.

Bad day today.

Jag har inte direkt känt mig på topp idag, utan det har varit en lång jobbig dag. Det minsta jag kan säga att jag känt idag är enorm trötthet, magont, huvudvärk och förkylning. Jag hade en lång dag i skolan idag och när jag kom hem skulle jag plugga men det slutade med att jag somnade i soffan med böckerna som huvudkudde. Vaknade för en halvtimme sedan men känner mig nästan sjukligt trött fortfarande så nu har jag borstat gaddarna och hoppat i säng. Jag hoppas på att få en god natts sömn för det behövs om jag ska orka sista skoldagen innan helgen imorgon och för att jag ska orka hålla mig vaken på kvällen när jag får besök. Nu tänker jag sluta ögonen och glömma den här dagens bekymmer och jobbigheter för ett par timmar. God natt!


Knivigt.

Det säkra eller det häftiga? Usch, nej jag vet verkligen inte. Ibland är jag allt bra dum måste jag erkänna. Jag måste välja rätt eftersom det kommer bli min vardag och väljer jag fel så får jag ingen ny chans. Buhuhu..


Härlig kväll & lat tjej.

Efter en bra kväll igår med god middag som bestod av fläskfilé i curry och ris, en häftig biltur i en riktigt snygg bil, och lite soffhäng så har jag idag bara latat mig. Jag låg i sängen tills klockan blev halv 12 och snusade, det var så skönt! Strax ska jag bege mig ner på stan och kika efter kurslitteratur till min nya kurs som endast är 1,5 vecka (!!) lång. Drar mig för att gå utanför dörren på min varma lägenhet. Fast det är väl dags att dra på sig lite kläder, borsta gaddarna och kila iväg.

Ciao!


Julpynt.

En inblick i resultatet i min julpyntade lägenhet, som blev så mycket mysigare nu.


Frosta av frys är....

...INTE ROLIGT!! Då min nya kyl och frys har kommit så måste det gamla stängas av och frysen måste stängas av. Just nu får jag sitta och vakta så att det inte rinner ut vatten över hela köksgolvet. Det är riktigt riktigt tråkigt men ett måste. Vattnet och isen rinner och ramlar för fullt, dags att torka!


Första advent.

Har haft en helt fantastisk helg även om det har varit alldeles för lite sömn. Det känns bra med en sådan belöning efter en tuff vecka med PM och skola. Imorgon blir det skola på förmiddagen och sedan en myskväll igen och på tisdag är jag "ledig". Löv it! Just för stunden, den enda lediga stunden på hela helgen, håller jag på att julpynta lite eftersom det är första advent idag. Myspysigt. Stjärnan upphängd i vardagsrumsfönstret, glasbollen i hallen och stjärnan på fot är uppställd i köket. Det som återstår är allt krimskrams och adventsljustaken. Ska försöka fixa det nu innan jag slänger mig på soffan och vilar lite. Det kommer bli så fiint!

Sket sig totalt!

Min plan om att vara klar till kl 18 sket sig totalt. Nu är klockan snart åtta och jag är inte klar än. Har en sista fråga kvar. Det har dykt upp massa annat mellan varven här hemma, bland annat så kom världens bästa pappa och han kompis hit med mitt nya kylskåp och så fixade dem det. Så nu står min nya kyl och frys på plats. Sen la jag mig och snarkade ett litet tag eftersom det snurrade i skallen. En liten stund blev till ca två timmar! Nu ska jag skriva klart det allra sista, sen är det HELG! Imorgon blir det städ på förmiddagen och promenix och matlagning på eftermiddagen. Det ska bli kul att komma ut och göra lite annat än att bo framför datorj-veln. Fast som tur är så är det en ny fin datorj-vel så jag har en slags hatkärlek till den ändå. Nej, skriva var det já!

Sista krafttaget!

Sista dagen med skrivande av PM. Är svintrött! Sov max 5 timmar inatt, om ens det. Men men, det är ju bara att plåga sig upp ur sängen ändå, bita ihop och försöka att skriva något bra. Jag ska försöka att bli klar tills senast kl 18, det är mitt mål just nu. Håll tummar och tår för att hjärnan är med mig idag och är lite snäll trots sömnbristen. Efter att mitt PM är inlämnat ska jag ha en bra helg har jag bestämt. Nu ska jag ta ett krafttag och köra på tills jag är klar.

Sakta men säkert

Det går sakta men säkert framåt med mitt PM. Hoppas på att hinna göra lite mer ikväll för nu ska jag nämligen göra mig klar och åka ut på ett besök. Det svåra är att få ihop all litteratur, jag blir galen på alla böcker hit och dit! Jag har en salig röra här hemma nu, det ligger papper och böcker överallt. Kanske hinner få ner några rader till på mitt PM innan jag far iväg, jag vill verkligen vara flitig och hinna ännu mer. Fast jag måste inse att jag inte är någon wonderwoman, jag måste trots allt vila lite grann också och jag är redan helt slut så jag fattar inte hur jag ska orka mer ikväll. Jag får nog bara bita ihop och gnugga gruset ur ögonen och bara köra! Nu är det dags för mig att äta och sen hoppa in i duschen och göra mig klar för ett besök. Skönt att få lite frisk luft också, det kanske piggar upp lite mer.


En månad kvar?!

Det slog mig just att det är exakt en månad till julafton idag! Tiden går så otroligt fort, det är redan första advent på söndag. Var är vintern liksom? Det är fortfarande höst ju. På söndag blir det till att sätta upp stjärna och adventsljusstake här hemma, julpynta lite så man kommer i stämning inför julen. Jag längtar tills imorgon kväll då PM:et är inlämnat, för då får jag en helg ledigt innan nästa delkurs börjar! Det ska bli så skönt! Men tänk att det bara är en månad till kvar till julafton, det känns verkligen inte som det. Dags att börja köpa julklappar kanske? Längtar verkligen efter julen nu, det ska bli så mysigt att få fira med hela familjen i år.

Morgonpigg

En morgonpigg tjej har suttit vid datorn och pluggat sedan strax efter fem på morgonen. Det är onormalt, knäppt och väldigt effektivt. Men, man får helt enkelt fler pluggtimmar när man vaknar 04.30, och då frivilligt kliver upp. Välkommen tillbaka mitt gamla effektiva pigga jag!


Redan onsdag...?

Usch vad tiden går fort, jag har inte hunnit så långt som jag hade velat på min fallbeskrivning. Fantasin var inte så stor igår plus att jag har hunnit ändra mig flera gånger om vad jag ska skriva för fall. Just därför sitter jag här halv sju på morgonen och ska försöka hinna skriva lite mer innan jag beger mig mot skolan för att diskutera lite. Tror jag har bestämt mig för att skriva om primära koncentrationssvårigheter ändå, det känns som att det är det vettigaste alternativet just nu..


Kvackisar.

image description
I söndags när vi var och matade fåglarna vid svandammen, Alexander tyckte det var så roligt! Jag saknar min lilla gosegris, han gör mig lycklig, så som ingen annan kan. 
Alexander är kärlek. ♥


One to go.

Tar en paus och unnar mig lite glass (eftersom min kyl- och frys ska bytas ut i slutet av veckan). Ett skolarbete färdigt, och nu är det bara one to go. Nu ska jag skriva en fallbeskrivning till mitt PM, det är lättare sagt än gjort. Det är ganska klurigt att lista ut vad jag ska skriva om, vilket problem barnet ska ha. Men men, allting löser sig, och om inte annat så kan jag få lite tips från vad de andra har skrivit imorgon när vi ska ha ett diskussionsseminarium om våra PM. Glassen är nu uppäten och det är dags att vara lite kreativ och ha lite fantasi och knåpa ihop en fallbeskrivning.


Det snurrar.

Igår mådde jag inte alls bra. Det snurrade i huvudet, framför ögonen och jag var alldeles orkeslös. Det kändes ungefär som när man har riktigt hög feber, men det hade jag ju inte. Trots det kämpade jag mig igenom skoldagen, men när jag kom hem kastade jag mig på sängen och sen låg jag där resten av dagen. Så fort jag reste mig upp snurrade det bara. Jag fick skippa pluggandet för det gick helt enkelt inte att titta på varken dator eller böcker. Det var riktigt läskigt när det snurrade så där! Idag är det som tur är lite bättre även om det fortfarande snurrar lite. Jag ska trotsa snurrigheten och plugga hela dagen idag, ska vara duktig och inte skjuta upp det. Håller tummarna för att snurrandet avtar mer och mer under dagen så att jag kan koncentrera mig på allt det som ska skrivas.

Jag måste ha...

... VÄRLDENS BÄSTA STÖRSTABROR!


Ord kan inte beskriva vad han betyder.

Jag och Alexander har under helgen lekt med plasttrumman, myst och tittat minst sex-sju gånger på lillens favvofilm - Jack och piraterna. Vi har spelat innebandy med Alexanders alldeles egna innebandyklubba, lirat minigitarr och dansat, lekt i lekparken och en massa massa mer. Fasters lilla hjärtegull bestämde sig till sist att vinka av mig, med en stor kram och lite pussar, när jag skulle åka hem igår kväll. Mitt hjärta smälte och jag kan inte förstå hur mycket man kan tycka om en sådan liten fin kille, jag kan inte ens beskriva i ord hur mycket han betyder för mig. Jag saknar redan honom, men jag behöver inte sakna lilla busfröet länge för vi ska ses idag igen. Det blev en hel helg med Alexander och Fredrik, vi har haft så roligt och det var längesen jag skrattade så mycket. Alex kan alltid få mig att skratta, fasters fina lilla hjärtegull.


Panghelg!

En sväng till läkaren och allting känns lite bättre, ny medicin och mer hjälp. Det känns skönt att läkaren verkligen lyssnar och tar mig på allvar. Efter det blev det en fika med saft och frallor hos farmor och farfar, med mig därifrån fick jag många tjocka stickade tröjor. En tröja åkte på direkt när jag kom till pappas hus, det märks att man är van att bli bortskämd med varmt hem nu när man bor i lägenhet. Nu sitter jag vid "min" nya dator och pluggar, det känns ganska bra med det idag. Jag har sett några fel som jag missat i skrivandet så det ska jag ordna nu. Snart kommer Alexander och hans snälla pappa, F hit. Vi blir som en enda stor familj här hemma igen, två barn och ett barnbarn blir det inatt och imorgon. Mysigt att få umgås med Alexander och busa av sig lite. Jag ska försöka sno åt mig ett par pussar och lite kärlek av honom, vi får väl se om lillen går med på det. Imorgon blir det hela tjocka släkten här och vi ska kalasa och fira pappa i efterskott. Jag kommer ha en riktig panghelg och jag ska snart börja njuta av den, men först lite mer skrivande på skolarbetet.

Lite lite lite bättre.

Efter en trevlig kväll med fina vänner och mycket skratt så känns allting lite lite lite bättre idag. Snällaste Andrea i min klass gjorde mig också på bättre humör, hon är alltid så positiv och snäll mot alla. Thank God att det finns sådana människor! Jag hade en ganska bra dag i skolan också och det gjorde mig ännu lite lite lite gladare. Huvudsaken är att jag fick tänka på något annat än det som är jobbigt och motigt just nu för ett par timmar. Resten av kvällen ska jag spendera hemma i lyan och packa för imorgon drar jag tidigt på morgonen och blir borta hela helgen. Jag ska på läkarbesök, hänga med största brodern, mysa med Alexander, kalasa och så blir det nog även lite pluggande. Det kommer nog bli en alldeles utmärkt helg, humöret ska minsann ligga på topp. Inga sura miner! Nej, packa packa packa står på schemat nu, lika bra att passa på att göra det innan jag blir för trött. Jag och Johanna gäspade ikapp hela dagen i skolan så jag kan ju inte direkt påstå att jag är piggare nu, ögonlocken känns blytunga och jag känner mig lite som en zombie.

Trevlig helg!
Ciao.

Motgångar är svårt.

Jag har lite svårt att ta motgångar, jag gräver ofta ner mig alldeles för mycket i det, grubblar och analyserar sönder problemet. Idag och igår har det varit sådana dagar. Fy sjutton, det är fruktansvärt jobbigt men det går liksom inte att stoppa.. Det förstör liksom hela ens dag! Skitdag numero tre är jag nu inne på, men nu får det var nog! Nej, nu tänker jag bege mig ner mot stan för att träffa mina vänner som jag hoppas kan få mig på bättre humör och bättre tankar.

Ännu en skitdag!

Efter ännu en skitdag igår så tar jag nya tag idag. Idag ska jag ge mig fan på att skriva klart det som måste skrivas i skolarbetet! Det blev inte många tecken skrivna igår, hade verkligen en hemskt dålig dag. Istället blev det mycket vila och på kvällen lyckades jag tvätta upp alla tre tvättkorgarna som var fulla med tvätt. När jag somnade på kvällen kände jag mig nöjd över att trots att det var en skitdag, lyckats med att köra diskmaskinen och tvättat. Måste försöka se det lilla lilla positiva i allting. Men idag SKA jag skriva på skolarbetet, det är ett måste. Sen lite senare i eftermiddag ska jag träffa Ida och Odett över en fika, det ska bli skönt att få komma ut och göra något annat, tänka på annat. Jag ser verkligen fram emot det!


Tre dagar kvar.

Du är bara tre dagar bort nu, jag längtar så mycket!


Lyckan som förbyttes.

Från att vara superglad och lycklig igår förbyttes allting mot stress, ångest och depp igår. När jag vaknade igår insåg jag att läraren gett oss fel mailadress så min uppgift hade inte blivit inskickad, så det var bara att skicka iväg den till rätt adress sådär klockan fem på morgonen. Sen fortsatte dagen att bara bli sämre och sämre.. Skitdag! Nu har jag precis lyckats dra mig upp ur sängen efter att ha sovit från och till i flera timmar. Dags att ta tag i problemen och sätta igång med skolarbetet kanske?! Måste bli lite mer pepp nu så att jag fixar allt som måste göras..

Vill ha fredag idag!

Jag längtar redan efter helgen, då ska jag äntligen få träffa lilla charmtrollet Alexander igen. Det finns ingen som kan pigga upp mig och få mig på bra humör såsom Alexander gör, han är så underbart fin. Jag ska njuta av varje sekund med honom. Sen så kanske det händer lite annat skoj i helgen också, det återstår att se. Men jag längtar i alla fall som en galning tills på fredag!

När var det sist?

Woopidooo, uppgiften klar och inskickad för ungefär en timme sedan. Jag älskar känslan när man precis skrivit klart en uppgift och klickar på "skicka"- knappen och lämnar in den, det är känslan av frihet och lättnad. Har till och med hunnit med att slänga ihop lite lunch till imorgon. Nu har jag en nystädad lya, en färdig uppgift och lite mat i kylskåpet, och jag kan nu sätta mig i soffan och slänga upp fötterna på vardagsrumsbordet. Kan kvällen bli bättre? Nja, skulle knappast kunna tro det. Fy sjutton så skönt det känns att jag lyckades göra så mycket nu i helgen, kommer knappt ihåg sist jag spenderade en hel helg hemma i lägenheten och hann med så här mycket. Igår städade jag hela dagen sen mötte jag upp G vid vaksala torg. Vi promenixade hem till mig och bakade en chokladsockerkaka som vi sedan fikade innan G begav sig vidare mot nya äventyr medan jag la mig i soffan och glufsade i mig lite godis innan jag hoppade i säng. Har haft en bra helg och jag har verkligen varit flitig. Ikväll ska jag somna med ett leende på läpparna, nöjd och lycklig. Och vet ni vad? DET FÖRTJÄNAR JAG!

På tok för trött.

Jag är på tok för trött idag för att kunna fokusera på att skriva uppgiften, men som vanligt är jag ute i sista sekund eftersom den ska in idag. Med andra ord så är det bara att bita ihop och försöka skriva ihop något bra. Hälften skrivet, hälften kvar, 50 % klart! Men jag är så trött, så trött.. Jag har några timmars skrivande framför mig nu men sen tänker jag bara vila och göra det jag är bäst på - glo på tv.

Farsans dag!

Grattis världens bästa snällaste häftigaste pappa på fars- och farfars dag! Nästa helg blir det ett riktigt pangkalas då vi firar både pappas födelsedag och farsdag. Grattis pappa, du är bäst! ♥


Min pappa är inte bara världens bästa pappa, han är även den bästa farfar man kan önska sig!


Myspys.

Just nu ligger jag i min otroligt sköna renbäddade säng i min nystädade lägenhet och drar mig för att gå upp och köra igång med inlämningsuppgiften om läs- och skrivsvårigheter. Har redan hunnit med att vara upp en sväng och ätit frukost och börjat skriva lite. MEN jag blev så trött så att jag gick och la mig och myste en stund till i sängen. Jag antar att det inte finns någon utväg nu, uppgiften måste skrivas och jag måste ju kliva upp förr eller senare. Hade mer än gärna föredragit senare fast ju förr, uppgiften blir klar, desto bättre. Upp och hoppa, dags att sätta igång!


Magkänslan.

Ibland måste man helt enkelt bara gå på magkänslan
&
lita på vad som verkligen finns där när man känner efter.


111111 - 11.11

Detta historiska ögonblick firade jag med Katrin på jobbet genom att skåla med vattenflaskorna och önska mig något. Det är inget man gör varje dag direkt. Tack vare min och Katrins "skål" så kommer jag nog komma ihåg just detta ögonblicket ett tag i alla fall. Skoj var det och lite knasigt, men det är bara sådana vi är.



I'm back in blogging.

Jag saknar att kunna skriva av mig här i bloggen, saknar att skriva ner det som senare blir fina minnen. SÅ nu är jag tillbaka igen. Lite gladare, lite tröttare, lite mer skrivsugen. Tjoho, nu kör jag igång igen!


You could have had me.

I lördags fick jag mig verkligen en tankeställare, jag fick veta något jobbigt som jag inte visste förut. Det gjorde ont i hjärtat att få höra en person som har betytt och betyder så mycket för mig säga de orden. Utöver det så har det hänt så mycket den sista månaden, lite för mycket. Känner inte direkt att det är något jag vill dela med mig av just nu heller. Jag har verkligen inte haft någon lust för fem öre att blogga. Återkommer igen när motivationen kommit tillbaka. Så det blir återigen ett blogguppehåll på obestämd tid - en dag, en vecka eller en månad, vem vet? Det enda jag vet är att jag behöver och vill ha en paus nu.

I'll be back..


Bästaste största brodern.

Idag blir det en tripp till Stockholm för att kalasa och fira bästaste största brodern på födelsedagen. Vi ska äta lunch och fika (de kakorna som Fredrik får i födelsedagspresent av mig). Jag tänker även passa på att mysa, busa och pussas med världens finaste Alexander. Men innan Kristoffer & Emma hämtar upp mig så måste jag klura ut vad jag ska ha på mig, det lutar ut morsans långklänning men jag får väl prova mig fram. Ska åka om lite mer än en timme så det är bäst att jag börjar göra mig i ordning nu så att jag slipper stressa i sista sekund, har mycket kvar att göra innan jag är klar för avfärd.


Juli-2011 - Bästaste största brodern och mini-versionen av honom.


Förlovningsfest.

Bättre sent än aldrig - här kommer några ord om Odett och Nicks förlovningsfest förra helgen. De hade gjort det så fint och de var båda så vackra. Jag har aldrig sett dem så lyckliga förut, de såg så himla kära ut. Då kände jag faktiskt hur glad jag var att Odett hittat den killen hon vill spendera resten av sitt liv med, att hon är lycklig och mår bra är huvudsaken. Strax efter att alla gäster kommit så startade cermonin, allt på armeniska så jag stod där som ett enda stort frågetecken, men hennes morbror försökte senare översätta vad som sagts. Han fick agera tolk under hela festen, stackarn. Cermonin innebar ett halv-bröllop, de gifte sig nästan. Sen var det dags för parets första dans, det var så fint att jag tror ingen var långt ifrån tårarna. Jag blev otroligt rörd över att se hur stark deras kärlek är och att de står här idag, förlovade, efter allt de gått igenom. Sen de var femton år har de gått igenom upp och nedgångar för att komma dit de är idag. Har nog inte riktigt insett hur kära de är och hur fina de är tillsammans förrän den här dagen, allting blev så klart då. De är nog som gjorda för varandra, som de har kämpat för varandra under sju års tid för att sen vara ett förlovat par. Jag blev ganska mållös och överväldigad av allt den kärlek som fanns. Efter parets dans så fortsatte festen med dans till tusen & musik, mingel, middag och presentutdelning innan jag begav mig hemåt igen efter ca 12 timmars fläng från dop till fest.


Det lyckliga paret dansar den första dansen - Odett ♥ Nick.


Schemaändring & kakbak!

På grund av en sjuk lärare blev det en schemaändring och jag blev LEDIG hela dagen idag! Så jäkla skönt. Dagen började med en lång sovmorgon (efter frukosten) sen har och kommer den fortsätta spenderas i köket med bakningen inför Fredriks födelsedagskalas. Världens bästa Fredrik fyller 31 år idag, sänder ett grattis och all kärlek till honom på hans dag. Han önskade sig exakt lika present som min andra bror - kokostoscakaka och tigerkaka. Så mycket som jag har bakat dessa kakorna så kan jag väl snart göra de i sömnen. Jag älskar att baka så jag är bara överlycklig när de önskar sig bakverk av mig! Kanske skulle blivit konditor istället?! Tanken har allt slagit mig mer än en gång. Om min mormor och farmor var lite yngre så skulle vi ha öppnat ett konditori tillsammans. Talangen att kunna baka har jag ärvt av båda mina grandmothers. Att bero på mormor så ska jag spendera kvällen hos henne och äta världens mumsigaste pannkakor! Det här blir en dag fylld med det jag älskar att göra - snusa sött i sängen, baka kakor & äta pannkisar. ME LÖV IT!


Well well well.

Det är bättre förr än senare.


Lunchhäng.

Idag har jag hängt lite med Ida. Vi letade kurslitteratur, växlade in småpengar, fixade busskort och åt lunch tillsammans. Det fick bli kebab, mycket mycket mumsigt! Annars har jag bara latat mig och vilat idag. Jag har i alla fall haft en bra dag idag och nu ska jag krypa ner under filten i soffan och värma fossingarna och kolla på tv. Sen blir det tidig sänggång ikväll för jag är dödstrött. Imorgon drar skolan igång igen och sen får vi se vad som händer efter det, ska försöka hinna med att handla lite innan skolan inför bakningen, till Fredriks lördags födelsedagskalas, på torsdag och fredag. Nu säger jag god kväller för mig och myser ner mig i soffan.