.

Dubbelsidig akut öroninflammation.

Och så går jag på penicillin igen.. I torsdags kväll sent fick jag akut ont i vänster öra. För mig som haft problem med öronen en miljon gånger förut, så var det helt självklart att det var akut öroninflammation. Eftersom klockan var alldeles för mycket för att åka till närakuten så fick jag bara bita ihop och trycka i mig ipren. Natten spenderades halvsittandes i sängen i hopp om att få somna en liten liten stund och få slippa smärtan. Dock så blev det inte mycket sömn den natten. Klockan fyra på fredags morgonen bubblade det till och trumhinnan i vänster öra brast av trycket. Blod- och varblandad vätska forsade (kändes det som) ut och det var bara att inse fakta, att jag inte skulle kunna gå till praktiken utan var tvungen att ta mig till en läkare. Exakt på klockslaget 7.00 klev jag in på närakuten och fick sen träffa en jättebra sköterska som skickade mig vidare till en superbra läkare. Läkaren konstaterade att "tror du inte att du har en rejäl öroninflammation på det här (vänstra) örat" när han kikade in i första örat. Han kollade sen i höger öra och påpekade att "tame sjutton, tror du inte att du har en öronflammation på detta öra med..". Så var det med det, han skrev ut penicillin, avsvällande tabletter och avsvällande nässprej. Jaa, två veckor av praktiken har gått och jag är inne på min andra penicillinkur denna månad. Lagom kul. För att summera min helg hittills kan jag väl skriva - akut öroninflammation = två brustna trumhinnor = dövhet och olidlig smärta. Jag hoppas att jag är bättre tills imorgon så att jag kan gå till praktiken, men just nu ser det inte så ljust ut. Det lutar åt att det blir ännu en dag hemma imorgon...
 
 

Stolta och malliga barn!

Igår höll jag i eget påskpyssel på förskolan. Barnen fick göra egna tuppar, och herregud så malliga och stolta de var över sina "tuppar". Jag har nog aldrig sett så mallgrodiga barn. Sötnosarna var så stolta att de ville leka med tupparna och ta hem dem på en gång. De kan knappt bärga sig tills påsk när de äntligen får ta hem sitt pyssel!


Less på detta nu.

Jag hann bara sluta med penicillinet och vara "frisk" någon dag innan jag blev sjuk igen. I onsdags kväll tog jag min sista penicillintablett och i lördags vaknade jag med halsont och snorig näsa. Nu är jag trött på att vara sjuk! Det här är inte roligt längre! Kan jag aldrig få vara frisk och pigg?! Skithög vad jag hatar allting just nu. Den enda glädjen just nu är alla fina barn på praktiken. Jag bara älskar att vara där! Vill inte sluta, vill inte att tiden ska gå så fort! De är så gulliga, allihopa. Idag har vi öppning på förskolan, bussen går kl 5 från Uppsala. Nu ska jag packa väskan och klä på mig. Jag kommer nog vara ganska mör idag med tanke på att jag gått upp mitt i natta för att åka iväg. Ikväll tänker jag bara vila. Måste försöka bli frisk!


Mot förskolan.

Igår började min praktik och det var så himla kul att få vara med barn igen! Den här gången fick jag nog in en fullträff vad det gäller val av förskola. Jag har aldrig haft en sådan bra handledare (i och försig har jag bara träffat en av mina två handledare än så länge) eller bra och "väluppfostrad" barngrupp! De här fyra veckorna kommer nog gå fort. På fredag ska jag hålla i min första aktivitet som blir massage-saga. Spännande! Nu ska jag dra på mig varma ytterkläder och sen ger jag mig av mot dag två på förskolan. Hoppas på solsken och lite värme idag!


Man tager vad man haver.

När man har ont så är det okej att äta vad man än får i sig tycker jag. Denna veckan har därför lowcarb-dieten inte följts. Jag har varit glad om jag fått i mig en lite portion gröt, soppa eller en smoothie.Idag känns det dock lite bättre i munnen, även om gapa fortfarande är ett stort problem. Till lunch ska jag nog försöka få i mig en smörgås som jag doppat i te. Jag hoppas att det går vägen! 
 

Avlöser varandra.

Jag ligger däckad i sängen med någon slags inflammation eller infektion i munnen. Det ser ut som jag stoppat in en tennisboll i munnen för att jag är så uppsvullen. Typiskt! Innan dess var det ryggskott som plågade mig i flera dagar. När jag väl blivit av med ryggskottet hände det här med tänderna/munnen/kinden. Efter att ha plågat mig i flera dagar så fick jag äntligen penicillin igår så nu hoppas jag att det vänder så att jag kan gapa och då också äta som vanligt igen. Just nu får jag trycka in maten i munnen och det tar en evighet att få i mig minsta lilla grej om det inte är flytande. Borsta tänderna och sova ska vi inte ens prata om! Det är nästintill omöjligt... Usch, nej jag hoppas det vänder idag! Nu ska jag försöka rycka upp mig, ta en dusch och åka ut på bondvischan.