.

Nu är jag där igen..

Jag hatar verkligen det här, humöret går i botten och sömnen försvinner. Det är så jäkla mycket press! Jag känner verkligen att jag inte orkar, det känns hopplöst just nu. På fredag är det dags för salstenta igen och jag började plugga lite smått nu ikväll. Snacka om att jag måste läsa i speed nu, inte en endaste bok läst till tentan. Duktigt, duktigt Isabelle! Var tog kämparglöden vägen? Den försvann spårlöst för ett tag sen. Men jag kan ju trösta mig själv med att jag ändå svarat på några instuderingsfrågor.. Nu mår jag illa så jag ger upp med pluggandet för nu. Ska lägga mig tidigt ikväll så kanske jag får lite sömn ändå. Böckerna kan få följa med mig nu när jag ska vila så kanske jag finner lite ork att läsa några rader. Tentaångesten har redan infunnit sig fast det är tre dagar dit än.. Det är inte bra alltså..!

Ett gott skratt.

"Slå till capricciosan, ge den en smäll".

Det slår aldrig fel, jag kan bara inte låta bli att skratta. It's so funny. ♥


'

"Var man (kvinna) är sin egen bov."


Glad påsk..


... i efterskott!

Den här fina mumsiga tårtan bjöd pappa och Maggan på igår på påskafton. Daniel hade med sig jordgubbar också så det blev påsktårta och jordgubbar till efterrätt. Gott gotti gottgott!


Över innan man hinner blinka!

Oj oj oj, dagarna går så fort så jag hinner inte med allt jag borde göra, de är över innan jag hinner blinka nästan. Jag har haft fullt upp hela dagarna med skola och vänner. Torsdagen blev en enda lång skoldag med massa ny information som skulle tryckas in i den redan fullproppade hjärnan. Kvällen spenderades med massa bra folk i telefon, jag älskar folket som bryr sig. Fredagen blev en dag ute, flängandes hit och dit. Först blev det vattning hos mamma som är i Thailand, där hittade jag massa fina påskpresenter och ett påskägg som lilla fina mamma ville ge mig. Efter det cyklade jag i ilfart hem och lämnade av cykeln innan jag promenerade ner på stan och mötte Melissa och Odett. Vi satte oss i stadsparken och pratade ett tag innan vinden kylde ner oss, vi kikade då i lite affärer istället innan jag lämnade dem vid busshållplatsen. En sekund efter att jag skiljts från tjejerna plingar det till i mobilen och Sara frågar om vi ska ses. Det var bara hem och äta lite och byta skor innan jag cyklade till svandammen och träffade min allra äldsta vän, Sara. Vi pratade, skrattade och frös tårna av oss. Några timmar senare bestämde jag mig för att lämna min vän med sina andra vänner som kommit, och bege mig hemåt. Jag frös så mycket att jag skakade så jag hoppade i säng direkt. Senare så träffade jag P och umgicks med honom. Igår på påskafton var jag och pojkarna bjudna hem till pappa och Maggan på lite påskmiddag. God mat, påskmat plus grillat kött, och gott sällskap gjorde kvällen superbra! Hemma igen så slocknade jag tidigt eftersom natten innan inte innehöll mycket sömn. Jag vaknade och skulle se Juno och pratade lite i telefon, men jag lyckades somna ännu en gång och vaknade som vanligt när filmen slutade. Imorse slog jag rekord och sov till kl 10, sen har dagen bara innehållit plugg, smsande med mamsen, och stress. Motivation, var är du? Inte här iallafall! Nu är påskvilandet över och jag måste plugga järnet inför nästa veckas examinationer.. Snark! Inte nog med att man är trött ändå, så gör penicillinet att jag går runt i någon slags sömndimma hela tiden, jag känner mig drogad. Tur är ju det då att jag tar sista tabletten idag. Örat håller på att läka ihop och jag känner mig nästan frisk, förutom hosta och snuva. Imorgon hoppas vi på en dunderdag, pigg, kry och motivation är morgondagens positiva önskan. Nu är det dags att fortsätta med pluggandet, lycka till säger jag bara..

Inflammation och brusten trumhinna.

Så mycket var det med att jag skulle vara frisk idag. Jag har haft ont i öronen länge nu och igår fick jag tväront i vänstra örat strax efter lunch. Det gjorde så ont att jag låg i fosterställning och grät, jag visste inte var jag skulle ta vägen för att jag hade så ont! Pappa hämtade upp mig och vi åkte till närakuten. Ett antal timmar och 200kr senare konstaterade läkaren att jag hade öroninflammation och jag fick penicillin. När jag kom hem igen kröp jag direkt ner i sängen och efter kanske en timme så hörs ett plopp och trumhinnan brister, och det forsade ut vätska. Då kan man kanske tänka sig hur ont jag har haft när trumhinnan till och med går sönder av trycket! Nu hoppas jag att jag snart blir bättre så att jag kan ta tag i livet igen. Nej, jag ska ta och pilla i mig lite mat och ta penicillinet nu.

Snart är det påsklov, det ser jag fram emot!

Kors i taket?!

Woho, ren och skär GLÄDJE, jag klarade min hemtenta! Jag förstår inte hur jag gör det? Men jag är så himla glad för att det gick vägen. Utan Leifs tips och hjälp hade jag aldrig klarat mig, så tack tack tack för all hjälp! Kors i taket, jag klarade det. Det är så jäkla skönt att veta att man slipper komplettering eller omtenta. Men än ropar jag inte hej eftersom det är mycket kvar som ska göras innan sommarlovet är här. Men - woho, jag klarade tentan!

Bitit sig fast.



Efter i fredags natt så har låten bitit sig fast.

I'm so in la la la la love with you
And do you wa wa wa wa want me too?


Motvind.

Det känns som en evig motvind - but hey, vem har sagt att det ska vara lätt?


Inte alls bra.

Jag mår verkligen så jäkla dåligt! Har varit sängliggandes sen i fredags eftermiddag och inte fått mycket gjort. Allting har varit så konstigt de senaste dagarna och jag har inte mått bra alls. Idag var och är jag tvungen att pallra mig upp ur sängen för att göra skolarbete. Imorgon är jag tvungen att gå till skolan också. Jag har ont i halsen, luftröret, örat och är täppt i näsan, trött och inte nog med det så har det satt sig på stämbanden så jag har i stort sätt ingen röst kvar. Tidigt tidigt imorse, strax efter kl 4, när jag vaknade hade jag så ont i halsen och luftrören att jag knappt visste var jag skulle ta vägen, ingenting hjälpte. Jag provade dricka vatten, hosta, dricka ännu mer vatten men inget hjälpte så jag var tvungen att göra ordning honungsvatten för att överleva, först då släppte det allra värsta. Det värsta är att jag verkar bli värre för varje dag som går men nu hoppas jag att det vänder för jag har verkligen inte tid eller ork att vara sjuk mer. Påsarna under ögonen är stora som säckar nu, jag känner mig inte speciellt vårfräsch. Helst utav allt skulle jag vilja lägga mig ner och sova men skolarbetet måste göras till imorgon så det är bara att bita ihop och göra det. Jag satsar på att bli bättre nu för det räcker nu tycker jag..! Kan jag inte få vara frisk till påsk?! Nej nu har jag bestämt mig för att, imorgon är det jag som är frisk och därmed basta!

Smittad..

Igår på eftermiddagen sa det bara pang, det var som att trycka på en knapp, så satte förkylningen igång och tempen visade över 38 grader. Idag ligger jag i sängen och har feber, halsont, nästäppa, ont i öronen och är vråltrött. Jag har lyckats bli smittad av P, några elaka baciller måste ha funnits kvar ändå och skuttat över och satt sig på mig i tisdags. Det känns ju lagom kul att spendera helgen i sängen när det är så fantastiskt fint väder ute. Åh, jag orkar verkligen inte vara sjuk så jag hoppas att åtminstonde febern har försvunnit tills imorgon. Jag är besviken för jag skulle ta en promenad längs med ån och senare gå på bio idag, men sjukdomen sätter käppar i hjulet för de planerna. Det finns verkligen ingen ork i kroppen, så nu ska jag betala en räkning och sen ska jag koppla upp datorn till tvn och kolla på film.

Längtar efter mitt sommarlov!


Jag längtar tills det blir sommarlov. Den här sommaren ska bli den bästa, det ska jag se till! Sola, bada, resa, kärlek till nära & kära, värme och glädje.


Du är skyldig mig en dans.



- "Vi kan dansa till flickan från det blå."



Jobbig & Underbar.

Den här veckan har varit helt underbar och helt urusel. Det har känts så himla bra men ändå så fruktansvärt jobbigt. Då kanske ni undrar hur detta går ihop? Jo,
vfu-dagarna har varit roliga och barnen som har besök oss var så charmiga och gulliga. Men humöret har kanske inte varit på topp alla dagar, jag har varit trött och eftermiddagarna, och kvällarna likaså, har känts urtråkiga och ovanligt långa, alla förutom en. Jag är nu ledig till onsdag och ska vila upp mig, men det blir nog mycket pluggande ändå, fast lite roliga saker ska jag nog lyckas klämma in. Dagen idag innehåller tvättande, handlande, fixande och kanske lite fredagsmys. Jag får helt enkelt se hur dagen blir. Nu är det dags att springa ner i tvättstugan och hänga upp tvätten.

Ciao!


Här för och stanna?



Igår var det strålande sol och varmt ute. Jag såg människor ute på stan som åt glass. Det var en sådan där riktigt härlig vårdag. Våren kommer och går från dag till dag, men när är den här för och stanna?


Smått kaotisk dag.

Igår var det praktik på pumphuset, vi hade olika stationer för barnen som kom från alla vfu-förskolor. Fyra barngrupper i timmen, i sex timmar. Dagen började smått kaotiskt då vår lärare glömt olja och karamellfärg till vårt projekt, sen kommer Johanna med andan i halsen och säger att hennes pappa glömt såpbubbleblandningen hemma. Alltså hade vi noll av två projekt! Johanna skaffade fram ingredienser till såpbubblorna och sätter igång med att skapa en ny blandning och Lena-Maria springer iväg och köper olja och karamellfärg. Tiden rann iväg och vi hann precis slänga ihop våra projekt innan den första barngruppen kom. Att blåsa såbubblor med vår nya blandning gick inte alls hur mycket vi än försökte. Det blev däremot en riktig hit med såpbubblor i glas, lite vatten och diskmedel plus ett sugrör gjorde susen, barnen skrek av förtjusning. Allt som allt så lyckades vi klara av dagen trots ett antal motgångar. Efter den hektiska dagen var jag supertrött och somnade tidigt men vaknade lika fort igen. Då var det omöjligt att sova och jag slängde iväg ett samtal och grattade P på födelsedagen. Nu är jag ledig i två dagar så idag är och har varit en plugg/städ/slappdag, och i eftermiddag ska jag äntligen träffa P igen som nu är så pass frisk att jag inte ska bli smittad. Det kommer bli en lång dag idag känner jag men det är så värt det! Nu är det lunchtajm, sen är det dags att slänga på sig lite kläder och fixa till sig innan jag kilar iväg.


You're wonderful.

"Jag dricker hellre coca-cola".

Kan inte sluta le. Så jäkla sött! Det går inte att låta bli att dra på smilbanden. ♥


Jag är trött!

Den senaste veckan har jag gått i någon slags dimma, jag har varit så otroligt trött! I tisdags var det verkligen hemskt, jag började kl 8 och redan första lektionen satt jag och nickade till hela tiden, och bättre blev det ju inte resten av lektionerna som höll på till kl 16. Jag hade panik, jag försökte tugga tuggummi, rita, vrida på mig och byta sittställning men inget hjälpte. Alla veckans dagar har varit jobbiga, sömniga och tråkiga. Eftersom jag inte ska bli smittad och åka på influensan så har jag spenderat alla kvällar ensam och försökt att koppla av. Igår bestämde jag mig för att inte göra det och planerade och bokade upp varenda minut och sekund. Först blev det skola med experiment och tillverkning, sen slängde jag mig ut i spöregnet och cyklade till jobbet och spenderade några timmar där innan jag åkte hem. Väl hemma började jag packa en väska med tandborste, sovkläder och det allra nödvändigaste sen hoppade jag på bussen som tog mig till farmor och farfar. Jag gav farmor tulpaner och så blev jag bjuden på hemmagjord pizza, kakor och bullar i massor och sen tog jag pappas bil hem till honom. Där spenderade jag kvällen med telefonsamtal, popcorn, chips, läsk och gott sällskap. Sen slocknade jag runt tio i mitt gamla rum i källaren. Imorse åt jag god frukost sen satte jag igång med projekt rensa bort och packa ner saker. Jag har nu tömt det allra sista som var mitt hos pappa. Sen var jag ut på lite äventyr innan pappa skjutsade hem mig. Sen jag kom hem har jag städat och diskat och sen har jag bara vilat. Jag ska sova ut imorgon så att jag kommer ikapp med all sömn. Det är sjukt jobbigt att vara dödstrött hela dagarna, det är inte hållbart i längden detta. Jag är så trött på att vara trött!


Massa bacillusker!

I flera veckor har jag, som jag tidigare skrivit, känt mig trött och hängig. Jag har trott att det berodde på visdomstanden. Men nu har jag känt mig såhär så länge och haft lite hosta och snuva, så jag tror att det finns några bacillusker som ligger lurar. Problemet är bara att det aldrig bryter ut. Men efter gårdagen så är det väl ett under om jag lyckats undgå att blivit smittad. Eftersom jag umgåtts med någon som nu är förkyld, har halsont och feber så är det väl minst 51% risk att jag också åker på det. Jag har inte tid att bli sjuk! I övermorgon har jag utedag med klassen, en heldag i skogen blir det. Jag hoppas att en tidig sänggång ikväll, C-vitamin, Berocca och en god natts sömn ska lyckas hjälpa immunförsvaret att ta kol på alla baciller som jag har lyckats samla på mig. För att få ha en sista myskväll för mig själv denna vecka så ska jag nu ta lite te och krypa ned i soffan med en filt. Mysigt värre!

Veckan lider mot sitt slut

Det har varit en superbra vecka och såhär på söndagsförmiddagen är jag dödstrött men glad. Jag lever i något slags lyckorus! Det känns så jäkla bra allting, fast än ropar jag inte hej för mycket kan hända från en dag till en annan. Ibland är livet verkligen värt att leva när allt flyter på som det ska. Veckan har jag spenderat med några mysiga eftermiddagar med P, härliga skoldagar fyllda med expriment och besök på museum, en trevlig fredag med tacos och semlor med Ida. Ja och idag, om ett tag ska jag kila ner på stan och möta upp Odett för att senare möta upp Sofia och Ida. Det blir ett perfekt avslut på veckan! Fler veckor som denna önskas, tack!