.

Så var det måndag igen.

Ledigheten är över och en ny vecka har kickat igång. Idag är det dags att träna igen efter att jag får lata mig ett par dagar. Jag har införskaffat mig ett par nya träningsbyxor plus en träningstopp idag så nu är det bara att köra på. När min träningsvärk, i mage, ben och armar, precis försvunnit är det dags att träna igen. Fast, det är skönt på samma gång som det är hemskt jobbigt. Jag kommer nog vara helt död imorgon men det får jag ta.


Mys- & slapphelg.

Vi var mest hemma och hade det mysigt, tittade på film och spelade spel. Båda två var trötta och sega hela helgen och det var skönt att bara slappa och umgås med varandra. Nu dröjer det fem hela dagar innan jag får kramas och gosa med min älskling igen eftersom han jobbar och jag har skola. Längtar redan till fredag eftermiddag!


Känslan av att helst vilja kapa av sig tårna!

Aj aj aj, jag har skavsår på två av fem tår på en fot. Det gör så förbannat ont, det på pektån är precis under tån och det på lilltån är på insidan av tån så att ringtån trycket mot det. Dags att köpa NYA skor kanske? Ska nog försöka ta mig i kragen och göra det efter skolan imorgon, eller så får det bli på min lediga dag på torsdag. Men det är iallafall ett MÅSTE! Jag kan inte gå runt och ha såhär ont i tårna för det är olidigt att dag ut och dag in gå runt och känna att man helst vill kapa av sig tårna för att slippa det onda. Nej, kosta vad det kosta vill - jag måste ta tag i mina sko och fotproblem och det är NU! I skrivandets stund står jag vid busshållplatsen i Östhammar och lider på grund av skavsåret under höger pektå. När jag kommer hem ska jag plåstra om mina stackars små tår och kasta upp dem i högläge i soffan. Längtar efter min varma gosiga lägenhet nu när jag står i kylan och väntar på bussen hem. Om 1 timme och 15 minuter landar jag hemma i kära Uppsala!


Fint även på vintern.

Idag har vi varit och tittat till sommarstugan. Fina älsklingslandet var så fint även fast det var snö. Vi tog även en promenad i snön ner till sjön. Allting var så himla fint även nu på vintern men jag längtar tokmycket tills det blir sommar. Vill ha sommar nu!

 

 


Sneakpeak.

Här kommer en liten sneakpeak på den nya frisyren och hårfärgen. Me love it, jag är så nöjd!


En glad skit.

Oj så kul det var att träna igår! Vi var på ett jympapass, och det kändes så skönt att bli trött i kroppen och bli andfådd. Fast jag var rätt usel på att kombinera både armar och ben men det gjorde inte så mycket tycker jag för det var ändå första gången. Jag är helt enkelt en glad skit trots dålig koordination, huvudvärk och sjuk trötthet. Nu är det träning tre dagar i veckan och jag ska komma i form till bröllopet i augusti. Jag är inne i något slags lyckorus för tillfället och allting flyter på, hoppas det håller i sig. Idag blir det klippning och färgning sen åker jag raka vägen hem till Max och myser hela helgen. Längtar!


A fresh start!

Ikväll var det dags då, träningsstart! Träningskläder är framplockade och de gamla gympadojjorna, som är som nya, är nedpackade. Är jag laddad eller är jag laddad?! Sitter just nu och klurar på vad jag ska köpa för träningskort, månadskort eller säsongskort det är det som är frågan? Tror det lutar åt att jag köper ett månadskort såhär i början och sen kan jag investera i ett annat när jag kommit igång ordentligt. Jag tycker det ska bli så roligt! Det är så att jag verkligen längtar efter att få svettas, kämpa och bli andfådd plus att få känna den där träningsvärken dagen efter. Efter ca tre års uppehåll från all träning på grund av att huvudvärken satt käppar i hjulen så känns det jäkligt skönt att få kicka igång och bli lite mer vältränad igen! Och imorgon blir det ännu lite mer förändring för då ska jag klippa mig och färga håret. Jag kommer känna mig riktigt fräsch till helgen. Tjoho!


Woho, äntligen!

Yes, en träningskompis är hittad! På torsdag kör vi igång, jag och Emma. Det ska bli så jäkla skönt att äntligen få starta. Jag har verkligen gjort en helomvändning - nedtrappning av medicinen, ny mat och nu träning. Känner mig så himla glad att jag äntligen kommit igång med allt det jag velat så länge. Emma kom som en räddande ängel i nöden, jag har febrilt letat efter någon som vi börja träna med mig och jag tjoade rakt ut när hon sa att hon ville börja träna och frågade om vi kunde gå tillsammans. Världens bästa Emma. Jag kan nog inte beskriva hur mycket du har betytt för mig under alla dessa år vi känt varandra. Du har varit min stora idol, min förebild, & mer än bara en svägerska. Nu får vi ännu en sak gemensamt och jag kunde knappt fått en bättre träningskompis! Nya livet känns som att det kan bli jäkligt bra, jag ska njuta varje sekund och minut. Finns det något bättre än när man känner sig glad, lycklig och stolt?! Livet är allt bra ibland det!


Starten på det "nya" livet!

Massor med grädde, fet mjölk/fil och en hel drös grönsaker är nu inhandlat, och befinner sig i mitt kylskåp. Nu startar det "nya" livet och jag ska minsann må bättre! Just nu sitter jag och äter morotssoppa med crème fraiche och en sallad till. Mumsigt värre! Till middag blir det kycklinggryta med en rejäl sallad. Hittills, såhär dag två, så känns det jäkligt bra! Jag är inte alls så hungrig som jag trott att jag skulle vara, men däremot lite tröttare fast det går nog över ska jag se. Nu ska jag mumsa i mig den sista slurpen soppa innan jag tar tag i pluggandet. Jag säger som Alexander - "Mmm, nam nam!"


Ett väl godkänt.

Veckan lider mot sitt slut och jag känner att veckan ändå får ett väl godkänt. Jag har trots all nervositet inför nya terminen kommit in i den rätt så bra och ganska fort. Nya människor - nytt arbetslag, men ändå så känns det rätt okej. På hemmaplan har jag haft fullt upp med min stora älskling, han har varit här sedan i onsdags och vi har haft supermysigt och skojigt. Vi har lagat mat enligt LCHF metoden och det har verkligen blivit mumsigt och vi har gått långa promenader och checkat in både domkyrkan och slottet. När vi haft tid över så har vi tittat på film, spelat monopol eller yatzy. Igår kväll tog vi en tripp till Stockholm för att träffa lill-familjen - Fredrik, Annika och Alexander, de bjöd på mumsig mat och LCHF-efterrätt och Alexander och jag busade järnet. Ingen annan fick leka med Alexander utan det var bara faster som gällde, allt faster sa var roligt och då skrattade han högt, faster skulle inte sitta med de andra vuxna tyckte Alexander utan han drog faster i handen, pekade och stoppade upp leksakerna i ansiktet på faster. Fast det gjorde inget för faster lekte så gärna med sin lilla älsklingspojke! Jag hade längtat så efter min fina lilla älskling, det var så längesen vi sågs sist så jag blev alldeles varm i hjärtat när han bara ville vara med mig. Idag ska vi först ta en tripp till pappa och hämta några böcker som är mina och sen blir det middag hos mamma. Full rulle idag också alltså! Nu ska jag pussa lite på min fina pojkvän och sen hoppa in i duschen.

Tjingeling!


Nytändning.

Idag börjar den nya terminen, jag ska läsa språk och matematik. Det ska bli spännande och se vad det är för kurs, hoppas bara att den är rolig och lärorik! Jag tycker det ska bli så skönt att äntligen börja en ny termin, man får liksom en nytändning då, lite mer energi. Förra terminen var olidligt tråkig och jobbig så jag hoppas den här terminen blir roligare och bättre. Ny termin, ny energi, nya vänner - nytändning!


Tvätt- och vilodag.

Idag låg jag kvar länge i sängen och gosade, sen tog jag tag i all tvätt som låg. Nu springer jag fram och tillbaka mellan tvättstugan och lägenheten, har precis bäddat sängen med nytvättade sängkläder. Snart är det dags att kasta in de sista två tvätthögarna i maskinerna, så jäkla skönt att få allt rent till skolstarten av den nya terminen imorgon. Ikväll blir det nog träff med pappa och mamma hos mellanbrorsan. En lagom bra och lugn dag efter de senaste dagarnas oro. Nu - tvättstugan!


Underbar & romantisk kvällspromenad.

Att sitta i en vindskyddad "koja" tätt intill sin pojkvän och titta ut över havet och stjärnhimlen en sen vinterkväll är väldigt mysigt och romantiskt. Det gjorde jag och Max under en kvällspromenad häromdagen, så underbart att efter en fartfylld dag bara få sitta med den personen som får det att pirra i hela kroppen och titta på en sådan fantastisk utsikt och höra vinden vina. Just då finns det ingenstans man hellre vill vara, det är kärlek. ♥


Ingen är perfekt.

Det är bara att inse fakta, ingen är perfekt, inte ens jag. Jag är inte mer än människa som, likt alla andra, också har dåliga dagar ibland. Detta är något jag har svårt att acceptera, i min värld måste jag vara perfekt även om jag borde veta att det är omöjligt.
Nobody's perfect, just face the facts Isabelle!


Sömnlös i Uppsala.

Jag har inte sovit många timmar inatt, har varit fruktansvärt orolig på de få timmarna sömn jag fått och drömt mardrömmar och vaknat flera flera gånger. Stackars Max, jag har snyftat i sömnen och panikandats plus att jag har pratat högt och väckt oss båda. Så sen ett par timmar tillbaka ligger jag på soffan och lyssnar på bokband. Är superduper trött men jag kan verkligen inte sova, det är hemskt! Funderar på om jag har det såhär för att det är Fredagen den 13:e? Eller jag kan väl få skylla på det åtminstone?! Jag undrar hur jag ska orka dagen när jag inte fått någon sömn, det kommer bli tufft! Nu ska jag äta en banan och sen göra ett sista försök att få lite sömn. Går det inte då heller så tänker jag sätta igång med dagens "måsten", så som checka litteraturlistan till nya terminskursen och kasta sopor.


Långledig!

Tentorna TVÅ är nu skriva, det gick bättre än jag hade trott. Hoppas bara att det räcker till ett godkänt på åtminstone en utav dem. Nu är det långledigt tills på tisdag och jag ska bara vila resten av dagen och mysa. Ikväll blir det kebab, pizza eller hamburgare. Max får säga vad han vill om det, antingen äter han det eller så får han laga mat själv för jag är helt död nu! Är så sjukligt trött just nu att jag mår illa! Har parkerat häcken i soffan nu, kastat upp fossingarna på bordet och knäppt på tvn. Funderar på att ta en tupplur innan min fina kommer om en stund. Det lät som en bra idé, jag ska bara sluta ögonen en liten liten liten stund..


Ingen ångest, oro och panik utan bara djupa andetag och lugn.

Det här tentapluggandet går icke bra alltså. Jag känner inte att något fastnar vilket oroar mig väldigt mycket eftersom timmarna bara flyger iväg och tentan närmar sig. Det var då jämarns segt och svårinlärt kursinnehåll detta! Jag får helt enkelt se hur det går imorgon, jag kan inte mer än göra mitt bästa. Och, oavsett hur det går ska jag ändå antingen bli tröstad av eller fira med världens bästa pojkvän imorgon eftermiddag. Det gäller att jag inte hetsar upp mig och får panikångest utan att jag bara håller mig lugn och andas djupa andetag nu, det är bara att fortsätta plugga och gå i säng i tid ikväll så att jag är någorlunda utvilad imorgonbitti när tentan startar kl 08.00. Jag ska inte hetsa upp mig i onödan! Mitt mål är att läsa tills det är dags att sova och inte få panik innan jag vet hur tentan ser ut, punkt .


Allra sista dagen.

Nu har jag exakt 23 timmar minus ett par minuter på mig att plugga inför de TVÅ tentorna som ska göras imorgon. Hade jag haft cirkus två-tre dagar till på mig hade jag haft en ärlig chans att klara båda tentorna, men just nu känns det ganska hopplöst! Jag ska verkligen plugga stenhårt de närmaste sju timmarna i alla fall, sen får jag se hur mycket som har fastnat. Om jag brukar vara orolig och ha tentaångest så är det inget mot vad jag har nu! Det känns en miljon gånger värre än det brukar inför en tenta. Min värsta mardröm är att jag ska komma dit och få ut tentan och sen inse att jag inte kan någonting - PANIK! Jag måste verkligen klara åtminstonde en utav dessa två tentor, annars är jag ju körd och kommer få världens utskällning. Okej, nu går startskottet för nonstop-pluggandet! Alla där ute, håll tummar och tår för mig både idag och imorgon så är ni snälla.

Utan dina andetag.

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor, jag kan inte ens stå när du inte ser på
och färglös som en tår blir jag utan dina andetag.





Ett helt år har passerat.

Jag kan inte förstå att det gått ett helt år sedan den dagen då mamma ringde mig och berättade att du gått bort. Varje gång jag tänker på det blir jag tårögd, jag saknar dig så himla mycket! Jag önskar att du hade varit här vid min sida under det här året som passerat. Det har varit väldigt svårt för mig att acceptera att du aldrig mer kommer komma tillbaka, att vi aldrig mer kommer ses. Jag har saknat dina busringningar, dina berättelser om allt som hänt på fyris park, HAN och HON, att lära dig allt om mobiltelefoner, alla ordspråk, DIG! Du var nog den bästa människan som gick i ett par fötter, alltid så snäll, så generös, så glad trots att du under många år kämpade mot den hemska sjukdomen. Under hela det här året har jag saknat dig vid alla högtider och känt en tomhet utan dig. Åh Bernt, jag saknar dig så mycket! Jag hoppas bara att du fått frid nu och slipper den hemska cancern som plågade dig. Du får alltid tårarna att forsa ner för kinderna, det är ren och skär saknad och det känns hemskt jobbigt att det är ett års dagen av din bortgång idag. Det kommer vara en känslosam och jobbig dag idag. Lovar att aldrig glömma dig och att du alltid kommer finnas i mitt hjärta, världens bästa och mest underbara Bernt Larsson.

You're amazing.


Du har fångat mitt hjärta, du ger mig pirret i magen och gör mig lycklig. ♥


Skolstart!

Jahaja, då var det måndag och dags att stiga upp och efter 2,5 veckas underbart lov bege sig till skolan igen. Det är bara att rota fram skolböcker, pennor och packa ner en matlåda för idag blir det en heldag i skolan med bokredovisning och därefter tentaplugg. Jag hoppas att jag överlever dagen utan att dö av trötthet och utmattning. Nej, dags för mig att göra mig klar, finslipa och skriva ut uppgiften och sen packa mig iväg till skolan.

Hur hjälper man någon som är så skör?

Det finns nästan inget värre än att se någon man älskar må så fruktansvärt dåligt. Jag vet själv hur det känns att må så där dåligt. Det gör verkligen hemskt ont i hjärtat när man ser någon som betyder så mycket för en vara så knäckt, så nere, så ledsen, så skör. Vad gör man? Vad säger man? Hur hjälper man någon som är så förstörd? Det finns liksom inga ord som hjälper, man kan bara finnas där, trösta och hjälpa. Jag önskar att jag kunde ta bort den smärtan och göra allt bra igen.


I know how much it hurts.

Sometimes it hurts to hurt someone.


Knastrande is under skorna.

En riktigt härlig och mysig vecka hos min fina lider mot sitt slut. Det är nu dags för mig att åka hem och komma tillbaka till verkligheten, på måndag drar skolan igång och jag måste plugga järnet. Min fina och jag har tagit promenader hand i hand längs havet och likt små barn har vi hoppat på is, som skapats när vattennivån varit hög, så det knastrat under skorna. Så mysigt och underbart skoj! Jag vill inte åka hem för då blir det så verkligt att jullovet är över och fem månaders oavbrutet pluggande väntar. Har verkligen haft den bästa ledigheten som man kan tänka sig, livet har nästan helt och hållet lekt. Det har varit underbara dagar som jag sent kommer glömma!


Känns som hemlängtan.

Jag är tillbaka hemma hos Max, åkte hem hit igår på eftermiddagen. Förmiddagen spenderade jag med min pappa, vi storhandlade, morsade på Daniel, åt lunch och pappa gick husesyn hos mig. Efter allt detta skjutsade världens bästa pappa mig till stationen där jag hoppade på bussen ut hit till Östhammar. När jag kom fram hade Max glömt att lämna dörren olåst så jag tog en promenix ner till havet istället och njöt av den fina utsikten. Jag får sådan längtan efter sommaren när jag ser vår brygga vid sommarstugan tvärs över havet. Det är som hemlängtan ungefär, längtar efter sol, bad och mys i sommarstugan. Fast det är rätt mysigt här hos Max också! Nu ska jag borsta gaddarna och sen ska jag pussa lite på min fina. Bjuder på en härlig bild utav utsikten nere vid vattnet!


Bara älskar dem!

Jag bara älskar mina nya örhängen som jag fick i julklapp av Kristoffer & Emma! De är såå min stil!


Fika, fika och ja fika!

Igår var det full rulle, först blev det en långpromenad som slutade med att vi våldgästade Max hans bästa vän med tjej, vi fick massa mumsigt fika. Efter det åkte vi direkt till Max föräldrar och där blev det återigen fika med hans pappa. Mysigt! Max myste även med alla fyra katterna (pissjägarn, råttan, skalleper och räddharen) som bodde där. Jag försökte att inte peta på missarna så mycket men jag blev ändå tokallergisk och allergitabletterna låg hemma hos Max! Så i ca fyra timmar gick jag runt med röda kliande ögon och en kittlande och nysande näsa, det var mindre mysigt vill jag lova. Max visade mig runt på hans föräldrars tomt, hans mamma hade två hästar, en fullvuxen och en liten tjock ponny. Tjockisponnyn var så söt, jag blev kär i den direkt! Efter det slappade och myste vi i soffan i väntan på att Max mamma skulle komma hem, hans nyfikna brorsa dök också upp för att se vad jag var för filur. Sen när alla var på plats blev vi bjudna på middag. Efter middagen blev det ännu en gång fika, tredje gången för mig och Max under denna dag så vi tackade snällt nej till det. Mätta, glada men trötta åkte vi efter den långa dagen hem och kastade oss på soffan där jag, inte så förvånande, somnade. Vi hoppade i säng ganska tidigt eftersom Max jobbar idag och jag skulle med en tidig buss hem. Nu är jag hemma efter väldigt mysiga och trevliga dagar i Östhammar. Ikväll blir det egentid vilket jag inte fått sen den 22 december! Alltså på över två veckor! Jag ska slappa, plugga och SOVA.

Tjingeling!



Garderobsresning är jobbigt!

Igår rensade vi i Max garderob och kastade massa kläder. Jag fick vara smakråd och kasta fula, gamla och trasiga kläder, jag var the boss. Innan vi satte igång med att rensa så bjöd Max mig på lunch på ett café här i närheten, det var ett mysigt och gammaldags ställe. Sen var vi helt döda båda två. Vi somnade INNAN klockan var nio, vilket resulterade i att vi klev upp runt halv sex imorse och åt frukosy. Helt otroligt! Idag ska vi ta en tripp till Max föräldrar och kika runt lite där och sen blir det middag hos dem också. Just nu sitter jag och Max i varsin ände av soffan, han spelar dataspel och jag bloggar på mobilen och äter djungelvrålsklubba. Nu ska jag tracka honom lite och tvinga honom att låta mig vara med och spela!


Until we meet again.

Väskan är packad och efter att spenderat en endaste natt isär så åker jag idag och träffar Max igen. Ska snart klä på mig och kila iväg till bussen i regnet. Idag ska vi bara slappa och det är ombytta roller från i lördags, jag ska kolla på när min mansgris städar och fixar i hemmet. Skämt åsido, jag är ju så snäll så jag kommer säkert inte kunna bara sitta utan att hjälpa till. Max får sätta mig i arbete. Nej nu ska jag dra på mig jacka och skor och bege mig till bussen!


Glädje, kärlek, lycka.


Nyårsafton förde med sig mycket bus, tok och skratt, vilket är ett bra recept på en lyckad kväll !


Nytt år, nya möjligheter.

Det här året som har gått har varit det tyngsta någonsin för mig. Jag har gått igenom så mycket sorg och tråkigheter och mått botten. Men nu tar jag nya tag och öppnar dörrarna för alla dessa nya möjligheter som världen har att erbjuda! Årets sista dag slutade väldigt väldigt bra. Jag firade nyårsafton med Max, Ida och Idas flickvän Sandra. Vi åt god middag, spelade Alias, åt glass, spelade kort, poserade lite framför kameran och skrattade massor. Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på fyrverkerier och jag firade in det nya året genom att få en puss från Max (den första på fyra dagar). Mycket mycket mysigt. Tror inte att Ida och Sandra gav sig hemåt förrän runt tvåtiden imorse. En trött Isabelle stupade i säng och somnade på två röda medans Max fick stå ut med mitt snusande snarkande ett bra tag innan han somnade. Jag hade den bästa nyårsaftonen på flera flera år, tack till er fina som gjorde den så fantastiskt bra! Nu är det dags att röja upp här hemma efter gårdagens firande.

Gott nytt år!