.

Såhär känner jag mig!



Ungefär såhär känner jag mig, haha!


Samma lika

Idag mår jag lika dåligt som igår, om inte ännu sämre. Detta innebär att jag kommer att fira nyårsafton, som jag även gjort de senaste dagarna, i sängen med alvedon + ipren, snorpapper, halstabletter, nässprej och vatten i en flaska. Låter inte det som ett drömfirande? Nja, skulle inte tro det va! De senaste dagarna har jag levt på ipren + alvedon (om du tar en utav varje samtidigt så kompleterar de varandra, och de får mycket bättre effekt!) och glass, som för övrigt tog slut igår. :( Är jag inte bättre imorrn får jag nog ta och tänka på att gå till läkaren. Jag kan ju försjutton inte ens svälja nästan..!! Helt sjuk att jag blev såhär sjuk över en natt bara?!
Ge mig lite fina kommentarer så kanske jag blir lite uppmuntrad :P

Gott nytt år på er allihopa där ute i Sverige!

Halsont

Inatt blev det inte mycket sömn, vaknade var och varannan timme av att jag var helt igentäppt i halsen. Jag har så fruktansvärt ont i halsen, kan inte ens prata så ont gör det. Knappt så att man kan andas.. Jag fattar inte hur jag kunde bli såhär sjuk :( Det blir nog inget nyårsfirande för mig det här året.. Tråkigt men sant. Nu ska jag sitta och lyssna på ljudbok och försöka sova lite, sittandes!

God förmiddag natt!

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA BERNT!!

Idag fyller världens bästa Bernt år, och jag är ju tyvärr sjuk så jag kan inte gratta honom så därför tillägnar jag det här inlägget åt honom! GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!! Bernt är världens snällaste människa och min mormors sambo. Bästa lekkamraten jag hade när jag var liten. :) Jag lovar att hälsa på dig när jag blir frisk igen!!


Ursäkta bilden, men jag orkar inte leta efter någon annan just nu.

MASSA KRAMAR FRÅN LILLA MIG!

Sjuk

Igår kväll kände jag att jag hade lite ont i halsen, men tänkte att det skulle gå över under natten. Sen vaknade jag kl 04.25 imorse och hade vrålont i halsen och hostade lite grann. Jag dricker lite c-vitamin och åker med pappa till mamma och somnade framför tvn här hemma. Vaknar vid 10 tiden av att telefonen ringer, då är jag hostig, snorig och har ont i halsen. Jag tar feber och har 37,7, äter lite och dricker honungste. Tar feber igen ca 20 min senare - 38 graders feber! Blir bara värre och värre. Usch jag mår verkligen inte bra såhär lagom till nyår om två dagar. :( Jag som skulle gå på rea med mamma idag, och så är jag väldigt sjuk. Jag blir så arg på mig själv. Först var mamma sjuk, då klarade jag mig helt, sen blev pappa sjuk, då blev jag snorig och hostade lite. Sen nu har Daniel (?!) som jag inte ens träffar jämt smittat mig..! Usch nu ska jag försöka bli lite friskare, kanske ta en tablett eller två. så att jag kanske kan (jag ska!!) gå på rean med mamma.

Julafton och Annandagen

Nu tänkte jag skriva lite om min julafton och annandagen då jag firade jul.

Julaftonen började med att jag väckte mamma och så åt vi frukost och jag fick två juklappar, en morgonrock och röda fina smycken som jag sen hade under resten av dagen. Sen gjorde började vi göra i ordning all julmat och förberedde inför julfirande. Vid 15 tiden på eftermiddagen, lagom till Kalle Anka började gästerna droppa in och jag bjöd på glögg och lite småplock. Sen när alla hade kommit ringde telefonen och då var det Fredrik och Annika som ville hälsa God Jul från Thailand! Efter telefonsamtalet var det dags för julmaten och vi åt så vi nästan sprack! Alla hade "sparat" sig till julmaten hela dagen. När många trevliga timmar hade gått förbi fyllda med god mat, skratt och gott sällskap var det dags för mig att ta på mig rollen som tomte! Det blev lite ombytta roller hos oss, yngst blev tomte. ;)
Jag läste upp rimmen på mina klappar och sen delade jag även ut resten av julklapparna.. Jag fick massa fina julklappar, bl a en symaskin, fin tallrikar, fin bestik, skålar, skor, smycken och lite kläder + massor med andra fina saker. Är superglad för allt!! Mycket av julklapparna var till min framtida lya, alltså saker som jag ska har när jag flyttar hemifrån. Efter julklappsutdelningen fikade vi lite sen började gästerna dra sig hemmåt vid halv 11 tiden på kvällen. Bättre julafton kunde man nog inte ha tror jag!

Annandagen började med att jag åkte hem till pappa och hjälpte till lite grann. Vid kl 17 kom gästerna och vi glöggade lite. När vi väntat på Daniel i en timme ringde han och sa att han skulle bli sen från jobbet så vi började äta utan honom. När vi ätit så vi nästan rullade, rullade vi till soffan där jag, K och E spelade "Neger och President". Jag blev president. :) Sen kom Daniel och under tiden han åt spelade jag, farmor, farfar, E och K femkorts poker. Jag var helt sämst! När D ätit klart fikade vi och delade ut julklappar. Jag fick masa fina julklappar av pappa som jag önskat mig! :D 
Sen delade vi upp oss på två bord, 4 vid varje, och körde femkortspoker igen, först till femtio på båda borden skulle köra mot varandra. Jag och E låg på 15 poäng medan K och farmor fajtades i toppen med 48-49 poäng. Det säger väl allt, K och farmor fick gå till vinnarbordet där de mötte D och pappa. Jag, Maggan, E och farfar spelade om först till 25 poäng. E måste ha fuskat, hon fick triss, kåk, färg hela tiden och vann stort!! K vann vid vinnarbordet och inkasserade därmed 10 kr från varje spelare. 80 kr rikare alltså! :) Sen begav sig alla hem och jag stupade i säng dötrött efter denna lååånga dag!

Två roliga dagar med massa fina presenter och massa god mat!


fin låt!

den här låten är så otroligt fin!!



Annandagen

Julafton var underbar och jag fick massa fina julklappar :) Mer om det kommer kanske imorrn för idag ska jag fira jul hos pappa. Klockan fem kommer syskonen och farmor och farfar. Då blir det julmat igen och julklappsutdelning med rim :D
Jag ville bara kika in här och säga GOD FORTSÄTTNING!!
Nu ska jag läsa om Fredrik och Annikas Thailandsresa på deras resedagbok innan jag ska hjälpa pappa med lite grejsimojs..


GOD JUL!

Imorrn är det julafton och jag vet inte om jag hinner in här då eftersom jag och mamma ska ha julfirandet här hemma. Så jag säger god jul nu istället!



Tomten, som jag har döpt efter mig, Isabelle! :)

För höga förväntningar

Jag är så irriterad på mig själv! Det låter kanske lite konstigt, men jag ska förklara varför nu. Jag har precis varit på en körlektion och där skulle jag lära mig att söka av korsningen i tätortsområde. Pappa, som var med idag för att kolla hur det gick, tyckte att jag var jätteduktig. Medans jag själv tyckte det gick urdåligt!! Jag vill kunna allt innan jag ens har lärt mig det. Jag vill ta körkort idag, nu! Jag blir så arg på mig själv för att jag vet ju innerst inne att jag inte kan kunna allt om jag inte ens har provat det förut. Det är helt enkelt så att jag har alldeles för höga förväntningar på mig själv. Jag måste verkligen sluta med att ha för höga förväntningar på mig själv! Nu ska jag lugna ner mig lite grann genom att äta lunch!

Chao från en, för tillfället, arg Isabelle!

Om 2 månader..

Om två månader exakt idag fyller jag år! :)

Ändrade planer

Igår var jag och tränade sen promenerade jag hem till mamma eftersom hon var ledig. Slog in massor med julklappar där och köpte julklappar till vovvarna, plus en massa andra saker :) När jag kom hem gjorde jag tacos till mig och min sjukling till pappa. Mums, jag älskar det ;)

Idag ska jag inte göra så mycket på dagen, hade tänkt handla julklappar med pappa men han är ju fortfarande febrig och sjuk så det går ju inte.. Han har antagligen åkt på en släng av influensan. :( Får ändra planerna lite grann, men ikväll ska jag nog kanske ut med M, O, A och J. Vi får se hur jag mår, men jag ska iallafall träffa Odett och Melissa innan.. Nu ska jag göra lite tråkiga saker som att diska..


Endast 7 dagar kvar!

Jag kom precis på att nu är det bara en vecka kvar till julafton!! Jag kan inte fatta att det snart är ett nytt år. Jag tyckte det nyss var julafton och nyår..!  
Nu ska jag laga korv och makaroner och bjuda min nu otroligt förkylda och febriga pappa på det. I övrigt ska jag nog försöka hålla mig undan från honom eftersom jag vill inte bli sjuk nu lagom till jul!

Inslagning

Jag har spenderat min förmiddag med att slå in och sätta ettiketter på de julklapparna jag har köpt. Hade egentligen tänkt att åka till farmor och farfar och hälsa på idag eftersom farmor frågat när jag kommer nästa gång. Men, pappa har blivit sjuk så han kan inte komma dit sen eftersom han inte vill smitta dem och jag vet att de kommer vilja att jag stannar och äter middag där. Det får bli en annan dag istället. Jag gör andra saker som att tvätta, vika tvätt och annat här hemma.. Jag ska försöka komma på lite julrim till julklapparna nu!


Steninge slott


Hårfärgningen före

 
och efter.


Steninge slott med Leif och Mamma!

 
Där stöpte de ljus..
   
..och blåste glas.

Den nya väskan som fick följa med hem! :)


Helgen som varit

Oj oj oj så mycket jag har gjort de senaste dagarna!

Söndagen började med att mamma färgade mitt hår brunt, jag fick den julklappen lite i förväg. Sen gjorde vi oss klara så kom Leif och hämtade oss och vi åkte på julmarknad på Steninge slott. Jag inhandlade en ny väska, lite julklappar och fick lite julklappar (valde ut julklapparna men fick dom inte än). Vi tittade på glasblåsning som dom gjorde där, skit häftigt!! Efter en heldag där åkte vi hem och käkade kebab och kollade på WALL-E. Världens sötaste film. :) När filmen var slut tog jag och pappa en övningskörningstur. Väl hemma igen fikade vi och skulle kolla på Wallader, men jag somnade av utmattning..
Igår, måndag, så åkte jag och mamma ner på stan och handlade de sista julklapparna från oss. Vi gick runt i alla affärer på hela stan kändes det som. När vi kom hem hade jag så otroligt ont i fötterna att jag knappt kunde stå upp! Efter många dagars uppskjutning bakade vi äntligen lussebullar och sen tog jag mitt pick och pack och åkte hem till pappa, där jag bjöd på fika med lite nybakade lussebullar. :)
Det var de två senaste dagarna i korthet. Nu ska jag snart ta bussen till körskolan för en körlektion sen ska jag även idag shoppa lite julklappar helt själv!
Bilderna från i söndags kommer senare eftersom jag har lite ont om tid just nu.


Omgjort

Jag kände att jag ville göra om lite här på bloggen. Nu är den lite mer "vintrig", haha. Nej men jag hade tröttnat på den andra bakrunden och så ville jag ha en klocka också så nu får det vara såhär någon dag eller två så jag får tänka lite på hur det ska se ut. Hoppas ni gillar det lite grann iallafall!

my boys


Det finns inga bättre än de här tre. Jag älskar er, ni är världens bästa! ♥
När ett spel finns i närheten blir dom som barn igen,
visst är dom söta? :)

Prov

Just nu sitter jag och pluggar teori. Läser i boken och sen gör jag prov på skolans hemsida.. Skit tråkigt!! Men övning ger färdighet så det är väl bara att fortsätta. Det är så jobbigt för typ alla svarsalternativ är nästan likadana så man måste verkligen tänka så det knakar. ;)
Ska nog ta en paus nu och äta lite nygjorda köttbullar!

Massage

Jag fick massage av mamma nyss, det gjorde mer ont än vad det var skönt. Jag måste ta kontakt med sjukgymnasten, jag har så himlans ont på hela vänster sida. :( Jag hoppas jag blir frisk snart för min sjukskrivning går snart ut och jag vill verkligen jobba!! Jag skulle ge vad som helst för att få kunna jobba. Hoppas hoppas hoppas jag blir frisk över en natt, inte så troligt kanske men man kan ju alltid hoppas? ;)
Snart ska jag göra köttbullar, sen blir det nog lussebullbakning lite senare under dagen.

Måste bara tillägga att jag är mycket, mycket, mycket avundsjuk på min kära storebror och hans flickvän som åker till Thailand idag och stannar där i en hel månad!! Jag får vara kvar här i trista gråa kalla Sverige, men jag hoppas att de får en bra och varm månad där i Thailand. Det är dom väl värda! :)

Glad Lucia på er allihopa!

God natt efter en lång dag

Nu ska jag gå och lägga mig. Dagen idag har varit lång och hård, fullspäckad med saker. Imorrn ska jag baka lussebullar med mamma. Kanske ska jag träffa pappa och köra lite också? Vi får se hur det blir, det beror på om tiden räcker till. 
God natt allihopa!!

Gamla tider - söto

I brist på annat så började jag och en gammal vän (en kompis föredetta pojkvän) och jag snacka på msn. Haha, jag lärde känna honom när jag var 15 år och min syssling var kompis med honom och hans lillebror var tillsammans med min sysslings kompis :) Jag var dökär i hans lillebror och jag hade fina smeknamn på dem, jag kallade killen för söto och hans lillebror för typ snygg-nåt. Haha, jaa det var fina tider det. 3-4 år senare träffade min klasskompis den här killen och de föll pladask för varandra och blev ihop men för ca 6 månader sen tog det slut!
Jaja, vad jag menar var att det var väldigt roligt för gamla tiders skull att prata med den här killen. :)

Efter två års kämpande..

Efter nästan två år har jag äntligen fått upp min fina tavla, med massor av fina minnen! Jag fick den här tavlan av mina bästaste vänner Odett och Melissa när jag fyllde 18. Dom hade klippt och klistrat/tejpat ihop ett kollage av vår tid tillsammans. När de var klara så insåg dom att de hade klistat fast allting upponer på baksidan av tavlan. Efter mycket om och men har jag äntligen lyckats fixa en tråd som orkar hålla upp den här tunga tavlan och satt upp den i mitt rum! :)


Tack för alla fina år tillsammans med er! ♥

I'm back on track..!

Efter några dagars vila från bloggen är jag tillbaka. Jag insåg att jag saknade att skriva här.. Jag brukar gå tillbaka och läsa vad jag gjort och nu kunde jag inte göra så. Det är många som frågat varför jag inte bloggat på några dagar, men nu är jag tillbaka! För min egen skull, inte för någon annans.. :)

Tack och hej för mig!

Just nu känner jag inte att jag har så mycket att skriva om här.. Har så mycket annat på gång så jag känner att jag vill prioritera annat istället för bloggen, jag skriver igen när jag känner för det.. Det kan bli om en månad, vecka eller en dag? Det återstår att se..! Jag måste försöka satsa på att bli frisk igen och må bra.

Tack och hej så länge!

Måndag

Jag har haft världens bästa helg och träffat dom jag tycker om. Snart ska jag träffa en till person jag tycker om, Odett. Uppdaterar om helgen lite senare ikväll när jag får tid..!

Porslinsdockor



   

 

Farmor!

Igår var jag och hälsade på farmor och farfar. Jag hade inte träffat min farmor på flera månader, sen i början på oktober tror jag, Usch jag måste försöka att hälsa på dom oftare. Farmor har varit sjuk varje gång vi haft kalas så hon har inte kunnat komma. Det var så roligt att träffa henne! Hon måste vara världens bästa farmor. Hon hade gjort skinksnitzel och potatis till middag för min skull bara för att jag tycker om det. Sen fick jag fyra stycken porslinsdockor av henne. Farmor har samlat på poslinsdockor sen -97, men nu tyckte hon att det var dags för dockorna att gå vidare i arv. Sen bjöd farmor och farfar på fika och glass så jag nästan rullade när jag skulle hem sen. :) Bilder på dockorna kommer lite senare för minnet på kameran var fullt så jag måste tömma det innan jag kan ta bilder.

Nu snöar det igen här hemma i Uppsala. Jag ska snart ta bussen till min tredje körlektion. Jag hoppas att det slutar snöa tills dess för det är så jobbigt att åka när det snöar, man ser typ ingenting. Håll tummarna att det slutar!


Brun hårfärg?

Mamma vill ge mig brun hårfärg i julklapp men jag är inte säker på hur jag ska göra. Ni måste hjälpa mig! Jag lägger in bilder på hur det såg ut när jag hade brunt hår sist. Nu har jag ju en lite kortare frisyr så tänk på det också..
 


Vad tycker ni, ska jag göra om det?

Svenska versionen



Det finns tydligen en svensk version av den låten jag la in igår, här kommer den.
Ni kan ju själva bedömma vilken som är bäst..

Låten försvinner inte från mitt minne, jag går och nynnar på den hela tiden.
Hur mycket jag än lyssnar på andra låtar så vill den inte försvinna, jag blir galen!

Var vi verkligen så?

Igår när jag skulle ta bussen så satt det några vad jag kallar för fjortisar på busshållplatsen. De skrek och skrattade och sa "läääggg aaaav" hela tiden. När bussen äntligen kom så tänkte jag skönt nu kan jag sätta mig långt ifrån "fjortisarna" men när jag kommer på och har satt mig på bussen inser jag att det är typ 10 st fjortisar till bakom mig. Dessa fjortisar var 9:or som skulle åka och kolla på olika gymnasier som de kanske ska på på i framtiden. Kan 15 åriga tjejer inte kommunisera i lagomt röstläge? Måste de verkligen skrika? Inte nog med det så lyssnade de inte på varandra, en tjej satt och sjöng, en annan pratade i telefon och resten skrek i mun på varandra. En tjej längst bak i bussen skrek till en annan på längst fram. Herregud, jag trodde inte jag skulle klara av den där bussresan med min huvudvärk. Hela bussen tog en lättnadens suck när de klev av vid en skola. Var vi verkligen så när vi var 15 år och skulle  sluta 9:an? Isåfall tycker jag synd om de som var i min omgivning!


Flänger hit och dit

Igår var det en full proppad dag, jag flängde hit och dit hela långa dagen! Dagen började med att jag vid 7 tiden gick upp åt frukost och gjorde mig klar. Sen skulle jag övningsköra men det hann jag inte för pappa var på möte, sen var det körlektion. Det gick så j*vla bra!! :D Jag är så himlans glad! Sen fick jag skjuts hem, jag satte igång kaffet och så kom mormor och Bernt och hälsade på och fikade lite grann. De hämtade katalogerna. Efter det var det sista teorilektionen, garagelektion. Jag var med grabbarna. Vi var bäst, jag lunde typ inget. Gentleflicka som jag är lämnade jag det svåra åt "männen" ;) Sen skyndade jag mig att cykla hem och så hämtade pappa mig så åkte vi och handlade sen övningskörde jag hem. När jag kom hem fikade vi lite sen glodde jag på tv någon timme sen blev det sänggång, men jag var så uppe i varv att jag inte kunde sova. Låg och vred och vände bra länge innan jag somnade.

Idag vaknade jag 3 minuter i 7 och gjorde mig klar och åkte och tränade som jag brukar sen när jag skulle hem missade jag bussen så jag fick vänta i 40 minuter på nästa. Jag hade nog hunnit gå hem hela vägen om jag velat, men det var så jämarns kallt så jag väntade på nästa buss istället. Sen har jag pyntat på min våning hela långa dagen och hunnit börja på en önskelista till pappa också. Bokade nyss lite fler körlektioner och nu ska jag titta på en film.

Fin låt




Jag hörde den här låten på radion nyss och den fastnade på min hjärna.
 Den är så fin :)