.

Seg tråkig torsdag.

Imorse runt klockan halv sex tvingade jag Max att ringa så att han fick komma till läkaren. Det visade sig att han har en rejäl halsfluss så han fick penicillin. Lagom kul såhär till nyår.. Hoppas att jag slipper bli smittad, men jag har ont i halsen på högra sidan och ont i högra örat nu. Får se om det blir värre i så fall får jag ringa jag också. Just nu ligger stackarn nerbäddad i sängen medan jag springer fram och tillbaka till tvättstugan. Det är så tråkigt, både att han är sjuk och att tvätta. Snart ska jag försöka se om jag kan göra ordning någon mat som Max kan få ner, kanske någon soppa eller så. Själv så ska jag äta köttbullar och prinskorv, och ja jag är så trött på julmat nu så det här är absolut sista dagen jag äter det! Innan maten ska jag hämta upp den sista tvätten, vilket är lika bra att göra på en gång.


Grattis finaste ängeln!

Hade du levt idag så hade du fyllt 79 år. Grattis älskade Bernt! Hoppas du blir firad ordentligt där uppe i himlen. Jag lovar att åka och sätta en blomma och klappa gravstenen snart. Du är så saknad, jag älskar dig! Jag ska tända ett ljus för dig idag på din dag. ♥


En ynklig sjukling.

Inatt sov vi uruselt och min fina pojke är superynklig idag. Troligtvis har han åkt på halsfluss och öront så jag har pysslat om honom hela dagen. Jag har klappat, köpt halstabletter, petat i smärtstillande och febernedsättande tabletter, servat med te, lagat mat och myst, ja verkligen gjort allt för att han ska må lite bättre. Stackarn! Hoppas bara att jag slipper åka på det jag också, det har jag verkligen inte tid med! Nu ligger han på sängen och sover, han vaknar titt som tätt och utbrister "aj aj aj aj aj" för att han inte kan svälja ordentligt. Usch, det är verkligen synd om honom. Jag ska göra ordning lite te åt stackarn och peta i honom en ipren nu. Själv så ska jag försöka få i mig lite mat, får se om Max också kan få i sig något eller om han har alldeles för ont. Har han feber imorgon ska jag nog tvinga honom att gå till läkaren och kolla upp det. Det är hemskt att se att han har så ont!

Ingen vila, ingen ro.

Alla dessa juldagar har slitit på mig och jag är så trött! Men ingen vila, ingen ro för ikväll ska jag och Max åka och äta middag hos pappa. Det ska bli skoj! Härligt att få fortsätta med myset och spendera kvällen med världens bästa pappa och finaste killen. Om cirkus en timme dyker Max upp, så det är väl dags att jag pallrar mig upp ur soffan och fixar till mig lite. Vila, det kan jag göra en annan dag.

Ciao!


Slut för detta året.

Julen är över för det här året. Det har varit en lite märklig jul med sjukdom, glädje och irritation. Men i slutändan blev det en riktigt bra jul med god mat, bra folk, mys och fina julklappar. Jag går just nu runt på rosa moln, svävar i det blå, för att jag är så glad och lycklig. Det är en skön känsla att för en gångs skull få vara lycklig. Jag njuter! Julen är över och jag ska åka hem från mamma idag, nu är det slutlekt och slutmyst med Alexander för den här gången. Nu ska jag börja packa ihop och packa ihop sängen så att det bara är för mig att cykla hem efter att jag ätit frukost med de andra (om de nu behagar att vakna inom de närmsta timmarna).


God jul!

Jag har fått världens bästa start på julafton - en pojkvän, en gosedjurshund, en kniv och en mysig frukost. Snart ska jag bege mig hem till pappa för att fira julafton. Men innan dess ska jag göra mig lite extra julfin!

Världens finaste Max gav mig detta i julklapp. Han är bara för söt!


Tack till er. ♥

Jag har kommit så långt och växt så mycket som person under den här tiden, men än är det en lång väg kvar. En dag ska jag nå toppen igen, aldrig ska jag sluta kämpa. Tack till min pappa, mamma, farmor, farfar, storebror F, storebror D, storebror K, svägerska E, svägerska A, brorson. Ni har betytt mer för mig under den här tiden, mer än ord kan beskriva. Tack för att ni tror på mig. 

Jag är stolt över mig själv!

Jag är så glad och stolt över mig själv att jag verkligen tänkte efter en gång till innan jag gjorde mitt val. Det måste varit det bästa jag gjort på länge. Hade det varit den Isabelle som jag var för lite mer än ett halvår sedan så hade jag nog inte gjort samma val. Just då när jag skulle göra detta val kände jag verkligen att jag har växt som person och förändrats det senaste halvåret. Jag är så glad över hur långt jag har kommit nu och jag är så glad över mina fina föräldrar och mina finafina brorsor, de är världens bästa och ställer alltid upp för mig. Det slog mig just att jag inte kunde njuta en endaste dag av julen förra året eftersom allting bara kändes skit. I år och idag är allting däremot helt annorlunda, jag är inte samma person idag som jag var för sex månader sen och det är jag så glad över. Det har verkligen varit värt all smärta, alla tårar och allt slit när jag nu ser vilket jäkla resultat det har gett.



Jag är lycklig.


LOV!

Tjohoo, jullovet är äntligen här! Jag inleder lovet med att tvätta hela kvällen. Nu ska det minsann bli ordning och reda hemma i lyan. Planerna fram till julafton ser ut som så att imorgon blir det julklappsinhandling på dagen och sen inslagning samt städning på kvällen. Fredag kommer fina Mr M och vi ska ha lite julmys hemma hos mig med god mat och något annat mumsigt (efterrätt? godis? glass?). Sen skiljs vi åt på julafton igen, han åker till sin familj och jag till min. Det är mycket som ska hinnas med innan julafton, hoppas bara tiden räcker till! Nej, tvättmaskinen piper, nu är det dags att ta ut tvätten.

Tjingeling.


Du finns alltid med oss även om du inte är närvarande.

Idag är det 11 månader sedan vår älskade Bernt begravdes. Jag kan inte fatta att min bästis, min fina plastmorfar lämnade oss för snart ett år sedan. Det känns fortfarande konstigt att du inte finns längre. Jag har gått igenom min födelsedag, påsk, sommar och snart även jul utan dig älskade Bernt. Varje gång jag tänker på det blir jag bara ledsen. Det är svårt att åka hem till mormor för att allting där påminner om dig, ibland får jag bara lust att lägga mig ner och gråta hejdlöst när jag är där för att jag saknar dig så mycket. Även om du inte är närvarande så finns du ändå alltid med mig Bernt. Vid alla högtider känns det extra jobbigt och jag brukar tänka på dig och önska att du fanns med oss. Hoppas du har det bra i himlen och jag hoppas att du vakar över oss där du är. Jag saknar, älskar och tänker på dig, min bästaste vän Bernt.


Julgranspyntande.

Har precis kommit hem från pappa där jag varit med och klätt julgranen. Det är så mysigt att göra det tycker jag. Nu när granen är klädd, snön ligger på marken och det bara återstår en endaste dag i skolan så känns det att det väldigt snart är julafton. Det ska bli så skönt att få vara ledig och umgås med alla som jag tycker om. Julkänslan har faktiskt infunnit sig nu. En bra känsla!

 


Julkänslan börjar sakta men säkert infinna sig.

Snart ska jag bege mig till skolan, med idag är det bara TRE dagar kvar innan jullovet börjar. Så jäkla skönt! Julkänslan börjar sakta komma krypande, speciellt nu när jag vaknade upp till en snötäckt utsikt. Äntligen är det lite snö på marken, det kan gärna få komma ännu lite mer snö så att det ligger kvar till julafton. Jag kommer få ännu mer julkänsla när alla julklappar är införskaffade och inslagna i fint julpapper. Sen så måste jag ju hålla på traditionen och skriva rim på alla julklapparna. Åh vad jag längtar till julafton nu. Två hela dagar med god mat, fin familj och roliga julklappar. Det ska bli så myspysigt!


Fina fina Östhammar.

Det kändes nästan som hemma, jag skulle kunna tänka mig att bo i där på heltid när jag pluggat klart. Jag längtar redan efter sommaren och mys i sommarstugan. Östhammar är fint även i vinterblasket.


Uppe FÖRE tuppen.

Godmorgon, eller det är snarare god förmiddag för mig eftersom jag varit uppe sen strax före halv sex. Finaste Mr M åkte och jobbade då. Jag kunde såklart inte somna om eftersom det blev så tyst och tomt här i hans lägenhet. Sen han gick har jag hunnit med att äta frukost, bädda, plocka ner i diskmaskinen och klä på mig. Nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla en stund på tv innan jag borstar gaddarna och beger mig till bussen som ska ta mig hem till Uppsala igen. Jag skulle åkt nu om det inte vore så att jag måste hämta både cykel och julklappar hos mamma innan jag kan ta mig hem till min egna lägenhet. Hann nämligen med en shoppingrunda med mamma innan jag åkte hit igår och sen bjöd hon mig på lunch hemma hos sig. Så det var en riktigt händelserik dag igår. Inte undra på att både jag och Mr M slocknade tidigt igår kväll. Eftersom Mr M hade så bråttom till jobbet imorse hann vi inte prata så mycket så jag har lämnat en liten avskedslapp som han kan kolla på när han kommer hem till sin tomma lägenhet igen.


On my way.

Sitter på bussen ut till Mr M nu, efter en väntan som kändes som en halv evighet i snöstormen. Min jacka är dyngsur efter snöblasket och tårna är små isbitar, jag FRYSER! Det finns ingen värme på bussen, BURR! Har roat mig under bussresan med att läsa, lyssna på ljudbok och tugga tuggummi, och nu har jag bara en halvtimme kvar. Jag längtar tills jag är framme, jag längtar efter att få se Mr M's lya, jag längtar in i värmen!


Fredag är ändå den dagen som känns bäst.

Jag hade en sådan skojig dag i skolan idag med mitt arbetslag. Vi satt och arbetade tills ögonen gick i kors och lilla jag började spåra ur och fnittra hysteriskt åt ingenting! Jag roade alla andra i arbetslaget och erbjöd dem sedan att få hänga med mig jämt när jag är trött. Numera får jag väl gå under smeknamnet tokstollan Isabelle, och det med glädje. Det är ju tur att jag kan roa någon i alla fall! Nu är det äntligen helg och jag har placerat min arma trötta kropp i soffan för lite tv-häng. Om ett tag ska jag masa mig ur min mjuka mysiga soffa för att packa väskan inför morgondagens resa till Mr M. Det ska bli så roligt och spännande att få åka dit! Östhammar är hemma men ändå borta för mig. Jag ska njuta av varje sekund för på söndag är det dags att fara hem till verkligheten och skolarbetet igen. Nej, nu är det bäst att jag packar väskan innan jag blir alltför trötter och glömmer bort hälften.

Ciao!


Längtar efter helgen.

Redan torsdag? JA, och bara sex dagar kvar till jullovet! Jippiii! Snart ska jag bege mig till skolan för en heldag med arbetslaget och kvalitativ intervju. Skoj? Nja. Jag är alldeles för trött och less på skolarbeten nu. Ser verkligen fram emot helgen då jag hoppar på bussen mot Östhammar och far hem till Mr M. Det ska bli så kul att komma ut till landet men ändå inte till sommarstugan. Kan det bli mer spännande?! Tänk att få komma till vår sommarstad mitt i, det som borde vara, vintern. Coolare blir det inte. Nej, nu ska jag ta lite C-vitamin och en banan innan jag cyklar iväg till skolan.

 

 


"Räck mig din hand, vi har samma väg att gå, samma mål att nå"


Trött tjej!

Just nu far jag runt som en virvelvind här hemma. Jag varvar mellan att städa, göra mig klar och läsa litteratur. Igår somnade jag alldeles för tidigt med skolböckerna framför näsan. Min plan om att vara riktigt effektiv och plöja igenom minst två böcker gick i kras ganska fort. Vaknade runt klockan tio igår kväll av att jag hade ont i nacken, då satt jag och sov i soffan med boken i knät. Jösses, tur att det är jullov snart så att jag får vila upp mig. Utprovning av ny medicin, stress och fullproppade dagar är ingen bra kombination. Förra veckan när Mr M var här somnade jag 21.15 och snarkade så högt (pga en täppt nos) att han fick skruva upp högre och högre på tvn. Snacka om trött tjej! Jag hoppas kunna hålla mig vaken lite längre ikväll, men som det känns nu så är det knappast troligt.. Får sätta tändstickor för att hålla upp ögonen tror jag! Nej, dags för den här sömntutan att packa väskan och bege sig till skolan.


Du är så vacker när du sover.


Händelserika dagar.

Mycket, väldigt mycket har hänt de här dagarna. Det har varit både bra och dåliga saker som hänt.
Min kära mamma gjorde oss alla oroliga när hon blev inlagd på sjukhuset. Oron när mamma inte svarade på något av alla mina sjuttioelva sms som jag skickade. Till slut skickade jag ett sms och frågade om hon levde. Blodet som frös till is i mina ådror när telefonen visade att mamma hade skickat ett sms som började med "jag är inlagd på sjukhuset..". I två hela dagar gick jag runt och oroade mig och tänkte på min lilla mamma som låg där på sjukhuset. Sen fick jag äntligen hälsa på henne och pyssla om henne. Fast det har ju inte bara varit dåliga saker som hänt, nej, utan jag har haft massa bra saker i mitt liv också. Mr M sov som tur var över från tisdag till omsdag och fanns där som ett stöd under hela onsdagen när jag oroade mig för mamma. Vi tog en mysig långpromenad i vinterkylan, bakade muffins, och pratade en massa strunt. När jag hade lämnat Mr M vid bussen traskade jag hem och sen hämtade pappa upp mig. Jag och pappsen åkte ut på en julklappsshoppingrunda. Det blev en och annan julklapp till mig från pappa men jag hittade inte så mycket att köpa själv. Efter att jag hade kommit hem från den shoppingrundan kom K & E över på lite glöggfika. Jag har varit med om så mycket om dagarna att jag deckat på soffan alldeles för tidigt varje kväll. I fredags efter skolan hämtade Mr M mig och vi åkte i regnigt kolsvart mörker hem till hans bror med flickvän för en dubbeldejt. Vi åt god mat, spelade TP och spelade piano/sjöng/spelade gitarr. När klockan närmade sig midnatt for Mr M och jag hem till mig och kastade oss på sängen och sussade sött och jag med min täppta näsa snarkade gott. Helgen spenderades sen hemma hos päronen med sambos, där jag myste med finaste Alexander. Det braiga överväger nog det dåliga som hänt och jag känner mig glad om än väldigt trött. Ikväll blir det plugg plugg plugg för imorgon kväll kommer Mr M hit och håller mig sällskap.


Ciao!


Satans envisa förkylning!

Jag HATAR att vara förkyld! Det går ju för sjutton inte att sova när man är täppt i näsan, hur mycket jag än puffar upp under huvudet med kuddar. Inatt hade jag en storkudde och tre vanliga under huvudet och trots det vaknade jag minst fyra gånger av att jag var täppt i näsan och torr i munnen. Jag blir TOKIG! Var så trött idag så att jag stängde av alla fyra alarm i sömnen. Då är man riktigt riktigt trött. Nu är det dags att borsta gaddarna och röja undan lite innan jag cyklar iväg, i snön, till skolan. Hoppas det blir en intressant och rolig dag med givande seminarier, annars finns risken att jag somnar. Det ska bli skönt att slippa gå upp så tidigt imorgon då jag har hemmastudier. Jag ska försöka kurera mig ordentligt då så att jag blir kvitt min förkylning till helgen.


"No more walkin' round with my head down".

Är inte särskilt piggelin idag, men jag tänker ändå bege mig till skolan och träffa mitt arbetslag ett par timmar. Sen ska jag åka och handla lite, måste köpa nässprej så att jag överlever de närmsta dagarna. Jag har ont i mitt stackars lilla öra och är vråltäppt i näsan så nässprej är ett måste. Idag har jag dragit på mig varma kläder - långkallingar, mössa, tjock jacka och tumvantar. Nu ska jag minsann inte bli mer förkyld utan snarare tvärtom, frisk och piggelin!


I wanna hold you til I die.


"Ensam e stark, det e sån jag blev".

Har åkt på en förkylning så nu springer jag runt och snorar hela tiden. Har lite ont i halsen och superont i ena örat också. Lagom roligt. Sov som en kratta inatt, vaknade så många gånger att jag tappade räkningen.. Nu ska jag äta frukost, snyta mig, inta avsvällande tabletter och nässprej innan jag lägger mig och vilar lite mer. Tänker spendera dagen med att bara vila och ta det lugnt för att försöka få förkylningen att inte bli värre. Det är min söndag det..


Vi saknar gamla goda tiden!

Idag blev det lunch med min vän Odett, sen strosade vi runt på stan i kylan och störde oss på otrevliga människor och provsmakade choklad. Vi pratade en massa strunt och gamla minnen också. Båda insåg att vi saknar vårt gamla liv och våra gamla vänner. Alla glider ifrån varandra och efter sig lämnar de ett stort tomrum inom oss. Som "gängets" klister har jag gett upp hoppet om att vi kommer hitta tillbaka till varandra allihop. Vi kommer nog aldrig att bli det gäng vi en gång var. Odett uttryckte det så fint, hon sa "jag saknar den gamla goda tiden när ingenting var så komplicerat och alla var vän med alla". Jag håller helt och hållet med henne, Melissa och Sara vi saknar er!


1:a december.

Wohoo det är bara tre veckor kvar till jullovet börjar! Jag längtar som en galning tills dess. Det ska bli världens bästa jul i år. Jag menar vad kan slå mys med finaste ettåringen i världen och att få ha hela familjen samlad på självaste julafton OCH juldagen?! Det ska bli så härligt. Vetskapen om allt detta fick mig genast på mycket bättre humör. Jippi, nedräkningen har startat!