.

Syskonkväll!

Jag har precis haft en helkväll med två av brorsorna, vi har ätit tacos, spelat nintendo wii, fotat och fått oss många goda skratt! Riktigt roligt var det. Det är så sällan vi träffas bara vi nuförtiden, och träffas det blir det bara ett hej och sen skiljs vi åt igen. Jag har gått loss med kameran på Kristoffer och Daniel och de blev så himla fina, men jag lovade att jag inte skulle lägga ut bilderna någonstans utan endast visa upp dem på fotokursen. Att bero fota och fotokursen så gick jag även loss och fotade mamma innan hon åkte iväg på julfest så nu har jag riktigt många bilder och framför allt snygga! ;) Daniel berättade även att han visste vem min fotolärare är, han har sålt mängder med grejer åt fotoläraren. Lite småroligt tyckte jag.. Jaja, nu ska jag gå och plocka undan efter pojkarna (yes, det är så vi kallar brorsorna inom familjen), som trodde de var på något hotell. Gratis mat, dricka och underhållning. :) Jag lovar att jag ska försöka bättra mig med bloggningen men det är svårt nu när jag jobbar dag och natt + fotokurs (och en massa fotning utöver det).


P.S. Imorgon fyller Alfons 2 år och på måndag blir Timmie 4 år, jag saknar de så det gör ont i hjärtat. Hjärtesorg är precis det jag känner. D.S.


Filmkväll och fotoshoot

Igår hade jag en ledig dag från jobbet. På kvällen åkte jag till Odett med stativ och kamera. Hon ställde upp på en fotoshoot i mörkret eftersom veckans fotoläxa är porträtt utomhus. Men, det stora menet kommer här - det var alldeles för mörkt så det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag ska försöka få Fredrik och Annika att ställa upp! Efter fotoshooten så gick vi in och myste lite och kollade på film. 27 dresses var så himla bra, en film i min smak. :) Strax före tolv inatt tog jag cykeln och åkte hem och hoppade i säng..
Hittills idag har jag varit på bolaget och köpt en present till Fredriko som har fyllt år, handlat till tacosen som vi ska bjuda på ikväll. Sen ar jag tvingat pappa att ta en miljon bilder på mig, jag arrangerar bilderna och pappa trycker av :) Nu fattas det bara en bild som jag själv kan vara modellen på, resten får Fredrik och Annika ställa upp och modella på.. Nej, nu är det - tillbaka ut i lervällingen och ta den sista bilden.

Hasta la vista baby!

Rullar på...

Livet rullar på som vanligt. Frukost, cykla till jobbet, jobba, cykla hem, äta, titta på tv/fota/umgås, sova, och sen börjar det om igen frukost, cykla till jobbet, jobba... Tiden räcker inte till, jag hinner inte allt jag skulle vilja hinna. Orken finns inte alltid heller när man kommer hem från jobbet. Nej, tänk om dygnet var 12 timmar längre då skulle jag allt hinna det jag skulle vilja! Eh ja, det var väl allt jag hade för denna gång. Tänkte mest bara kolla in och skriva några rader. Nu ska jag läsa lite fotoläxa.


Tuff vecka

Det har varit en lång och tuff vecka, jag har verkligen inte haft en enda sekund över till bloggandet.. Kort resumé av veckan:

Måndag - började på fotokurs för systemkamera. Ska bli skit roligt att lära sig mer om kameran och fotande eftersom det är ett stort intresse!

Tisdag - pappa fyllde år så jag åkte dit och grattade honom. Vi åt god middag och sen bjöd jag honom på tårta. Han fick nya kaffekoppar, som jag nogrant valt ut, i present.

Onsdag - tog en tripp till Daniels jobb och inhandlade material till kameran och fotokursen. Tog mig i kragen och började med fotoläxan men pga mörkret kunde den inte slutföras.

Torsdag - en tuff dag men helt underbar kväll! Jobbade på det nya planet på äldreboendet. Såg en människa sakta men säkert ta sina sista andetag och somna in. Hemskt, man ville så gärna hjälpa honom när han kämpade för sitt liv men ingenting kunde hjälpa honom. Tufft, men hoppas att han har det bra där han är nu.. Eftermiddagen gick åt till att göra del två av tre på fotoläxan. På kvällen åkte jag och mamma på musikal i Stockholm. Vi såg Hairspray med Rolf Lassgård och Morgan Alling. Helt sjukt bra!!! Den var lätt värd alla pengar och jag skulle kunna se den igen!!

Fredag - tog lite sovmorgon, sen var det dags för inventering. Jag räknade och räknade hela dagen lång. Väl hemma igen, ingen vila ingen ro. Tvättning varvat med idol. Somnade vid tio.

Lördag - Inventering från morgon till kväll, knappade mest in listorna på datorn. Göran kontrollerade och de andra räknade. Skulle kolla på filmen hairspray men jag somnade. Mamma väckte mig kl 2 inatt och jag släpade mig upp och borstade tänderna, tänkte "gud så skönt att få lägga sig och sova, imorgon ska jag sova riktigt länge.." Men tji fick jag! Kunde inte alls sova då, jag var pigg som en mört!

Söndag - det är ju idag. Ja, idag ska jag åka till Steninge slott och kolla på marknad. Måste göra sista delen i fotoläxan, dvs ta kort på en person som hoppar i dagsljus + en person som hoppar i kreativit skärpedjupsläge icke centrerat. Det ni, det är inte att leka med! ;) Nu ska jag skynda mig och duscha och äta frukost, ska åka om en timme.

Jag bloggar när jag har tid igen. Kanske ikväll, kanske på tisdag, vem vet?

På resande fot!

Idag är det fars dag och jag har grattat pappsen med frukost på sängen. Han fick ett par nya tofflor också eftersom han har slitit ut de andra totalt. :) Igår tillbringade jag hela dagen på resande fot kändes det som. Jag började med att åka till ikea, där folk stod i kö för att få komma in. Klockan var tre minuter i tio när jag kom dit och det öppnade tio, kändes lite som ullared's varning där (iallafall av vad jag har sett av tv-reklamen). Väl inne på ikea strosade jag runt och köpte en och annan present, men inget till mig själv konstigt nog. Efter ikea blev det handling på coop, köpte ingredienser till pizza som vi ska göra ikväll. Kristoffer och Daniel kommer hit och firar pappa. När jag handlat klart sprang jag till skopunkten och köpte ett par tofflor till pappa. Sen åkte jag hem till mamma och fikade. Hon har precis kommit hem från Alanya. Vi bytte presenter, jag gav henne ljus och sugrör (okej, jag kanske var lite självisk med tanke på sugrören), och hon gav mig - örhängen, tuggummi, halstabletter, strumpor, och en ny väska (jag tror jag fick med allt, eller mamma?). Jag blev överlycklig, en väska kom verkligen lägligt! Efter lite fikande och ompyssling hos mamma åkte jag hem igen. När jag kom hem hade farfar kommit och han hade med sig pannkakor med blåbär och grädde. Mums fillibabba! Sen resten av kvällen var jag helt slut men pappa gjorde en gentjänst och hjälpte mig att laga min gamla mobil. Numera har jag alltså en snygg gammal mobil ;) Jag somnade gott och tidigt vilket innebar att jag vaknade 04.45 imorse och inte kunde jag somna om! I en hel timme låg jag och blundade, vred och vände mig i sängen innan jag gick upp och började med frukosten till pappa. Det kommer alltså bli en låååång dag idag med massa pappa + farfar firande.

Storröjning!

Söndagen innehöll tråkigheter som städning, dammsugning, packning, diskning och sånt hushållsarbete. Tråkigt helt enkelt! Men det är sånt som måste göras.. Jag har plockat bort alla affischer och bilder i rummet. Mina väggar i sovrummet är numera helt kritvita och kala. Innan jag kan fixa fotografierna som ska upp istället måste ramar inhandlas! Men det får bli en annan dag, kanske lördag?
Annars har jag inte pysslat med så mycket mer än att åkt fram och tillbaka til jobb och hem. Eller jo förresten, fick svar på MRT:n. Den visa inga skador. Vad ska jag ta mig till? Visst, det var ju bra men ändå jobbigt. "Pain in my head and neck, oh i rather be dead..!" Jaja, får väl tänka på saken en dag eller två.

Wööw, nu ringde äggklockan. Har köttfärslimpa och rostade morötter i ungen. Måste kila!





 

Jag saknar er så mycket att det gör ont, älsklingar, kom tillbaka in i mitt liv! ♥