.

Misslyckad frosting.

Usch, ibland går det inte riktigt som man tänkt sig..
Igår när mamma och jag handlade fick jag en ny receptskrivbok av henne, så jag klickade mig fram till min sida på matklubben, där jag skrivit in ett kladdkakerecept med choklad och kokosglasyr, för att skriva in det i min nya receptbok. Då hittade jag även massa goda recept på cupcakes så jag hade tänkte att jag skulle baka lite cupcakes idag på förmiddagen. Så jag satte igång att baka vaniljcupcakes med fluffy frosting. Allt gick tipptopp, och vaniljcupcake'sen blev hur fina som helst, sen när jag skulle börja göra frostingen så började det med att äggulan gick sönder så att jag fick typ pyttepyttepyttelite äggula (typ en droppe) i äggvitan. Sen skulle man vispa äggvitan och vaniljsockret till maräng. Det brukar inte gå att vispa vitan till maräng när gula kommer i, men så långt gick det men sen när man skulle ha i sockerlagret och vispa frostingen hårt så blev det misslyckat. Det blev aldrig tillräckligt hårt utan stannade vid att vara rinnande. Efter ca 30 min gav jag upp och tänkte göra ett nytt försök. Men då insåg jag att vi inte hade tillräckligt med ägg kvar eftersom jag ska göra pannkaka på 3 ägg, så det blev bara cupcakes denna gång. Ja, så kan det gå ibland! Det var tur att jag inte hade tänkt att "bjuda ut" cupcake'sen till någon speciell iallafall! Jag hade alltså lite tur i oturen kan man säga.
Nej, nu övergår jag till att göra pannkakssmeten istället!


En efterlysning efter ett photoshopproffs!

jag har på senaste tiden blivit helt besatt av photoshop, det är så otroligt roligt att fixa och trixa med bilderna. men jag är fortfarande nybörjare och jag har inte helt riktigt lärt mig hur man gör med allting. jag har försökt hitta någon sida som man skulle kunna lära sig av, men inte hittat någon.

jag efterlyser någon som är bra på photoshop eller någon som vet någon bra sida där man kan lära sig lite grejer!

tack och hej!

trådlöst internet.

ja, just nu sitter jag hemma hos mamma där jag hjälper Daniel med inkoppling av mammas nya data, kollar på Greek, och surfar på mitt nya alldeles egna internet som jag eller rättare sagt Daniel döpt efter mig, Isabelle :D
annars idag har jag städat min våning hemma hos pappa, övningskört, hälsat på farmor på sjukhuset och lite annat också! aja nu ska jag gå och kolla om Daniel behöver min hjälp med nåt mer.

hej svejs!

nu sitter jag här igen.

ja, jag är så himla rastlös! vad ska man ta sig till en lördag kväll när man har så J*VLA ont i huvudet? det är en fråga som ni kan grubbla på. jag måste stänga av datorn och tvn nu, får bara ännu ondare av att sitter framför dessa saker..

jag längtar tillbaka till den tiden jag inte hade ont i huvudet och var helt frisk och bara hade ynka vardagliga problem! mitt liv styrs nu totalt av min huvudvärk...

deprimerande eller vaddå?


nej men jag kan ju inte sluta detta inlägg såhär deppigt, lägger in två blombilder på blommor som fortfarande finns kvar ute i höstrusket!

 

Stockholm.

i onsdags tog jag bussen runt lunchtiden (klockan 12) ner på stan och träffade Odett. vi strosade runt lite där innan vi styrde vidare till min bettfysiolog där jag gjorde tandavtryck och bet i en lera, jag helt enkelt gjorde avtryck till en bettskena som jag ska få inom snar framtid för att se om det hjälper mot huvudvärken. efter tandläkarbesöket gick vi tillbaka ner på stan och pratade lite och umgicks som förritiden, back in the på eftermiddagen skildes vi åt och jag gick vidare hem till mamma där pappa hämtade mig. sen åkte vi hem och åt middag, och efter det kom Matte och hämtade oss och sen plcokade vi upp farfar sen åkte vi och hälsade på farmor som ligger på sjukhuset. vi tajmade precis in när hon kom tillbaka från avdelningen efter att att ha opererats. stackarn var nog fortfarande lite halvt sovande, men alltid lika glad ändå! :) sen åkte vi hem och kollade på idol.

på torsdagen började vi dagen tidigt när en kompis till pappa kom hit och inspekterade om och var vi skulle kunna ha en luftvärmepump. vi fortsatte sen dagen utomhus och pappa började skrapa och måla takfoten medans jag satt ute i solskenet och tittade på och läste bok. lite senare på dagen så drog jag fram gräsklipparen och MP3n och satte igång och klippte gärset medans pappa grävde upp en buske där någon stor klump som tillhör luftvärmepumpen ska stå. vid halv 4 tiden på eftermiddagen åkte vi vidare till soptippen där vi kastade busken och sen åkte vi vidare till farfar på middag. efter middagen kollade på vi på onsdagens program av sjukhuset som farfar spelat in, där Maggan var med :)

fredagen började tidigt med att jag och pappa åkte och hämtade ut duschkabin och tillbehör som Fredrik och Annika hade beställt. sen styrde vi vidare mot Stockholm! när vi kom fram började pappa och Fredrik med att sätta upp en lampa. sen försökte jag och pappa förstå oss på den nya duschkranen/duschen sen kom Annika hem och då åkte vi iväg till Kungens kurva där vi först gick till MIO och betalade köksstolar som de beställt, sen gick vi vidare mot Willys där vi i typ 2 timmar gick runt och handlade till festen som Fredrik och Annika ska ha idag. sen åkte vi vidare till systembolaget , där vi inte hittade någon parkerin så vi fick parkera hur långt bort som helst, där vi köpte 3 plattor öl och vitt vin. Sen fick Annika hämta bilen och jag stå kvar utanför systemet med 3 plattor öl! jag kan säga att alla glodde och undrade vad jag var för alkoholist ;P sen åkte vi äntligen hem till Fredrik igen. Då var klockan runt 5-6 på kvällen och jag hade inte ätit något sen 8 på morgonen. vi åt även middag där innan vi åkte, lasagne. sen åkte vi vidare hem till Uppsala men inte hem till oss utan till Matte där pappa hjälpte honom med att sätta i något nytt fönster i huset. efter det åkte vi äntligen hem. HEM LJUVA HEM! var inte hemma förren efter 10 på kvällen tror jag.
 
idag har jag bakat två sockerkakor till pappa. Pappa har haft lite folk här och sålt sin volvo, så nu har vi en bil mindre. jag skulle egentligen kanske åkt till Fredrik och Annikas inflyttningsfest ikväll men varken Kristoffer, Daniel eller Emma kunde följa med så vi får väl se vad jag gör istället!
Okej, nu känner jag att detta blev ett väldigt, väldigt långt inlägg så nu slutar jag!

Fest och förberedelser.

hela torsdagen och fredagen var fyllda med förberedelser till mammas fest på lördagen. Det bakades cheesecakes x 2, lagades mat, shoppades lampa, och massa annat. allt slit lönade sig till slut, och födelsedags festen blev väldigt lyckad! söndagen spenderade jag och mamma med att städa upp efter gårdagens fest. jag lägger in lite bilder också, de får tala för sig själva. :)

   
   
  



måndagen gick åt till att packa och vänta på samtal från läkaren och sjukgymnasten, åkte även hem till pappa. och idag har jag bara tagit det lugnt och vilat eftersom jag har en sån hemskt huvudvärk!

sjukhusbesök

yes box, idag har jag varit på sjukhusbesök på öron-, näsa- och halsavdelningen. skulle kolla upp mina öron eftersom jag har varit ett såkallat "öronbarn" när jag var liten. Detta besöket var det sista som jag förhoppningsvis gör där, en slutkontroll. eftersom jag hr en liten hörselnedsättning pga mina ärriga trumhinnor så fick jag en remiss till audiologen så får vi väl se vad de säger där. Nog om det nu!
förutom sjukhusbesöket idag har jag hittills hunnit med att laga middag, korv stroganoff, som jag bara värmer på sen när jag ska äta. faktiskt väldigt smart om man har lite tid över på morgonen, att göra maten och sen bara värma på den och det man ska ha till, i mitt fall ris då. jag har hunnit prata med Melissa i telefonen idag igen också. det börjar bli något av en rutin eller vad det heter? något som jag gör varje dag menar jag. har även läst i min bok - ligg hos mig. den visade sig vara väldigt spännande men konstig på ett sätt. någon som har läst den, som vet vad jag pratar om?
nu ska jag kolla lite på ams's sida om bidrag som man kan få. 

Hej svejs!


Bilder från sommarstugan


     
 

Stockholm

trippen till Fredrik och Annika i Stockholm igår gick bra, det var trevligt. vi åt mat, pratade, fikade och lite annat. jag fick en present av Fredrik också, en bok - flytta hemifrån heter den. Han har inte så mycket nytta av den längre så då gav han den till mig istället. Snällt tycker jag!

Hittills idag har jag bara tagit det lugnt och läst en bok - ligg hos mig, den verkar bra än så länge iallafall. jag har även pratat med M i telefonen, det är så vi håller kontakten eftersom hon bor en bit härifrån. ska snart plocka ur diskmaskinen och fixa ordning lite mat för kl 5 kommer Kristoffer hit och äter middag. men först så ska jag städa upp lite i mitt rum så det går att vara där inne.

Hej svejs!


Landet

Helgen har jag och pappa spenderat ute på landet i sommarstugan. det var så otroligt skönt, jag ville inte åka hem! på lördagen när vi kom dit runt 11-halv 12 tiden så var det endast 11 grader inomhus och 10 grader utomhus. iskallt! så vi satte igång och eldade i kaminen, och fikade lite. sen började jag dammsuga och städa i huset eftersom sist jag va där var hundarna oxå med, och typ halva min familj är ju allergiska mot pälsdjur. sen eldade jag ännu mer tills det blev 27 grader inne, då tyckte jag att det var tillräckligt varmt, men det tyckte inte pappa sörru, så det var bara att kasta in några vedträn till. på kvällen tittade vi på tv och smaskade på godis. i söndags så fixade vi ordning inomhus och pappa tvättade bilen, sen vid 11 tiden åkte vi hem igen. hej då landet för i år! när jag kom hem packade jag väskan och åt lite mat sen begav jag mig till elgiganten och hämtade ut min mobil som var färdig reparerad. så nu kan jag äntligen prata i mobilen igen utan att behöva oroa mig för att mobilen dör eller att folk inte hör vad jag säger! sen styrde jag vidare hem till mamma. här hemma städade jag resten av dagen och stupade sen i säng tidigt helt utmattad av trötthet!

idag har jag redan hunnit städa min byrå och min garderob och om ca 1 och en halv timme kommer mormor och Bernt hit och ska hämta en bakassistent eftersom de ska baka bullar. senare ikväll ska jag, mamma och Leif åka och hälsa på Fredrik och Annika i Stockholm. det blir en låång dag idag!


akademiska intensivvårds helikopter



Sara och Odett vid akademiska intensivvårds helikoptern.


Grattis morfar!


Grattis morfar 81 år!

förkyld

idag är jag väldigt trött, har inte sovit så mycket inatt eftersom jag vaknar av att jag inte kan andas genom näsan och är helt torr i munnen eftersom jag är så täppt i näsan. :(
idag ska jag träffa min kompis O idag :) jag vill träffa henne även om jag är sjuk. idag har jag iaf inte någon feber, vilket jag hade igår. O och jag ska gå på stan, bara hon och jag. det var ett tag sen nu!
ikväll ska jag även åka till morfar, med mamma, som fyllde år igår. grattis till honom i efterskott!
orkar inte skriva mer nu, ska gå och duscha nu.

hej svejs!

sjuk?

jag tror jag har gått och blivit sjuk, förkyld. :(
har ont i halsen och är snorig.
jag snyter mig var femte minut ungefär.
plus att jag har ont i örat också.
roligt liksom, när jag har massa annat att tänka på.
ja, det är väl lika bra att jag går och vilar lite granna då.

i brist på annat.

Jag har fixat till några bilder. Bilderna blev inte superbra, men jag är nöjd för det är ju första gången jag testar :) 

  

för tillfället..

just nu, för tillfället sitter jag här och klickar runt lite på datorn. väntar på att pappa ska komma hem så att jag kan övningsköra till farmor och farfar. som tur är bor de inte så långt bort :)

i lördags var jag som ni kanske redan visste på akademiska sjukhuset, med Sara, Odett, och Ida när det var öppet hus. vi hade jättetrevligt och vi virrade runt där som hönor. först träffades vi på stan och så tog vi akademiska bussen därifrån tillsammans eftersom den var gratis. när vi kom fram började vi med att titta på helikoptern och sen kollade vi i ambulanser också. sen efter ett tags virrande gick vi till slut till ingång 30 där vi gjorde lite olika, helt onödiga, tester. där träffade jag även Åsa, min gamla mentor, för tredje gången den här sommaren. sen gick vi vidare till ingång 50 där vi spenderade typ hela dagen med att vänta på att få göra spirometri och pricktest. under tiden testade vi massa olika näringsdrycker och saft med förtjockningsmedel i. när vi äntligen kom in till spirometrin så höll S på att sitta sönder en säng. O lyckades inte blåsa tilläckligt hårt i maskinen vilket ledde till --> Blow harder. sen var det bara att fortsätta vänta på att få göra pricktestet. när vår tur äntligen kom så tog det bara några sekunder för sköterskan att droppa på de olika sakerna, sen skulle vi vänta i ytterligare 15 minuter på att få svaret. det som vi testade oss mot var histamin, gråbo, björk, timotej, katt och hund. Jäklar vad det kliade, det kändes som om jag var allergisk mot allt. Efter 15 minuter läste en sköterska av testen på armen. S var först ut - hon hade ingen allergi, hon blev överlycklig eftersom hon är en riktig djurvän. Nästa man (eller kvinna) till avläsning var jag - jag var allergisk mot katt och ytterst ytterst lite mot björk. O var också allergifri. Nu var klockan halv tre och det stängde prick tre så vi skyndade vidare till ingång 85-70 men vi hittade inte så mycket intresant där så vi tog bussen vidare till stan istället. O skyndade vidare till sin familj på Rififi, medan S och jag köpte en baugette med kycklingröra och åt det innan vi vandrade runt i regnet och letade efter snygga stövlar till mig, kräsen som jag är hittade jag inget som passade. vi hann in en sväng på House Hold också innan S's pojkvän kom och hämtade oss och skjutsade hem mig innan de begav sig vidare till S's mormor.
Resten av kvällen spenderade jag framför tv:n med god mat och gott sällskap av pappa :)

Söndagen för mig innebar hjälpa pappa med det sista ute, nu innan det blir höst och sen vinter. På kvällen gjorde jag inte så mycket, fikade och kollade på serier på tv:n. Tidig sänggång eftersom jag skulle upp tidigt idag.

nu kom pappa så hej svejs!

störd

min blogg har fått fnatt, den vill inte publicera mina inlägg?!

Akademiska sjukhuset

idag på förmiddagen har jag hälsat på farmor och farfar och då var även Joel där. Jag och Joel lekte lite i lekparken, medan farmor och farfar handlade, vi klättrade, "bakade" pizza, cyklade och gungade, Joel tog den största gungan så jag fick gunga på en bebisgunga. mjo, det gick ju jättebra, jag satt helt dubbelvikt ;) vi hade iallafall riktigt roligt. jag hade glömt bort hur roligt det var att leka eftersom jag inte leker så mycket längre eftersom jag är 19 år och yngst i syskonskaran och har bara jämngamla kusiner, förutom Joel och Helena då. sen började det regna och gå gick vi in istället och kollade på Scooby Doo. när farmor och farfar kom hem igen fikade vi lite, sen lekte vi lite med Lego. vid 15 tiden begav jag mig hem igen för att äta och sen hjälpa pappa med lite grejer på vinden.

imorrn ska jag, Sara, Odett och eventuellt Ida gå på öppet hus på akademiska sjukhuset, vi ska inspektera ambulanshelikoptern med mera. :)

lite tid

jag har inte haft så mycket tid över till att blogga här, det har varit full rulle sen i lördags.
utgången i lördags har jag inte så mkt att säga om, den blev inte som vi hade tänkt oss. men det fungerade ändå..

söndagen spenderade jag hemma hos Daniel, hjälpte honom att flytta, packade upp kartonger, diskade, hjälpte honom att bygga ihop sängen och massa annat. sen på kvällen blev det pizza och film.

På måndagen var jag med Daniel till ikea och vi köpte allt från tallrikar och glas till sängkläder. :) sen åkte vi runt till alla möbelaffärer i uppsala och kollade på soffor. sen när jag kom hem bakade jag en cheesecake, MUMS! sen kollade jag på Nothing to lose, jag vek mig av skratt. :D

Tisdagen tillbringade jag med Odett och Ida. :) vi var på café linné och fikade och hade det mysigt. sen tog vi en tripp på stan och Ida fick ett glas signerat av Lasse Åberg på Cervera. När vi hade lämnat av Odett så gick jag och Ida vidare till Filmstaden och hängde där tills klockan blev 19. Haha, vårt nya hängställe. ;) sen åkte jag hem och fixade mat åt mig och mamma sen fick hon sin försenade födelsedagspresent av mig som hon skulle få på sin fest men det var ju min sista dag där för denna gång så hon fick den då istället..

Igår, onsdag så diskade, städade och packade jag hela långa dagen. på eftermiddagen bar det iväg till pappa :) vi åkte och lämnade in min mobil igen. ÄNTLIGEN! så nu har jag Daniels gamla och ruttna mobil eftersom jag inte fick någon lånemobil. När jag pratade med Odett så dog den 3 ggr i rad! helt sämst, men den är ju bättre än inget. eller hur? 
sen på kvällen fick jag ett ganska hemskt sms från min vän I, du ska veta att jag alltid, dag som natt, finns här för dig om det finns något jag kan göra!  

idag skulle jag egentligen åka till farmor och farfar och hälsa på men jag tror jag får ta det imorrn istället. jag måste ta det lite lugnt idag, jag har en sådan fruktansvärd huvudvärk!
Ha det bra allihop!

Hej svejs!