.

Nemas problemas

Jag överlevde dag ett efter sprutan, nemas problemas! Det enda som jag har och klaga över är att jag har ont i sprutarmen. Ni som har haft världens träningsvärk någon gång kan kanske känna igen smärtan, för det känns ungefär som om jag har lyft 100 kg - 1000 gånger. Sömnen inatt blev inte den bästa, varje gång jag råkade lägga mig på armen vaknade jag till. Men ja, annars är jag väl fit for fight.
Idag står det resning av väggarna på schemat, allt ska bort! Nu ska det upp fina fotografier på mina älskade istället för alla dessa affischer och almanackor. Lite senare ikväll är det jobbdags igen, det lockar inte skulle jag vilja säga. Men, vad gör man inte för lite extra slantar i potten? ;)


Namnsdag & Svinis.

Tjohooo idag är det Isabelle dagen och jag har nämligen namnsdag! Grattis till mig, eller hur?! Igår morse innan mamma åkte, bjöd hon mig på frukost. När jag kom upp stod det en namnsdagspresent på köksbordet. Jag fick inte öppna paketet förrän idag. Så otroligt gulligt och otippat! :) Annars idag så har hunnit göra tacos som jag ska äta lite senare innan jag åker och jobbar. Jag har precis kommit hem från jobbet där jag var och vaccinerade mig mot svininfluensan. Vi får väl se om man får några av de omtalade symptomen. Förhoppningsvis inte men man vet aldrig. Jag hört så mycket om det här vaccinet så jag börjar väl säkert inbilla mig att jag börjar bli sjuk..


Bo själv?

Min mor åkte till Alanya imorse så nu har jag lägenheten för mig själv i 5 dagar. De flesta av dessa går tyvärr åt till att jobba. Den senaste tiden har jag fått "träna" mycket på att bo själv. Jag har haft både huset och lägenheten för mig själv åtminstonde 2-3 dagar i veckan. Det går helt okej tycker jag, men det är ju inte riktigt som att bo i sin alldeles egna lägenhet. Bor man hos sig själv är det lättare för då kan man lägga upp allting som man själv vill men nu när jag bor hemma låter det alltid - gör si, gör så. Men hittills har allting gått galant, jag får fortsatt förtroende och de litar till 100% på mig. :) Ytterligare rapporter om hur det går med ensamboendet kommer säkerligen under helgen!


Kristoffer 25 år













Det blev en superkväll och det är Kristoffer verkligen väl värd! Jag kan avslöja att Kristoffer fick en stekpanna av mig och den var inte den lättaste att slå in. Min stora ansträngning att slå in stekpannan kändes lite förgäves när den mycket nyfikna Kristoffer kände på paketet det första han gjorde när han såg det. Men vad gör det om hundra år? Både jag och Kristoffer fick oss ett gott skratt! :)


Ändrade planer

Inget kista idag. Jag tog jeepen och hälsade på Daniel på nyinvigningen av Elgiganten istället. Han var så stressad så jag åkte hem ganska fort igen. Kom hem med en fin present till Kristoffer från Daniel och pappa.. Nu när jag helt plötsligt fick jättemycket tid blev jag slö, vad ska jag hitta på? Dammsuga? Göra tårta? Eller?

En sak är säker, jag har tuggat för mycket tuggummi så nu har jag ont i käkarna.. Nej dags och sätta igång med städningen.

Kista..?

Idag ska jag antagligen åka till Kista med Odett och Melissa.. Vad vi ska göra där har jag ingen aning om, men det blir nog roligt ändå. Frågan är bara hur jag och Odett ska ta oss dit? Går det något tåg dit eller? Oorganiserat som allt är så får jag väl ta tag i saken nu. Får försöka kolla på sj's sida nu, sen får jag kolla hur bussarna går. Jag har inte åkt buss sen i somras så det kommer kännas lite märkligt..
Igår bakade jag chokladbollskaka till Kristoffer. Kalaset är imorrn och tårtan är kvar nu att göras. Tid det är något som jag behöver mer av, men jag tjänar ju en timme imorrn eftersom då börjar vintertiden. Alltså ställer vi tillbaka klockorna en timme imorgon. Tjoho, då kanske jag hinner städa, göra tårta, fixa mig och slå in presenten?! Åh herregud, bäst att jag börjar med allt som ska kollas och ordnas nu.

Kanske rätt så intressant inlägg det här, men då vet ni iallafall var jag håller hus. :)

Jo visst..

Ny vecka, nya tag. MRT röntgen i måndags gick bra, även om det var hemskt läskigt. Den manliga sköterskan som hämtade in mig var så otroligt otrevlig och gav inte precis ett lugnande första intryck. Han gjorde bara så att jag blev ännu mer nervös. Faktiskt kände jag just i denna sekund som han var sådär otrevlig, att jag bara ville vara tre år igen och ja, bara sätta mig ner och gråta på golvet. Men som den tjugoåringen jag är så bet jag ihop och tog mig igenom detta också. En komisk sak om hände var att jag fick ett par hörlurar på mig när jag skulle göra undersökningen och så fick jag lyssna på radion om jag ville. Just som sköterskan går ut och jag åker in i maskinen hör jag - "det ser ut som du har något i halsen..", jag tänkte: vaa? och började svälja flera gånger. Rösten fortsätter - "... en stor svart prick, det ser ut som en fästing". Just då ropar sköterskan är det bra volym, och jag insåg mitt misstag. Det var ju självklart radion som hade gått på och jag skämdes lite. Tur att jag låg inne i maskinen så att ingen såg. ;)

Annars så har veckan hittills gått fort, igår fyllde min käre bror 25 år. Grattis till honom i efterskott! Jag ska åka och köpa ingredienser till bakningen och en present som han ska få på sitt kalas på söndag. Det ska bakas tropisk frukttårta och chokladbollskaka. Mumsigt, eller hur?

Röntgen

Idag ska jag åka till Enköpings lasarett och röntga min nacke. Jag hoppas verkligen att de hittar någonting. Det kanske låter lite konstigt men nu har jag plågats med min huvud- och nackvärk i över två år, ända sen den dagen jag blev påkörd. Om det syns något på röntgen kanske jag kan få svar på vad som kan göra mig frisk. Jag hoppas på att denna röntgen inte är förgäves nu. Håll tummarna på att jag kan få ett svar på denna oändliga gåta nu!


By evening.

 

Nej, det är inte New York. Utan - Stockholm by evening.


Höst, eller?


 

Häromdagen snöade det, personligen tycker jag att det är lite väl tidigt för vintern att komma. Hösten kan få stanna kvar ett tag till. Den är så otroligt fin med alla världens färger! :)

Lång vecka

Det har verit en lång vecka hittills men än är den inte över! Har jobbat och ska jobba resten av denna vecka, men jag looovar - uppdatering och bilder kommer imorrn.

Tjingeling, nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig klar sen cykla (i spöregnet) till jobbet!


Liten hushållerska

Under de här två dagarna jag har haft huset för mig själv så har jag insett hur det är att bo själv. Jag har gjort mat (okej, jag ska inte överdriva - värmt matlådor som farmor propsade på mig i torsdags när jag var där), diskat x 3 och fler gånger lär det bli, tvättat så att tvättmaskinen gått varm här hemma och en massa saker. Det har varit både skönt och roligt att få känna på hur allt detta är. Visst, det är inte helt som att bo själv men en bit på vägen iallafall. Men det har även varit lite långtråkigt vissa stunder. Jag har känt mig som en liten hushållerska och känt att jag bara hållit på på hushållsarbete. I det stora hela så känner jag, om något mer än innan, att jag vill flytta hemifrån, även om det inte är aktuellt i dagsläget, och som jag har känt under den här helgen så tror jag att jag skulle klara av det och gilla't även om det inte är en dans på rosor varje sekund och minut. Det skulle vara så otroligt skönt! Men låt oss ta en dag i taget för nuet..
I eftermiddag mot kvällningen så åker jag till Fredrik och Annika och hälsar på, de åker nämligen till Brasilien inom kort och ville att vi skulle hälsa på innan dess. De ska bjuda på middag, vi får väl se vad de bjuder på för något gott. Nu ska jag fortsätta med mitt hushållsarbete och sen ska jag ta mig ett bad och lyssna på talbok.


Ett avbrott i vardagen.

Hela långa veckan har kretsat kring jobb, jobb och åter igen jobb. Idag skulle vara en ledig dag men jag blev inringd på andra jobbet. Det har varit en lång hård dag. Jag åkte mitt i rusningstrafiken till jobbet, och alla dessa vägarbeten. Det tog över en halvtimme att bila ner till jobbet. Riktigt irriterande, en sak jag inte förstår är varför de aldrig avslutar vägarbetena de påbörjat innan de börjar med något nytt? Skärpning där tycker jag!
En annan sak som har hänt, en rolig en är att jag har vunnit en vinst. För ca en månad sen var jag på hälsobutiken Life och köpte något, då var det någon tävling som jag deltog i. Jag tänkte "äh, jag kan väl fylla i den här lappen för skojs skulle. Sagt och gjort. Nu fick jag ett samtal om att jag hade vunnit. Woho, jag vann för en gångs skull". Fast det var inte världens roligaste sak jag vann – handtagstyngder som man har när man promenerar. Jag svängde förbi Life på vägen hem och hämtade min vinst. Roligt med ett avbrott i den vanliga vardagen. :)

I helgen ska jag ha huset för mig själv eftersom min far åkte ut i stugan för att stänga av allting där ute. Jag ska försöka hushålla lite här hemma och göra tråkiga saker som att tvätta och diska. Nu är det dags att plocka ur diskmaskinen sen blir det tvätthängning och lite senare idol.


Snark!

Idag har jag jobbat ännu en tidig morgon. Gick upp stax före 04.30, vråltrött eftersom jag inte kom i säng i tid igår. Riktigt tråkigt är det att jobba från tidigt på morgonen såhär på helgen eftersom man förlorar så mycket tid. Ingen helg blir det nu heller, nej. Imorgon är det upp och hoppa tidigt igen för att åka till jobb numero två! Snark, det lockar ju inte precis. Men ikväll går jag inte i säng förrän ögonlocken inte går att hålla uppe längre.. Nu ska jag stänga av datorn och göra lite nytta istället.

P.S. Idag är det kanelbullens dag. Har ni ätit någon kanelbulle än? D.S.

Velande hit och dit!

Något som jag tycker är bland det svåraste med att blogga är att komma på en bra rubrik. Ibland är det busenkelt medans det ibland är supersvårt. Okej, nog om detta!
Idag har jag jobbat från tidigt på morgonen och när jag kom hem la jag mig på soffan och tänkte vila en liten kortis. Den kortisen blev till ca två timmar. Lång kortis alltså! :) Sen dess har jag försökt att hitta utbildningar som jag vill söka. Det är så himla svårt. Okej om jag visste benhårt vad jag ville bli och alltid hade drömt om att bli det. Men jag vet inte riktigt, jag ändrar mig från dag till dag vad det gäller alla utbildningar som jag tittat på. Hjälp mig någon? Jag kan bara inte bestämma mig. Det gör mig så himla irriterad! Varför måste det finnas en miljon olika program? Jag trodde jag hade bestämt mig häromdagen men nu tvekar jag. Jag måste ta mig en rejäl funderare på det där över natten och morgondagen sen är det dags att bestämma sig.

Imorgon ska jag åka och äta pannkakor hos min kära mormor efter jobbet, Mumsigt!! :)


Mardrömsupplevelse

Igår råkade jag ut för en mardrömsupplevelse. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv! Det är något jag aldrig vill vara med om igen. Usch, blä, tvi!!

För lite tid - för mycket att göra!

Jag känner hur mitt bloggande rinner ut i sanden. Jag har varken tid eller ork, även om jag skulle vilja, att blogga när jag kommer hem från jobbet. Någon gång ibland får jag en lucka och då passar jag på att blogga lite. :)

I helgen har jag hjälpt min käre far att gräva lite här och där och förstöra gräsmattan. Vi har nämligen påbörjat bygget med carporten. Så i stort sätt hela helgen gick åt till det, men jag hann även med lite annat. Odett och Melissa kom över och vi hade en tjejmiddag. Vi hade knyt och alla bidrog med någonting till kvällen. Kort och gott: riktigt trevligt var det och det blev några timmars mys med tjejorna!
Annars så har veckan än så länge varit bra. Mycket jobb, sen hem och checka lite olika utbildningar som jag ska söka till våren. Jag har hittat några som verkar intressanta, inte bara här i Uppsala utan även i övriga Sverige. Söka kan man alltid göra och sen får man se hur det går. Idag är jag ledig men resterande veckodagarna jobbar jag - fredag, lördag, söndag. Det blir min helg det!