag tror jag gick upp flera kilo och fick många fina julklappar av mina nära och kära. Nu ska vi bara se till att fortsättningen på denna jul blir lika bra den. Kom hem för någon timme sen efter flera dagar hos pappa och mamma så nu ska jag fortsätta packa upp mina julklappar, ta det lungt och ha en superbra juldag innan det är dags för filmmys i soffan.


Sista dagen

ÄNTLIGEN är den dagen här, när klockan slår 14.01 är jullovet här! Som jag har längtat! Nu har jag ett par proppfulla dagar framför mig. Idag åker jag till pappa och Maggan och julpysslar lite, sover över och åker hem imorgon igen. Imorgon måste jag ta en runda på stadens torg för att köpa den sista julklappen till P innan jag troligtvis åker hem till mamma för att klä granen. Jag ska isåfall sova över där från den 23 till den 24. Sen är det julafton hos mamsen. Det blir övernattning där då så jag slipper ta mig hem så sent. Den 25 kommer P och vi ska julmysa lite tillsammans. Annandagen är det julfirande hos pappa och sen är det måndag igen.. Alltså kommer jag ha fullt upp men ack så roligt jag kommer ha! JAAAAA julen är äntligen här! :) Jag hinner genom detta nog inte skriva mer här innan jul så...

God jul på er allihop!


3,5 år

Igår hade vi rörelselektion i skolan, jag fick superont i huvudet, ögonen och nacken, nästan migrän. Jag har insett att det nu har gått 3,5 år sedan den där dagen då kärringen i blå bil förstörde mitt liv, min moped och mina kläder. Den dagen, torsdagen den 21 juni 2007, minns jag som om det var igår. Mitt liv tog en stor vändning, jag har fått anpassa det efter skadan jag fick den dagen. Hade jag inte varit så envis med min klädsel och klätt på mig jeans, jacka och strumpor innan jag åkte hemifrån mamma till pappa så hade jag definitivt fått fler skador. Kanske hade jag brutit min arm som jag då istället fick en stor blödning inuti? Hade jag skrapat upp hela benen? Det finns många frågor som man efter såhär lång tid har hunnit tänka på flera gånger om. Tänk om jag hade ätit lunch hemma hos mamma innan jag åkte, om jag bara åkt fem minuter senare, då skulle det inte inträffat. Många gånger under dessa tre år har jag mått botten tack vare eller rättare sagt på grund av denna skada. Men allt jag gått igenom kanske har gjort mig starkare? Jag hade aldrig klarat allt detta om det inte var för mina fina och underbara föräldrar, dom har funnits där för mig, hjälpt mig när allt varit botten och hållt mig ovanför ytan. Men det är nog ingen som förstår hur det egentligen är, jag har ett handikapp som ingen ser. Vet man inte så kan man aldrig lista ut att jag lider av kronisk huvudvärk, nervsmärta och migrän. När jag får blir pangbom trött för att det har varit mycket påfrestningar och händelser som fått huvudvärken att tillta så kan folk tro att jag bara är oförskämd. Många, jag vet inte hur många, brukar säga till mig: "Hur kan du vara trött, du som är så ung. Du ska ju vara pigg och kunna springa runt och vara uppe hela nätterna". Det är det värsta jag vet för det är inte så att jag valt att ha det såhär. Ni anar inte hur mycket jag fått kämpa de här 3,5 åren. Jag har gått från bottnarnas botten till att klarat av plugget ett helt år och helt felfri, skaffat en egen lägenhet, jobbat skiten ur mig. Varje dag är en kamp mot smärtan, även om jag mer eller mindre lärt mig leva med det här nu. Men som sagt, utan min familj, mina föräldrar och bröder, hade jag inte kunnat klara av det. Jag älskar min familj! ♥


Det tar sig

Det tar sig, efter ett givande samtal igår så känns det lite bättre. Om två dagar är det jullov, om fyra dagar julafton, om fem dagar kommer P och om sex dagar ska jag fira jul igen. :D Jag längtar ihjäl mig efter alla dessa fyra sakerna! Jag försöker tänka frammåt även om det har varit en tuff tid ett tag nu. Hur mycket har jag inte att vara glad för? Attans att jag låter mig knäckas så lätt av det. Som den fegis jag är så hoppas jag, försöker och går in i detta med hela min själ! Det här är det svåraste som finns just nu men jag klarar inte av att lämna det bakom mig än. Jag är inte redo. Måste jag knäckas helt innan jag själv inser att detta inte är hållbart i längden? Ja troligtvis för så länge jag överlever så går det även om det innebär tårar, magknip, trötthet, glädje, glittrande ögon och förväntningar. Men som sagt, det tar sig nu. Livet är kanske inte så pjåkigt iallafall ibland och man ska våga stå för det man känner och tycker! Så länge man lever så får man väl vara glad. Nu vill jag bara lämna det som hänt bakom mig och tänka på det som komma skall. Jul, jul, jul! Åh vad jag ser fram emot det! Ni anar inte hur länge jag har väntat på det.


stödja sig



jag måste ha någon att stödja mig och luta mig mot, någon som alltid finns där. 
men vem vill ställa upp?


Pigg?

Jag har aldrig varit såhär trött och slut, somnade sju igår och vaknade fem. Hur många timmars sömn? Jo nästan 10 timmar! Helt otroligt. Allt tar på krafterna nu. Hittills har jag idag fixat några rim till julklapparna, ätit tacos och nu ska jag snart fixa ordning pannkaka. Måste sysselsätta mig annars blir jag grymt uttråkad och då börjar jag bara grubbla vilket inte är bra.. Hörni det är baaraa 5 dagar kvar till julafton nu. :) Fast julstämningen har inte infunnit sig än hos mig men det kommer väl?!


Gå och häng dig

Gå och häng dig. När ska min tur komma? Nu har jag haft tre pissiga jävla veckor efter varandra. Jag orkar inte. I julklapp önskar jag mig tur bara.. Jag får tänka på att snart är allt över. Ibland orkar man bara inte. Ibland fattar man ingenting. Känn den f*cking j*vla pressen nu! Jag är arg, förbannad, ledsen och helt slut bara. Orken försvinner direkt. Känslorna ligger utanpå och man blir tårögd och ledsen för småsaker fast man egentligen visste att det var det här som skulle hända. Nu orkar jag inte skriva mer, ska fortsätta slå in julklappar.

Jag orkar inte

Just nu känner jag bara BLÄ på allting. Jag trodde jag skulle klara av det här men jag börjar inse att det här funkar inte. Ibland räcker man bara inte till som människa. Jag är ingen maskin, jag har faktiskt känslor. Nu ska jag lägga mig i soffan och tycka lite synd om mig själv så kanske det känns lite bättre. Jag ska längta tills imorgon då det blir umgås med pappa, julklappsinköp och ett stort beslut ska då göras.. Jag hoppas även på att få besök då jag har lussebullar som ligger och väntar.


Lång helg

Nu är det äntligen helg från skolan för denna veckan, sen är det bara 3 dagar kvaaaar! Dagen idag är bra även om den hittills inneburit cyklande i snöstorm till skolan, smink utsmetat i hela ansiktet, osminkad en heldag i skolan, släpande av cykel hem i en timme pga av en meter snö. Men den blir bara bättre! Om lite mer än en timme åker jag till Stockholm för lite mys och middag. :) Jag älskar när livet känns bra för ett tag och när man är glad!
Mamma och jag hade en helt underbart rolig dag igår. Efter skolan cyklade jag hem till henne och vi gick och handlade lite. Sen åt vi lunch ihop och bakade lussebullar. Mamma bjöd även på middag, lasagne. Vi skrattade eller rättare sagt jag skrattade så jag nästan grät. Haha, bara jag tänker på vad som sas så börjar jag skratta igen. "Bara ett ögonbryn" "Vart är det andra då?" Haha, det går inte att återberätta! Min mamma är allt bra tokig ibland hon! Jag åkte inte hem förrän runt kl 19 med lussebullar, mat i magen och matlådan och blompinnar. Det var väldigt skojsigt. När jag kom hem stupade jag dödstrött i säng och sov som en stock.
Nu ska jag sminka mig, byta kläder och sen bär det av till Stockholm.

Tisdag

Nu är det bara 8 dagar kvar till jullovet och 10 dagar till julafton! Jippiii! Skolan börjar ordna upp sig nu, projektarbetet ska vi jobba på idag på vår lediga dag och arbetslagsuppgiften slänger vi ihop imorgon efter lektionen. Läsningen i övrigt får jag köra på kvällarna så det blir inte mycket tid över till annat. Jag längtar redan efter helgen och det är bara tisdag. Jag är så otroligt skoltrött nu efter en hel termin med stressande. Den senaste tentan sög verkligen musten ur en och nu är jag så slut att det man hör går in genom ena örat och ut genom det andra. Jösses, låt dessa 8 dagar bara swischa förbi så det blir julloov! Nu ska jag klä på mig alla dessa ytterkläder och cykla till skolan för ännu en dag.

Hejsvejs!


Av Kaj Beckman

Det som händer nu
- just nu -
är förbi på en sekund.
NU blir FÖRR
och SEDAN blir NU
och hela livet
bara rusar förbi.
Själv springer jag efter
med andan i halsen.

Jag läste denna text i min skolbok och tyckte den var så otroligt bra. Den beskriver verkligen livet som jag känner att det är just nu. Helt otroligt bra beskrivning tycker jag!

Grattis på första namnsdagen!

Idag har världens sötaste och gosigaste bebis sin första namnsdag, Alexander! Grattis till fasters lilla älskling! ♥


Satt sig i skiten

Hur ska jag lösa detta? Nu har jag verkligen satt mig i skiten. Satan vad arg jag är! Ibland går saker bara inte som man vill och då blir man helt ställd och har ingen aning om vad man ska göra för att ställa allt till rätta igen. Jag känner bara rent ut sagt att jag ger upp, det som händer händer och sen får jag ta konsekvenserna av det.

blandade känslor

ibland är man bara så glad och så.. ledsen på samma gång.


Slappardag med fullt schema?!

Idag har det varit en riktig slappardag men ändå mycket att göra. Började dagen med att tvätta, fortsatte sen med att städa och leta ihjäl mig efter ett presentkort som försvann helt när jag flyttade. Detta och lite till har gjorts. Annars så har jag mest vilat. Det har varit ett par jobbiga veckor ett tag nu med mycket stress och mycket att göra. Jag blir så otroligt trött av allt. Men kvällen ska bli lugn, jag ska äta god mat och kolla på bra på tvn och längta efter morgondagen.


Torsdag

Idag är jag "ledig", har självstudier. Så jag ska till farmor och farfar och hälsa på eftersom jag ska till vårdcentralen och ta bort stygnen. ÄNTLIGEN försvinner dom, det har vart mycket besvärligt att leva med dom eftersom de sitter på ett sånt tokigt ställe. Jag ska äta middag hos farmor och farfar innan pappa hämtar mig. Pappa och jag ska åka till IKEA och kolla på skrivbord sen ska vi handla innan jag åker hem igen. Det är fullt upp hela dagen idag alltså!

Varken tid eller ork

Just nu har jag varken tid eller ork för någonting annat än skola, jobb och lite till. Det är bara 15 dagar kvar till lovet och på den tiden ska vi hinna göra klart projektarbetet, arbetslagsuppgiften och plugga till alla seminarier. Helt sjukt mycket! Bloggen får komma längst ner på listan nu och jag kommer bara skriva när jag har tid och ork. Nu vet ni vad jag kommer ha för mig på kvällarna när jag inte skriver här. Med andra ord, tyck synd om mig! Bara över en dag sådär har vi typ 150 sidor att läsa. Mycketmycket roligt, eller kanske inte.. Äh nu ska jag äta, läsa och sen försöka få någon sömn. När jag är såhär uppstressad får jag inte mycket sömn och får jag någon timmes sömn drömmer jag skolarbete. Komiskt eller hur?

det här är..


... kärlek!


Slut

Jag är så sjukt trött, jag somnar hur tidigt som helst på kvällarna. Har ingen energi för fem öre! Jag skulle lätt kunna somna sittandes här och nu. Men det är bara att försöka pigga på sig för det är mycket som ska göras idag. Fixa kurslitteratur är en utav de viktigaste! Har försökt att hitta det men det finns inte att låna någonstans vilket innebär att jag måste köpa.. Det lockar inte vill jag säga. Jaja, nu ska jag äta mina nystekta pannkakor.

Jag lämnar bloggen med två ord; MUMS och snark!


Ladda batterierna

Jag är så trött på att alltid hoppas för att sen bli besviken. Det är tufft, det tar på en. Men din kärlek får mig att orka. Anita sa igår att jag nu ser så fräsch ut och lycklig. Har hon rätt? Ja, kanske. Jag är lycklig men ändå finns det något i bakhuvudet som sitter och gnager. Det är riktigt irriterande. Den bästa dagen på hela veckan är absolut lördag. Jag räknar dagarna tills vi är tillsammans igen. Ingenting slår den känslan, det lyckoruset, som infinner sig då. Mina batterier laddas upp med kärlek. Jag mår så otroligt bra då. Lycka måste vara den bästa känslan i hela världen! Man känner sig oövervinnlig, odödlig och otroligt glad, humöret är just då på topp. DU får mig att känna just detta, DU har förändrat mitt liv för all framtid! Jag vet i detta nu att folk kan ändra sig, man kan ångra sig och som man säger så är "Livet stora gåta - älska, glömma och förlåta".

Tjenixen

Nu har det gått några dagar sedan sist.. Jag har inte haft någon som helst ork över för skrivande men nu är jag tillbaka.

I torsdags träffade jag Ida, Sofia, Liam & Daniel. Det var hur trevligt som helst! Tiden går så fort, vi hade inte sett sen i somras. Herregud! Men det ska det bli ändring på nu. Kontakten ska hållas vid liv! :) Liam var underbart söt och jag fick stilla mitt bebissug ett tag. Sofias kille Daniel träffade jag för första gången och han var trevlig han med. Sofia, Daniel & Liam är en fin liten familj, man kan verkligen se kärleken där. Gulligt! 

                   

Fredagen gick åt till att gå i skolan och jobba. När jag kom hem var jag supertrött, det blev bara korv med bröd och sen slockande jag på soffan. Vaknade lagom till idol sen vinglade jag i säng och sov ända till halv sju imorse. Idag har jag hunnit med att baka bullar och snart kommer pappa på besök, senare mamma och Leif och sen kanske även någon till. Tur att jag har bakat både sockerkaka och bullar nu då! :)


Punka

Pisspotta, idag lyckades jag få punktering på cykeln så fick gå hela vägen hem! Det betyder att jag måste gå till skolan imorgon och på fredag med. :( Något positivt är att jag fick min iphone 4 idag! Jippiii! Men jag har inte fixat den än eftersom det är ett nytt simkort som man måste aktivera och så. Får bli imorgon eller fredag istället.. Nu ska jag gå och baka en tigerkaka. Mumsigt värre. 

Och grattis på mig själv på min och lägenhetens 6-månaders dag! :)

Ciao!