.

-

två veckor.. no matter what, jag saknar dig.


Ren och skär vilja!

Förkylningen plågar mig ännu mer idag. Skolarbetet börjar ordna upp sig, B-arbetet inskickat, läsningen på G - only 102 sidor to go samt tre frågor, trippelloggen ska jag lägga sista touchen på idag och studieplanen ska finslipas.. Två dagar kvar sen är terminen över för denna gång! Har jag någon ork kvar? Nej nu går jag på ren och skär vilja, sov typ fyra timmar inatt med två avbrott. Sen dess har jag bara läst och läst.. Då kan man snacka om att jag är trött, hungrig och har en sprängande huvudvärk. Jaja, nog om mina krämpor, pausen och vilan är slut. Bäst att fortsätta om jag ska hinna allt innan morgondagens litteraturseminarium.. Önska mig lycka till och håll tummarna för mig både idag, imorgon och på onsdag! Nu finns det tyvärr inte rum för mer skrivande innan sommarlovets start..

Förskolebaciller.

Roligt, nu har jag verkligen åkt på ännu en envis förkylning. Sov minimalt lite inatt eftersom jag var så täppt. Jag har väl aldrig riktigt blivit frisk sedan jag var sjuk där runt påsk. Alla bebis och barnbaciller, alltså förskolebacillerna, har inte tillåtit att jag ska bli frisk. Nu har alla de bacillerna gottat sig och jag är kanonförkyld igen. Det känns inte så himla roligt, just nu är det som att jag har bomull i huvudet och bihålorna dunkar. Får försöka satsa på att vila och bli frisk efter onsdag. Idag är Dagen med stort D, vi ska äntligen bli klara och skicka in vårat stora B-arbete som vi har kämpat med hela terminen. Så sjukt skönt! Nu återstår bara läsningen för mig. 272 sidor to go.. Det ordnar sig nog ska jag se. Ikväll ska vi till moster och gratta henne i efterskott på födelsedagen, mormor kommer också vara där så vi grattar henne på morsdag på samma gång. Jag ska hoppa in i duschen nu och göra mig helt klar så att jag är färdig att bara springa ut när skjutsen kommer, och så att jag kan fortsätta med skolarbetet tills dess.

Tjingeling!

Morsdag

Grattis världens bästa mamma på morsdag och farmorsdag! Du är så bra mamma, vad skulle jag göra utan dig? Det senaste året har min mamma funnits där för mig i ur och skur, i de tuffa och underbara tiderna. Hon har betytt så otroligt mycket för mig. Det går inte att beskriva i ord hur mycket hon har hjälpt mig, jag är så tacksam för allt hon gjort och fortfarande gör. Tack för att du är just min mamma, och tack så hemskt mycket för allt du gör för mig.





Jag älskar dig min härliga underbara mamma, kärlek till dig. ♥ 


Sista rycket!

Sista dagen på praktiken avklarad, de underbara små barnen hade ritat varsin teckning och skrivit dit sina namn alldeles själva. Personalen hade sen satt ihop ett häfte med ett kort på alla barn och pedagoger plus alla barnens teckningar. Så fint! Även den hårdaste och busigaste killen kom fram till mig och lämnade över tre teckningar som han hade gjort till mig och gav mig en kram. Åh vad jag kommer sakna alla barnen! Men det var samtidigt skönt att lämna förskolan, jag slipper alla resor för ett tag nu och nu är det sista rycket som gäller inför lovets start. B-arbetet ska bara sammanställas, min del är klar och jag ska bara kontroll-läsa den innan jag och min skrivpartner skriver ihop allting och skickar in. Nu återstår bara trippellogg och läsning av 400 sidor. Trippelloggen är just nu i skrivandets stund halvklar så den hinner jag nog fixa idag. Sen är det bara läsning i två dagar som gäller. Den kommande veckan kommer bli en vecka med mycket att göra, inte en sekund över. Tisdag är det sista litteraturseminariet för denna termin. Onsdag har vi opponering, ska bli opponerad på B-arbetet samt opponera på några andras arbete. Efter opponeringsseminariet ska jag på något vis ta mig till Bolandskolan och möta upp Moster M, mormor och mamma för att sedan ta mig till Elins studentfirande, jag missar utspringet. Torsdag blir en röj och packningsdag för på fredag rymmer jag från stan ett tag. Fredag börjar med jobb sen ska jag åka och vara med på ett allra sista farväl, tills vi ses igen. Bernt ska urnsättas då. Såren slits upp ännu en gång.. Sen på kvällen bär det av, iväg från allt här hemma. Fredag kväll till måndag blir jag borta, hade egentligen tänkt åka på torsdag men eftersom jag ska säga ett sista farväl till Bernt får resan vänta till fredag. Jag hoppas det blir lugn och ro i hammocken med en spännande bok, eller att det blir ett spännande och härligt fototillfälle. Det ska bli skönt att rymma bort från alla problemen, ska försöka lämna dem kvar hemma i stan. Jag ska bara mysa och njuta järnet för sen börjar allvaret på riktigt med två jobb. Sen kommer ju världens finaste storebror, brorsson och svägerska hem också. Då blir det mys för hela slanten! Jag längtar som bara den. Nedräkningen pågår för fullt.

TRETTON
 dagar sen är den 129 dagar långa resan över och de landar på svensk mark igen.
SEX dagar sen är det bye bye stan och helloo landet.
FYRA dagar sen är det sommarlooov.

När jag tittar på det här får jag ett lyckorus. Jag har så mycket mysigt och bra att se fram emot inser jag. Livet är inte bara jobbigt alltid utan det har sina goda stunder också!


En sommar som aldrig förr.

Det var som att den kom som en blixt från klarblå himmel, den kom helt oväntat igår. Även fast jag egentligen inte vill så har jag tagit mig i kragen och bokat in en tid för att förhoppningsvis bli bättre. Jag vill helst inte men jag vet innerst inne att jag inte kan fortsätta som jag har det nu. Det kommer säkert bli väldigt tufft men då är det skönt att veta att jag har familjens stöd i det. Jag hoppas innerligt att det här hjälper mig, att jag blir bättre, att den försvinner. Min högsta önskan när den kommer är att den bara ska dra åt helskotta! Det är hemskt. Den ska inte få förstöra mig mer. Det räcker med att den förstört så mycket annat hittills i mitt liv, så nu ska jag ta kontrollen över den och få den att förstå att det är jag som bestämmer och inte den. Sommaren kommer bli jobbig men om jag blir bättre så är det helt klart värt allt kämpande! Den 8 juni börjar den troligtvis långa kampen..

What are words


What are words if you don't really mean them when you say them

What are words if they're only for good times, then they don't

When it's love, yeah, you say them out loud, those words, they never go away

They live on, even when we're gone


Jag är en person..

Jag är en person som aldrig vänder någon ryggen, en sådan person som alltid vill hjälpa och tro det bästa. Tycker jag om någon och om personen betyder något för mig så finns jag alltid där. Jag vill kunna ta bort allt det dåliga. Ibland, eller väldigt ofta är jag för blåögd och tror allt för väl om folk. Jag är nästan alltid för snäll och det utnyttjar många människor. En nedgång eller en motgång får inte mig att vända någon ryggen, snarare tvärtom, jag finns där och stöttar och hjälper. Jag om någon vet att det alltid hjälper att prata av sig om något inte är bra. Det hjälper bara i sig att veta att någon finns där och bryr sig. Även om jag har egna problem så stoppar det inte mig att försöka hjälpa och ta på mig andras problem också. Jag vill alltid tro det bästa om folk. Så många gånger jag kämpat för att lösa ett problem utan lösning, men jag ger inte upp för det. Jag kämpar länge och väl för de jag tycker om och som ligger mig varmt om hjärtat. 


Tell me what's wrong, I want to help you. ♥


Tiden rusar förbi!

Jösses, inatt var den värsta natten på flera veckor. Jag drömde mardröm efter mardröm, vaknade titt som tätt. Nej, usch! Det är inte precis så att jag vaknade upp utvilad, kände mig tröttare än innan jag gick och la mig igår. Verkligen hemskt! Idag fick det bli en dag hemma, ska plugga, baka och fixa för imorgon är det den allra allra sista dagen på min VFU. Det känns lite sorgligt men ändå rätt skönt. Jag kommer sakna alla mysiga, busiga och söta barn. Så underbara! Men om 15 dagar kommer allas vår egna gosegris Alexander hem och då får jag mysa järnet igen. Jag ska bjuda på morotskaka imorgon som tack för den här tiden, hoppas det uppskattas. Kan inte riktigt fatta att jag inom kort får sommarlov. Det känns ganska overkligt, tiden har verkligen rusat förbi. Tyckte det nyss var början av terminen. Tänk att tre hela terminer passerat, det är ju helt sjukt. Ibland får jag mina stunder när jag känner mig så jäkla duktig och stolt att jag klarat mig helt felfritt under hela studietiden. Min kära resvän Moa sa att anledningen till att det gått så bra nu är att jag läser något som jag verkligen tycker om och brinner för. Hon har nog ganska rätt där. Jag älskar verkligen barn, och barn brukar på något vis tycka om mig också och de brukar även ty sig till mig. Det är egentligen helknäppt att jag inte läste barn och fritid i gymnasiet, det borde jag ha gjort eftersom jag har sagt ända sen jag var liten att "jag ska bli dagisfröken". Men nu har jag nog allt hamnat rätt ändå, man måste göra sina misstag för att lära sig. Nu vet jag att jag ska bli förskollärare. Tummen upp för att jag hittat mitt kall i livet! Men för att lyckas med det så måste jag ju först och främst göra klart det sista på B-arbetet, dags att sätta igång med att pluggeri pluggera.

SEX ynka små dagar kvar!

Allting får mig att undra..

Det värsta är inte att bli sviken utan det är att inse att man blivit totalt lurad och bedragen, förd bakom ljuset. Då undrar man vad sanningen egentligen var, hur det egentligen låg till. Det är ett evigt grubblande, undrande och konstanterande.


It hurts like hell.


The story of who I am.



All of these lines across my face

Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to...

You see the smile that's on my mouth
It's hiding the words that don't come out
And all of my friends who think that I'm blessed
They don't know my head is a mess
No, they don't know who I really am..


Slutspurten.

Det märks verkligen att det är slutet av terminen, det är hur mycket som helst att göra! Det är B-arbete som ska göras, litteratur som måste läsas, trippellogg som måste skrivas, frågor som ska ställas till handledare och utöver detta ska jag ha praktik sju timmar plus två timmars restid varje dag. Hur tror människorna i skolan att man ska klara det? Idag ska jag kämpa på och skriva lite på B-arbetet och även försöka hinna med att börja med trippelloggen, vilket jag inte tror jag hinner med men man kan ju alltid hoppas. Jag har fastnat helt på B-arbetet, analysen är så svår att utveckla, nästan omöjligt. Min skrivkamrat har analyserat alla de andra barnen också i observationen men det känner jag egentligen är rätt så oväsentligt, det är ju bara det speciella barnets leksignaler som ska analyseras. Men men, jag får väl köra på med det andra först så kanske det lossnar lite. Just nu har jag bara ingen ork. Är dödstrött, lägger mig tidigt och går upp tidigt sen så somnar jag ändå nästan alltid på bussen hem. Idag höll jag nästan på att somna på vägen till praktiken också, det är hemskt när man gör allt man kan men ändå knappt kan hålla ögonen öppna. Usch, sen så var jag även nära att somna på rasten idag. Nej, det är verkligen inte lätt, grått och trist ute och väldigt väldigt sömnigt. Får försöka hoppa i säng tidigt ikväll och satsa på att sova hela natten, oavbrutet. Det är väl bara att sätta igång och skriva på en gång nu så att jag får något gjort idag iallafall. Jag har ingen lust men det är ju som vanligt inte någon som kommer göra det år mig så jag får väl bita ihop och skriva istället för att gnällspika mig så mycket. Får tänka på att terminen snart är över och då väntar ca 2,5 månaders ledighet från allt jobbiga skolarbete och skrivande. Så jäkla härligt!

Å T T A dagar kvar.


18 dagar kvar ♥


Älskade lilla charmtroll, snart är du hemma igen. Nu är det inte många dagar kvar. Jag längtar ihjäl mig. Åkte, det gjorde en liten bebis, hem kommer en liten pratglad mysig pojke. Tänk så tiden har rusat förbi. 111 dagar har passerat och nu är det bara 18 dagar kvar tills du är i Sverige igen. Fasters fina älskling. ♥


It's all over...

Jag vill kunna släppa det, jag vill kunna glömma allt. Men jag kan verkligen inte det, för det jag känner försvinner inte bara sådär. Det tar tid för mig. Alla är olika. En dag kommer jag att må bra igen men inte just nu. Tiden gör så att ärret efter jacket bleknar mer och mer. Just nu känner jag mig sårad, sviken, arg, ledsen, lurad och ensam. Det är en del av mitt liv som försvinner. Efter så pass lång tid hade jag hunnit vänja mig vid att den delen fanns där. Varje gång jag river murarna som jag har så blir jag sårad och sviken. Hur ska jag då våga på nytt? Jag har en stor rädsla inom mig som inte vill försvinna. En stor del av allt detta känner jag att jag själv har orsakat. Även om jag vet att jag kämpade in i det sista och egentligen inte gjorde några fel. Jag menar, jag är inte mer än människa, alla har fel och brister, upp- och nedgångar. Det finns inget som kan göra allt detta ogjort, inga önskningar eller tårar kan ändra på den här situationen. Att jag aldrig får ett avslut, det är det som plågar mig mest och gör allting en miljon gånger jobbigare och svårare. Jag vet inte vad som gick fel eller vad som hände. Från en dag till en annan förändrades allt. Många många tårar har fallit och fler kommer falla. I slutändan vet jag att det inte var menat att jag skulle få leva den drömmen, det hade varit alldeles för lätt. Aldrig mer, jag säger det igen, aldrig mer. Det höll återigen på att knäcka mig totalt. Jag blev en zombie, ett skal, och jag orkar inte med det. Alla dessa frågor som snurrar runt i hjärnan, jag blir tokig. Frågorna som jag vet aldrig kommer få ett svar. Jag kämpar i det tysta varje dag med det här. Kämpar för att hålla tillbaka tårarna som bränner under ögonlocken. Jag begär inte att någon ska förstå, men jag vill inte heller höra alla dessa fula, jobbiga och oförskämda kommentarerna. Det är jobbigt nog som det är. Jag vet själv vad jag kände, trodde, hade, visste, önskade. Nu är det ändå över och här står jag själv med alla frågor, inga svar, tårar, minnen och till sist grubblandet. Om jag ändå kunde förstå vad som hände, varför det blev som det blev och när allt förändrades. Hoppet levde och blev krossat, drömmarna fanns men även de krossades, glädjen försvann den också, orken försvann all världens väg. Det finns inte ord för hur less jag är på allt detta. Jag känner mig som en värdelös liten myra på denna jord just nu men jag hoppas att jag kan växa mig större och starkare under denna sommar. Det är ingen idé att älta detta mer för jag får ändå inga svar eller något avslut. Jag tänker på alla de saker som var fina, som än idag får mig att le sådär fånigt. Och jag lovar mig själv att jag ska fortsätta kämpa tills jag en dag mår bättre. Jag får väl köra med klyschan "mister du en står dig tusen åter". Vad som helst kan hända, du vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Det här kommer snurra i hjärnan ett tag till och det är tillåtet efter att en sådan här sak har hänt. Känslor kommer svalla och det är också tillåtet. Om exakt elva dagar åker jag iväg ut till landet, iväg från allting och tar en välbehövlig paus från stan. Farväl tårar, farväl stress, farväl problem. Halloj hammock, halloj grönskan, halloj lugnet. 



Alla ni underbara, ni gjorde min helg.

Alla dessa underbara människor i min omgivning har gjort min helg bättre än vad jag hade kunnat tro. Torsdag kväll hoppade jag på bussen och åkte hem till pappa, kvällen spenderades ute på altanten med grillade hamburgare och påskmust. Fredagen började med en busstur till skolan för en lektion samt en promenad till jobbet för ett par timmars jobb. Träffade mamma och sen åkte jag hem till farmor och farfar. Hos mina underbara farföräldrar fick jag mumsig skinksnitsel med potatis och bea. Till efterrätt blev det jordgubbar och grädde i massor. När jag sen vandrade hem till pappa var jag en halv sockerkaka, en påse bullar, en drös skinksnitsel och en burk jordgubbar rikare. En helt okej dag måste jag säga! I lördags vaknade jag upp strax efter klockan åtta efter en orolig natt, jag åt frukost med pappa och Maggan innan jag gick ut. Det var som förr i tiden, jag hjälpte pappa med att mäta, såga, bygga. Runt lunchtid ringde Ida och vi bestämde att vi skulle åka iväg på Sofias son, Liams, ettårs kalas. Hon hämtade upp mig och vi tog en runda, med paketinslagning och massa snack, innan vi till slut landade på kalaset. Liam var så underbart söt och charmig, ett riktigt charmtroll är han! Charlott med kille kom också till kalaset, mina misstankar jag har haft ett par månader stämde, hon är höggravid och ska få barn om ett par veckor. Kors i taket vilken nyhet! Kul för henne, verkligen. Kvällen spenderades med pappa och Maggan, vi åt grillat kött och pommes. Så gott! Sen råkade jag somna i soffan, där låg jag och snarkade i ett par timmar innan jag vaknade till och kollade på film med pappsen. Imorse vaknade jag och somnade gång på gång, runt halv nio gick jag slutligen upp och käkade frukost. Sen plockade jag i ordning alla mina saker och städade efter mig innan pappa skjutsade hem mig. Sen jag kom hem har jag mest bara tagit det lugnt och kollat på film x 2. Två väldigt bra filmer, en romantisk komedi och en thriller. Nu ska jag plocka ihop sakerna som ska med till praktiken imorgon och fixa ordning lite mat. Det är dags att skärpa sig vad det gäller ätandet, många kilon har försvunnit till min glädje, fast på helt fel sätt. Det blir ris och skinksnitsel med sås, mumsigt. Alla ni underbara människor, ni fick min helg att swischa förbi. Lite skratt, få tårar och massa massa värme. Jag överlevde, sällskapet var mycket uppskattat. Nu är jag tillbaka i min egna lägenhet som just nu känns ganska tom och kall. Men jag ska stå ut, imorgon börjar sista veckan på praktiken och sista veckan för skrivandet av B-arbetet. Det är tio dagar kvar innan jag avslutar min tredje termin och börjar sommarlovet. Sommarlovet som ska vara fyllt med jobb, värme, skratt, första självständiga flygresan, kompiskärlek och många många återseenden. Det finns inte ord för hur mycket jag längtar.


Är jag bra eller är jag bra?

Examinerande lärarbesöket avklarat, det gick superbra trots att barnen inte riktigt gjorde som jag ville. Läraren sa att jag hade bra ledarskap, var glad och duktig med barnen. Hon sa att jag blev klart godkänt iallafall. Det känns skönt att det är avklarat, nu är det bara tolv dagar kvar tills terminen är slut. Jag tycker jag förtjänar lite ledigt nu när jag varit så duktig och kämpat mig igenom den här terminen. När det väl gäller så tar jag mig samman och biter ihop, då lyckas jag på något vis klara mig igenom alla skolsakerna. Trots två otroligt jobbiga terminer med massa motgångar så står jag här idag med NOLL underkända saker, NOLL kompletteringar och NOLL omtentor. Det kallar jag kämparvilja. Allt går, har jag insett, bara man ger sig fan på att man ska klara det! Jag vet att jag måste ju ändå vara ganska bra om jag lyckats komma såhär långt. Krossade drömmar, dödsfall, saknad, längtan, tårar, skador, sjukdomar.. - you name it, INGET verkar kunna stoppa mig! Jag kan inte låta alla de sakerna knäcka mig. Det skulle vara dumt. Men det är verkligen inte lätt, jag försöker trycka bort allt det jobbiga som finns där.. Det är jäkligt tur att jag har så många stöttande människor runt omkring mig annars vet jag inte om det hade gått så bra som det ändå har gjort. Tack till alla er som finns där för mig och tror på mig. Tänk att lilla jag har så många fina människor som bryr sig om mig, vad har jag gjort för att förtjäna det? Ni får mig att orka kämpa vidare. ♥

'

Someone told me - "sometimes the chase is better than the catch"


*

"it takes two to tango"


God nyhet som ger mig hopp.

Det värker i ögonen av trötthet. Flera nätters dålig sömn gör inte saken bättre. Jag är trött på allt. Vill ha ledigt nu! Många saker tynger mig idag. Hela alltihopa är så fånigt och töntigt. Men, jag kämpar på ändå jag. Än har jag inte lagt mig ner och gett upp. Åh, jag har så mycket jag måste göra innan jag får krypa i säng för idag. Analysen med litteraturhänvisningar på tre observationer på B-arbetet måste skrivas inom de närmsta två timmarna plus att jag måste utveckla diskussionen. Orka?! Jag ser verkligen inte hur jag ska hinna detta. Är för omotiverad, trött och nedstämd för att orka. Måste .... orka . . .

Jag avslutar med en god nyhet, jag lyckades med att klara sista salstentan också. Nu kan inget stoppa mig. Jag ska minsann inte köra på de här sista sakerna i denna delkursen heller. Jag är bra punkt, positiva tankar hoppas jag ger mig den drivkraften som behövs.

Nitlotten är dragen.

Jag skriver och suddar, suddar och skriver. Vet inte riktigt vad jag ska skriva eller vad jag egentligen vill skriva. Det är så många tankar som snurrar i huvudet på mig. Jag vill inte riktigt inse fakta här. Nitlotten är dragen, det gör lika ont varje gång. Jag är inte mer än människa och jag vill alltid kunna fixa allt. Vill kunna lösa allt och ta bort allt det onda. Men jag kan inte för det går inte att lösa allt och det går inte om man jobbar ensam i motvind. Jag står här med gråten i halsen, och känner mig misslyckad, tror och tänker att allt är mitt fel. Tar på mig skulden för allt fast jag egentligen inte alls borde göra det.. Jag orkar inte mer. Det värsta jag vet är när man är så feg att man inte vågar stå upp för vad man vill, när man inte vågar säga som det egentligen är. Allting känns värdelöst. Jag måste försöka kämpa vidare, tänka på allt det bra som kommer. Tänka på att det snart är sommarlov, att Alexander snart är hemma igen, att jag har världens bästa familj, att jag är stark och kan ta mig igenom det här. Men det är lättare sagt än gjort, det enda som finns just nu är tårar. På torsdag tänker jag ta mitt pick och pack och åka hem till pappa och bo där ett tag. För jag orkar inte vara själv just nu. Nu måste jag försöka rycka upp mig och bita ihop. Det är en viktig vecka med mycket som står på spel. Jag drar på mig masken som ler och låtsats att må bra.

I'm living in a bad dream.

Jag orkar verkligen inte ha det såhär, I'm living in a bad dream. Orken ha ta tag i allt finns inte men det går inte att gå runt såhär längre. Ikväll får jag tuffa till mig och ta tag i saken. Jag vill verkligen inte göra det men jag har nog inget val längre.. Det finns inget som tyder på att det här kommer att gå bra, snarare tvärtom så att det går käpprätt åt skogen. Jag vet inte vad jag håller på med längre, förstår mig inte på mig själv ibland. Allting är så konstigt, den senaste veckan har jag gått runt som ett enda stort frågetecken, ett nervvrak, en zombie. Den här veckan måste jag vara pigg och alert eftersom mycket står på spel. Nu får jag helt enkelt se var allt tar vägen, och om livet snart leker igen eller om det suger. Jag måste få veta, känna efter. Ikväll alltså. Då gäller det, vilken väg ska jag gå. Hur jag än gör så känns det fel. Jag kan ändå inte hålla på såhär, det orkar jag inte. Kanske är det mitt eget fel att jag hamnat just här igen? Ingen aning, jag vet bara vad jag vill och vad jag inte vill. Hoppas på den bästa möjliga tänkbara utvägen. Nu måste jag ruska om mig själv lite grann. Skolarbetet måste göras också. Men tankarna är endast på vad som komma skall..

Dagen idag.

Den här dagen ska jag spendera framför datorn med skolarbete. Allt fokus måste ligga på skolan nu om jag ska ta mig igenom alla de sakerna som ska göras fram till sommarlovets start. Det är didaktisk planering, studieplan, intervju, B-arbete, examinerande lärarbesök och litteraturseminarium som minst ska avklaras innan jag får njuta av friheten ett tag igen. Så med andra ord är det inte bara en sak som ska göras, och tre av dessa saker måste göras nästan helt färdigt under dagen idag och morgondagen. Motivationen ligger på noll och tankarna är på helt andra håll, hur ska detta gå? Jag får väl helt enkelt försöka bita ihop och finna den där envisheten som jag vet finns någonstans där inom mig. Det är ingen annan som gör sakerna åt mig så det är lika bra att sätta igång nu.

...


Ett steg fram, två steg tillbaka. Det är en lång väg dit..


Världens bästa pojkar ♥

Jag måste ha världens bästa storebröder. De är så fantastiska, de finns alltid där och stöttar mig oavsett vad som händer. Jag älskar dem allihop! Ingen är lika bra som ni. Mina underbara pojkar, Fredrik, Daniel och Kristoffer. I torsdags pratade jag med Fredrik över Skype i över en timme, vi pratade om allt mellan himmel och jord och han fick många saker att klarna. Daniel fanns där för mig sist och finns där för mig nu också, han hjälper mig och vägleder mig genom jobbiga saker. Kristoffer får titt som tätt besök av lillasyster, senast idag, och vi pratar om allt och han hjälper mig genom att bara finnas där och lyssna på vad jag har att säga. Tack för att ni finns. Ni är världsbäst. Vad skulle jag vara utan er? Ingenting! Jag älskar er F, D & K. ♥

It's not a nightmare, it's my reality.

Ska jag hålla fast det eller låta det gå? Just nu vet jag inte. Jag vill så gärna, men jag borde kanske inte blunda för sanningen. Det finns snart ingen ork kvar, är på vippen att ge upp det. Ge upp det jag så länge trott på och kämpat för. Jag vill inte hamna där igen men det är just dit jag är påväg nu. Snart är första halvan av året avklarad och idag står jag här och inser att jag inte har förändrats ett dugg, jag ser mönstret som upprepar sig gång på gång. Jag klev ur en mardröm och vandrade rakt in i flera andra. Helst vill jag blunda och tro att allt det onda, elaka, jobbiga, tråkiga, hemska är borta när jag öppnar ögonen igen, men det här är min verklighet. Det spelar ingen roll hur mycket jag blundar för i slutet av dagen står jag ändå här mitt uppe i allting, det är ingen annan som tar skada, det är bara jag själv. Ska jag gå på magkänslan, lyssna på hjärnspökena eller ska jag bara strunta i allting och 'go with the flow'? Det här är frågor jag ställer till mig själv varje dag, men inget vettigt svar kommer jag fram till.. Jag önskar att allting bara var lite lättare.


Varför?

Varför jag för? Varför varför varför?
Ge mig ett svar, ett tecken, något. Vad som helst?!


Fyra hela månader utan dig.

Idag är det fyra hela månader sen du lämnade oss. Jag tänker mycket på dig, du fattas oss. Det har varit kämpigt att komma över att du inte finns längre, jag tror inte jag är över det än. För än idag när jag pratar om och tänker på det så tåras ögonen. Du har funnits hos mig i hela mitt liv, alltid varit där som en person full av glädje och inte en enda gnutta hat fanns i dig, och nu när du inte finns längre är allting så.. tomt och ensamt, speciellt där hemma. Det går inte en vecka utan att jag saknar dig. Men jag vet att du har det bättre där du är nu och vi ses ju i Nangijala min vän. Jag glömmer dig aldrig Bernt Larsson. ♥


Så lika men ändå så annorlunda.

Jag lovade mig själv. Kunde trots det inte låta bli. Konstigt är det egentligen.

Det är upp till bevis.


Lilla & Stora Åke.

Nils Åke Alexander har namnsdag idag. Grattis från faster. Min lilla älskling ♥
Världens bästa pappa har också namnsdag. Grattis pappa från dotter ♥


Lilla & Stora Åke.


Jag trotsar motgångarna!

Första veckan på praktiken avklarad. Jag är nöjd med mig själv, jag har kämpat mig dit trots stukad fot, enorm trötthet och förkylning med öront, nästäppa och lite halsont. Tummen upp för mig och min otroligt envisa vilja vad gäller saker som jag lyckas klara av trots alla motgångar. I torsdags somnade jag på bussen hem från praktiken och för första gången någonsin så missade jag hållplatsen jag skulle av på, jag sov som en stock och ögonen gick inte att hålla öppna, men någon gång ska ju bli den första. Jag lyckades iallafall vakna så att jag kunde hoppa av bussen innan den hann allt för långt. Fredag kväll kom det onda i örat tillbaka som ett brev på posten så det blev en lugn kväll med tv-tittande och soffmys. I fredags var jag redo att åka till akuten med öra och fot men min feghet gjorde att jag inte vågade åka dit. Tur var ju det för när jag vaknade i lördags så var det onda i örat puts veck och foten kändes bättre! Nu är det bara den envisa snuvan som inte vill försvinna och med det kommer en trötthet som inte är av denna värld. Lördagen började med att jag vaknade tidigt som vanligt men jag var så trött så att det blev en lång sovmorgon för mig. Låg och drog mig så länge att jag till slut, när pappa ringde och sa att han tänkte komma om en halvtimme, fick kasta mig upp ur sängen och springa in i duschen och slänga på mig lite kläder. Pappa kom och han hjälpte mig att fixa min cykel eftersom jag på senaste tiden har blivit världsmästare i att få punktering, sen följde jag med honom hem. När jag kom hem dit så bjöds jag på lunch och fika innan jag hoppade in i jeepen och gjorde ett spontanbesök hos farmor och farfar. Även där fick jag fika och så pratade jag lite innan jag körde hem till pappa igen. Hemma hos pappa igen så fick jag, Maggan och pappa ett äventyr vi sent glömmer. Jag kommer hem från farmor och kör in bilen i garaget, lite senare ska Maggan ha en sak i bilen och den är låst eftersom jag låste när jag gick ur den. MEN, bilnyckeln var helt försvunnen! Jag sa att jag hade lagt bilnyckeln på köksbordet där jag hittade den innan jag åkte iväg men då sa hon och pappa att nyckeln inte låg där nu. De fick helt enkelt ta extranyckeln. Den följande halvtimmen letade vi överallt efter nyckeln, i min väska, tröja, pappas byxor, ute i garaget, på gräsmattan, på golvet inomhus, på köksbordet, i soporna, och ja alla ställen där jag kunde tänka mig. När en halvtimme hade gått och jag hade sagt att "det måste vara ett skämt eller något för jag vet att jag la bilnyckeln på bordet när jag kom in", så hittade Maggan nyckeln i pappas jacka. Åh, jag blev så irriterad för där hade vi skyllt på mig och jag hade nästan slitit mitt hår så var det inte ens mitt fel. Hur som helst, nyckeln kom till rätta och jag kunde sätta mig ute i solen och lösa lite korsord. Någon timme senare fick jag grillat kött och pommes frites till middag och sen glass till efterrätt. Mycket mycket gott och efterlängtat! Sen tog jag bussen hem och somnade på soffan tidigt. Imorse vaknade jag tidigt och gick upp och fixade lite men vid halv tio var jag tvungen att lägga mig och sova igen eftersom jag inte alls känner mig så pigg idag, är väldigt täppt i näsan och riktigt trött. Jag hade tänkt att bara sova en timme men det blev i slutändan ca tre timmar. Efter det har jag varit till mamma och lämnat tillbaka hennes cykel som jag lånade sist jag var där, sen åkte vi och handlade. Sen jag kom hem har jag mest vilat och plockat lite hemma. Nu ska jag försöka ta tag i städningen, måste försöka hitta orken att städa..


Praktik, Mamma, PM.

Åh herregud vilken lång och jobbig dag det här har varit! Jag pallrade mig upp strax före fem imorse, sen tog jag bussen vid sju och sen var det praktik på förskolan i åtta timmar med trotsiga barn, letande efter grodyngel, lekande och en hel del saker innan jag hoppade på bussen mot Uppsala igen. Sen hoppade jag av vid stationen och gick raka vägen hem till mamma och träffade henne, äntligen hemma igen efter två veckor i Thailand. Hon bjöd på lasagne och sen fick jag även lite saker som hon köpt till mig när hon var borta. Så gulligt av henne! Sen satt vi och pratade ett tag innan jag lånade hennes cykel och åkte hem. Sen jag kom hem så har jag suttit non-stop och skrivit klart mitt PM som skulle in idag. Jag tror jag inte varit såhär sent ute med att få klart något sen jag började plugga. Men jag har haft lite väl mycket att kämpa mig igenom ändå, sjukdomar, tentor m.m., så att jag är glad att jag lyckades få klart det i tid. Nu är jag dödstrött så jag ska hoppa i säng och glo på tv innan jag för första gången på bra länge somnar tidigt, mätt och belåten. Nu blir det bara fokus på praktiken resten av veckan, så himla skönt. Imorgon ska vi ut i skogen igen med barnen på förskolan, då gäller det att vara utvilad, väl påklädd och redo. Jag är sååå trött, orkar inte skriva mer, sängen kallar.

Natti natti!

Tar foten och går..

Nu tar jag min stukade fot och beger mig till stationen för att köpa busskort. Sen blir det fyra veckors praktik. Härligt men stressigt! Tänk allt som ska hinnas med - B-arbete, aktiviteter, besök av lärare, dokumentation... med mera! Jag får panik bara jag tänker på det. Usch, det är hemskt hur mycket som ska göras. Men nu tar jag min onda fot och kämpar mig iväg, och kämpar mig igenom dagen. Hoppas jag klarar av dagen utan att barnen mördar min fot. Det går ju inte direkt att leka och springa runt, jag hoppas den blir bättre inom ett par dagar.

No baby please don't go.


Bacillbråk?

- "Våra baciller känner inte varandra. Det måste hoppat över en bacill, sen var det typ "hej, dig känner jag inte igen, vem är du?", sen blev det bråk. Då blev du sjuk."

Gud så gulligt förklarat. Det finns bara en sak att säga - Livlig fantasi? ♥


Nedräkningen har börjat!

Bara 30 dagar kvar tills sommarlovet är här. Jag längtar! Min hjärna har redan tagit sommarlov så jag hoppas jag klarar mig utan den den här månaden. 30 dagar varav dessa är 22 vardagar, det känns jäkligt bra vill jag lova! Jag räknar ner dag för dag tills lovet är här. Jag ser ljuset i tunneln. 


Mitt hjärta.

Alexander blir nio månader idag, han är har hunnit bli så stor. Det har gått exakt 90 dagar sen jag såg lilla älsklingen. Tänk er, tre hela månader utan det här charmtrollet. Jag saknar honom så mycket! Han har lärt sig sitta själv, stå med stöd och gå när man håller i hans händer, han har också hunnit få fyra tänder. Helt ofattbart hur mycket han har växt och utvecklats. Fasters lilla älskling. ♥


Blod, svett och tårar.

Dagarna har rasat förbi, och mycket har hänt. Jag har känt mycket press på mig de senaste dagarna, det har varit uppgifter hit och uppgifter dit i skolan, pluggande till tenta, planerande, telefonsamtal som fått mig att ta mig genom alla jobbiga och tuffa dagar. Det har helt enkelt bokstavligen talat varit blod, svett och tårar! Jag har nått botten av bottnarnas bottnar den veckan här veckan som varit. Allting har verkligen varit jobbigt och jag har kämpat trots alla motgångar och hinder som jag mött på vägen. Måndag till torsdag satt jag med näsan i böckerna och läste och lyckades plöja igenom allt skolmaterial som jag skulle, med en stark oro och ångest inför tentan. MEN, i fredags sa jag till slut till mig själv att "nej nu får det vara nog, idag ska jag må bra!", sagt och gjort. Dagen startade med att jag sov ut, sen gick jag upp och åt frukost och gjorde mig klar, pluggade lite inför tentan. Sen helt lugn satte jag mig på bussen och åkte och skrev tentan som, trots mina dumma tankar om mig själv, gick ganska bra. Efter det kände jag att jag behövde rensa tankarna så jag tog en riktig långpromenad på strax över en timme hem. Väl hemma igen så satte jag mig och bara njöt av att tentan var avklarad och sen blev det en lugn kväll. Några timmar senare slog jag en pling till K och frågade om jag fick komma över, så jag kilade över dit och som två nördar satt vi och spelade mobilspel och glodde på film samtidigt ett antal timmar innan jag sprang hem och hoppade i säng. Valborg kom, P ringde och jag mötte upp honom och han matade mig med kebab medan jag halvsov. Han var däremot platglad och piggheten själv och höll därmed även mig vaken ett bra tag. Trots försöken så råkade jag efter några timmar somna. Klumpigt nog har jag även lyckats stuka foten så gårdagen var i sin helhet inte rolig! Jag försökte trotsa smärtan och gå på stan med Odett, men det gick inte. Det blev en dag i sängen med lindad fot i högläge, ganska tråkigt vill jag lova. Idag är det en sådan där trist dag när jag inte orkar någonting. Är så fruktansvärt trött och uttråkad, måste göra så mycket men orkar inget.. Nu ska jag iallafall kasta på mig kläder och cykla iväg och vattna hos mamma, får se om foten fungerar eller inte. Hoppas den gör det, annars kan det bli svårt.

It's just how I feel.

"Everybody has ups and downs and everybody become insecure sometimes"