.

Jag håller på att bli vis!

Har haft ett par underbara dagar som har innehållit mys, roligheter, längtan, trötthet och glädje! Som grädden på moset så håller jag på att få en visdomstand, vilket gör jäkligt ont vill jag lova. Har känt mig lite hängig i några dagar och trodde jag höll på att bli förkyld men det är alltså visdomstanden som spökar. Jag känner att jag mår ganska bra trots det. Det ska bli en väldigt bra helg. Fredag, lördag och söndag ska spenderas med finfina människor! Jag längtar.

Yes, äntligen!

Jag är klar med hemtentan, nu ska jag bara få lite tips och bolla lite tankar innan jag skickar in den. Jäklar vad skönt det kommer vara när jag trycker på skicka knappen. Även om jag är lite orolig för hur det kommer gå så tänker jag lägga det åt sidan. För jag ska ha en hejdundrans vecka med massa mys, vänner, fika, mat och en ny delkurs i skolan. Tjoho! Jag hoppas att veckan blir så bra som jag önskar, och att sömnen kommer tillbaka i rätt rytm. Just nu är min sömn lite hipp som happ, jag är dödstrött hela dagarna men sen kan jag inte sova när jag väl lägger mig på kvällen. Tokigt värre, eller hur? Men jag är glad ändå för jag tänker ha en superbra vecka, no matter what happens. Jag längtar till onsdag, fredag och söndag, då blir det lyckorus! Me love it. Dags att slita sig från datorn en stund innan jag kollar igenom och skickar in tentan.

Tack!

Jag är lyckligt lottad som har en person som alltid hjälper till i alla lägen. Leif blev räddaren i nöden igår när jag hade fastnat med tentan. Han tar sig alltid tid och hjälper till om man ber honom. Tack så mycket, det är guld värt för mig! Efter några tips från honom så flyter det nu på. Ibland behöver man ta hjälp av någon utifrån för att komma vidare. Leif kan allt och han gav mig några bra men rätt så enkla tips. Superbra! Jag har även skaffat mig en annan, egen peppcoach som peppar mig till max. Jag får stöttningar, meningar som "du klarar det", "kämpa på", "du är bra", med mera. Det är underbart att det finns så fina människor. Tack till er som stöttar mig. Nu ska jag kämpa på för jag är ju trots allt ändå ganska bra. :)

Jag blir TOKIG!!

Det kryper i mig, jag blir TOKIG på den här tentan!! Jag HATAR den. Helt värdelös, jag lär mig inget utan får mest bara panik. Musiskt hit och musiskt dit, vem bryr sig liksom? Jag har fastnat och vet inte hur jag ska komma vidare. Inget hjälper. Klarar jag det här så är det ett UNDER! Blää, jag har ingen lust alls. Det går inte bra idag med tentan alltså. PANIKÅNGEST är ordet som sammanfattar alla känslor för den här tentan. Den är värdelös. Jag är helt ute och cyklar med allt jag skriver. Känns som att jag hittar på lite här och där. Fuskar lite. Bättre det än ingenting.. BLÄ helt enkelt!


Don't worry, be happy.


Lovely.

Så jäkla underbart! Jag sov som en stock hela natten. Det var längesen jag sov så gott som jag gjorde inatt. Ibland är det bara så härligt! Idag är det sommartid, vilket betyder att jag förlorar en HEL timmes tentaplugg. Bäst jag sätter fart med en gång..

So long.


Härlig dag!

Bästa eftermiddagen på länge - promenad med P, snickesnack och strålande fint väder. Kan det bli bättre?


Värme & tabletter är bra kombination!

Det kommer vara en fullproppad dag, med tenta, promenad och fixande. Sen får vi se hur dagen blir, och om jag hinner med allt eller inte. Inatt var det första natten på länge som jag sov ordentligt, har haft så ont i nacken och mycket migrän så jag har legat vaken halva nätterna. Igår kilade jag upp på jobbet efter skolan och då gav "världens snällaste arbetskamrat som alltid har med sig ett helt apotek i väskan" Liselotte mig några tabletter som jag skulle prova. Dessa kombinerat med vetevärmekudden gav mig många timmars sömn i sträck, var bara vaken två av nio timmar. Jag hoppas att jag ska bli bättre snart så jag återfår en hel natts sömn. Det värsta som finns är när man inte kan sova, hela kroppen påverkas av det. Jag fick ändå sju timmars sömn inatt vilket är mycket jämfört med de andra dagarna som varit den här veckan, då fick jag vara glad om jag ens fick fyra timmars sömn. Jag hoppas den här dagen blir lika bra som natten.. Hemtenta var det nu já!


Snälla vädergudarna?!

Idag tar jag ett uppehåll från tentan och jag ska ta en promenad om vädret tillåter. Vart tog solen och våren vägen? Det spösnöade här nyss. Usch! Nu tycker jag att vädergudarna kan vara lite snälla mot mig och ge mig sol! Har sett fram emot att få komma ut och promenera hela veckan och sen när jag väl ska ut så försvinner våren, vad är det för stil? Nu ska jag äta lunch och göra mig klar sen promenerar jag iväg. Snälla vädergudarna, "let it shine, let it shine on me".

Ciao!


Knapra som godis.

Har så sjukt ont i nacken och det onda sprider upp mot käken, ögat och tinningen. Jag blir tokig på det onda, är det meningen att jag ska knapra tabletter som godis ungefär eller? Alvedon, ipren och migräntabletter är precis intagna så nu hoppas jag att det lättar lite grann. Att koncentrera sig på att skriva en hemtenta är väldigt svårt när man har så ont att man helst bara vill lägga sig raklång på sängen och dra täcket över huvudet. Sova, ja det går ju inte heller. Ska en tenta behöva ta livet av en? Tydligen. Det kommer bli en tuff fortsättning på den här dagen. Jag längtar tills den är över! Nu ska jag fortsätta plåga mig med det onda och med tentan..

'

tomorrow is another day.


Tänk..

Tänk att ett enda litet mail kan göra en så glad och pigga upp?! Det är egentligen märkligt men jag klamrar mig fast vid den här glädjen så länge den varar för man vet aldrig när den försvinner. Jag är glad idag, och igår fick jag mig verkligen ett gott skratt. Det känns bra att jag vågar tillåta mig att vara glad för det är inte varje dag man känner den här lite knasiga glädjen som nästan kryper i kroppen. Tänk så konstigt allting kan bli ibland, men glad det är jag!

Förlovning!


Den 10 mars 2011 gick Fredrik ner på knä och friade till Annika på Fiji, och hon svarade såklart ja. Nu är de förlovade och det blir bröllop nästa sommar. Härligt! Kärlekssagan började när Fredrik pluggade på Irland för ca 8 år sedan, han träffade Annika där och på min födelsedag blev de tillsammans. De valde ett jäkla bra datum att bli tillsammans på! :) Snart har den lilla familjen varit ute och rest i två månader, jag saknar dem. Bara 80 dagar kvar. Jag längtar!


Det känns långt borta.

Herrejösses. Jag vet inte hur jag ska ta mig igenom den här tentan. Fokusera är inte det lättaste just nu. Men jag få ta en dag i taget antar jag. Det känns sisådär, både bra och dåligt. Jag vet att jag alltid i slutändan blir klar men i nuläget känns det långt borta.. Har iallafall gett upp för idag. Superkul för andra att läsa om mina pluggproblem och tentor, eller nej troligtvis inte. Ikväll blir det tidig sänggång så att jag kan komma igång tidigt imorgonbitti. Tills dess ska jag nog bara ta det lugnt och vila hjärnan och huvudet. Det gör ont!

"Har man gett sig in i leken, så får man leken tåla".

Varje gång jag kollar på hemtentan så får jag ångest, den är så svår och krånglig. Blä vad jag inte orkar med den. Men det är ju ingen annan som kommer göra den åt mig så det är bara att fortsätta med det ångestfyllda skrivandet antar jag. Stressandet börjar ta på mig, illamående, sömnproblem, huvudvärk, konstant trötthet. Den här kursen får tummen ner utav mig. Nästa kurs kanske blir bättre, det återstår att se om en vecka. Nu måste jag fortsätta med mitt ångestfyllda skrivande. Jag hoppas på lite flyt idag, jag vill bara få ner sakerna - tjoff tjoff tjoff. Jag orkar inte men "har man gett sig in i leken, så får man leken tåla". Right?


This is how it feels..


Motionera mera!

En uppgift klar, check! Nu är det bara den förbannade supersvåra hemtentan kvar. Men för att komma i form för den så går jag ut på en promenad nu och får lite frisk luft. Motionera mera är något jag skulle behöva, speciellt nu när jag sitter så jäkla mycket framför datorn med plugg. Det är superhärligt väder ute också, det piggar upp.

Nu åker solbrillorna på och hörlurarna in och så kör jag!

Svårare än jag trodde.

Jag känner mig bara tom. Uttråkad, trött och irriterad. Den här uppgiften tar kol på mig. Aldrig hade jag kunnat tro att jag, som brukar kunna skriva, inte är det minsta nöjd med det jag får ner. Jag skriver, suddar, tänker, skriver, suddar ännu mer och till slut tar jag bort allt.. Så har jag hållt på hela dagen. It sucks! Men snart är jag förhoppningsvis klar med den här uppgiften, då är det "bara" hemtentan kvar. Jag är så trött nu så att jag mår illa. Men jag måste göra klart innan jag ger upp för idag. Åh jag orkar inte, jag vill ha sommarlov nu. Skoltrött, jag? Nej verkligen inte.


Let's go.

Idag ger jag mig själv förbud att göra något annat än att plugga. Paniken har bitit sig fast i mig för jag kommer ingenstans. Idag ska jag kämpa, om jag så ska slita håret av mig, för att blir klar med en utav sakerna iallafall. Håll tummarna för att jag lyckas ta mig igenom detta.


Våra vägar skiljs numera åt, alla lever vi våra egna liv. Jag saknar er!


Jag saknar er. Våra vägar möttes när vi gick i åttan, vilket snart är åtta år sedan nu. Här är ett kollage på en liten del av allt det vi gått igenom under alla år som vänner. Vår vänskap började med att vi var "Z.I.M.S.O.N." sedan blev vi bara "M.O.S.I." och nu är vi bara Melissa, Odett och Isabelle. I vått och torrt har vi hållt i ihop men på sista tiden har vi glidit ifrån varandra mer och mer. Alla har vi skaffat våra egna liv och nya människor har kommit att betyda mer för oss. För varje år som går så blir det mindre tid för varandra. Detta är synd tycker jag för ni är de vännerna som jag alltid haft oavsett skratt, gråt, svett eller blod. Tjejer, vi håller på att växa upp och våra liv har utvecklats åt olika håll och nu har vi helt enkelt valt olika vägar här i livet. Oavsett hur lång tid som gått så är det alltid lika härligt att träffa er igen, ni får mig att skratta och må bra. Jag önskar att jag alltid kunde få stanna kvar i våran lilla vänskapsbubbla även om jag vet att man en dag måste växa upp. Ni är en del av mitt liv och kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta som mina bästa och närmsta vänner under de här fina åren oavsett vad som händer och sker i framtiden. Alla dessa minnen och ord som finns att säga om denna vänskap, jag skulle kunna skriva i all evighet men jag skriver kort och gott bara en sak till nu. Jag älskar er, tack för att ni finns och för att ni funnits som mina vänner i åtta hela år.


Min pappa är bäst!

Nu har jag precis kommit hem efter att ha avnjutit en riktigt god lunch med min pappa. Min pappa är så bra, han hjälper mig alltid och ställer alltid upp. Jag hade inte träffat min pappa på flera veckor så det var riktigt kul att träffa honom igen. Efter att pappa hade bjudit mig på lunch så åkte vi till Elgiganten och Daniel fixade ett nytt modem till mitt mobila bredband eftersom den andra var helt sned efter att datorn åkt i golvet och landat på USB-modemet. Tack pappa och tack Daniel. Det är alltid lika tråkigt att lämna pappa och gå hem igen, jag saknar faktiskt att få hjälpa min pappa med att bygga, snickra och fixa. Jag saknar att träffa min pappa, nu får man vara glad om vi ses varannan vecka. Jag får bjuda hit honom på middag någon dag. Min pappa är så bra för vi kan verkligen prata om allt, han är världens bästa. Ja, han är allt bra han min pappa! Tack världens bästa pappa för att du finns, du är verkligen bäst! Lunchen satt bra och lingondrickan likaså, USB-modemet funkar perfa. God mat, bra sällskap och bra modem. Jag menar, finns det något bättre? Det är sådant man vill ha varje dag.
Efter att ha haft en sådan trevlig förmiddag så ska jag nu övergå till det tråkiga igen. Skriva skriva skriva måste jag göra. Nu har jag laddat batterierna lite och fått lite frisk luft så jag hoppas att det ska gå bättre nu. Imorgon blir det inspelning av musik i skolan och sen blir det plugga hela långa helgen. Boooooriiing! Men det är nödvändigt. Ibland (eller egentligen väldigt ofta) så har man inget liv när man pluggar på universitetet, livet består bara av pluggande. Jag borde egentligen ta ledigt på helgen för att orka men har man två examinerande uppgifter så känner jag att jag borde plugga dag och natt för att få klart den. Okej, men nu är det dags att köra igång..

Det går inte alls

Idag har det inte gått alls, jag har inte kommit någonstans med uppgiften. Jag hatar de här dagarna när jag verkligen inte kan skriva eller koncentrera mig. Nu ger jag upp för det går ändå inte, det är ingen idé att kämpa när det enda som finns i huvudet är tomhet. Kanske infinner sig inspirationen imorgon? Kanske det går bättre efter att jag fått luncha med pappa imorgon? Kanske han kan peppa mig så jag får tillbaka kämparlusten? Vi får se hur det går.. Jag lämnar pluggandet för nu och äter lite fläskfilé med ris och sås istället.

Ciao!


Pluggeri pluggera.

Har som vanligt en massa att plugga, ska skriva både VFU-uppgift och hemtenta. Jag känner verkligen stressen, de senaste veckorna har jag sovit som en kratta och vaknat femhundraelva gånger varje natt. Det är egentligen helt sjukt att jag verkligen LÄNGTAR till nästa delkurs. Nu har jag haft samma kurs sedan terminen började fast uppdelad i kurs 1 och 2, jag har tröttnat på den och det börjar bli riktigt tjatigt med "skriv om det musiska/estetiska i undervisningen" eller "definiera vad musiskt och estetiskt lärande är". Inte sjutton bryr de sig i vad som är musiskt i förskolan, när jag hade praktik nu så visste de knappt vad musiskt var, förutom att det innehåller musik. Idag ska jag vara effektiv och försöka komma någonstans på analysdelen som ska göras på VFU-uppgiften. Har ingen som helst aning om vad jag ska skriva. Jag fasar för att skriva hemtentan, den är riktigt svår så det behövs lång tid till den. Men jag antar att jag bara har mig själv att skylla för att VFU-uppgiften inte är klar än. Halva terminen har snart gått och jag har verkligen varit duktig hela tiden och kämpat men nu känner jag att orken liksom gått ur mig. Det är så lätt att skjuta fram sakerna som ska göras när man vet att man har tid på sig att göra det. Äsch jag vet ju redan nu att jag kommer få sitta hela helgen och kämpa. Nu är det bara att sätta igång och skriva så fingrarna glöder! Jag avslutar här med ett fint rim. Pluggeri pluggera, det gillar inte já, men det är bara att kämpa.

Ibland måste man trotsa det som gör ont här i livet.

Jag har bestämt mig för att försöka trotsa det som satt käppar i hjulet för mitt liv de senaste snart fyra åren. Ibland måste man försöka att leva vidare oavsett handikapp, varje dag är just nu en kamp och migränen kommer var och varannan dag. Men trots detta så ska jag peka långfinger åt min huvudvärk och börja träna. Eller jag måste iallafall försöka ta tag i mitt liv även om jag vet att jag kommer att få så sjukt ont i huvudet och må sämre i det men kanske förhoppningsvis må bättre i kroppen.. Därför frågar jag, är det någon som vill hänga på och börja träna med mig?


Hur gör man för att ta sig tillbaka?

Jag har utvecklat en rädsla som gör att jag inte vågar och den rädslan hindrar mig. Den har byggts upp under en lång tid nu. Sist övervann jag rädslan men nu har den kommit tillbaka och nu är den ännu värre, och jag försöker hela tiden, till och med när jag sover, bearbeta denna rädsla. Jag är redo att anta utmaningen men varje gång jag tror jag kommit ett steg längre i processen att besegra rädslan så slår den tillbaka. En dag ska jag övervinna rädslan.. Frågan är bara när den dagen kommer?


All I have is this picture in a frame, that I hold close to see your face every day. With you is where I'd rather be, but we're stuck where we are, and it's so hard, you're so far. This long distance is killing me.




"Time stand still against your will. Space to fill. Days to kill."

Jag har inte känt mig på topp idag. Det har varit jobbigt. Många tankar har snurrat i huvudet och jag har fastnat i en ond cirkel. Ibland finns inget svar utan bara frågor. Min största fiende är jag själv. För att muntra upp mig själv så sitter jag och tittar på bilder, men jag lyckades inte så bra med att rycka upp mig.


 Jag bjuder på en bild på den finaste av alla. Här är den sista bilden på Alexander innan de åkte. You love daddy and I love you. Igår när jag fick se Alex i videosamtalet så kom en liten glädjetår och det högg till i hjärtat av saknad. Jag saknar Fredrik och Annika också. Gårdagen var hemsk, att inte veta hur det skulle gå för dem. Jag var livrädd att tsunamin skulle svepa in och spola bort allt. Men tack och lov hade de änglavakt även denna gången och klarade sig oskadda.


Dom befinner sig mitt i det..

Vad är det som händer där ute i världen? Först var det joprdbävningen och nu en tsunami. Hela familjen är ett nervvrak! Fredrik, Annika och Alexander befinner sig på Fiji-öarna just nu och det är tsunamivarning där. De har just nu evvakuerats mitt i natten där och befinner sig uppe på ett berg men faran är långt ifrån över. Jag ska erkänna att jag är livrädd, rädd att något ska hända. Jag pratade med dem imorse via Tango och fick se min lilla älskling Alexander och så fick jag väldigt goda nyheter som jag levde på hela dagen tills allt rasades när jag fick höra om jordbävningen och tsunamin. Snälla ge dem änglavakt även denna gången. Ingen vila, ingen ro. Jag följer nyhetsuppdateringarna slaviskt för att få veta vad som händer ute i världen. Sitter här och håller tummar och tår för att allt ska gå bra. 


Massa kärlek till lilla familjen, till de tre starka och modiga personerna. ♥


Lättnad

Varenda gång jag får reda på att jag klarat en tenta drar jag en lättnadens suck. Den här gången var jag nästan säker på en omtenta men jag fick konstigt nog (eller det är kanske inte så konstigt med tanke på hur mycket jag kämpade med pluggandet) 10,5 poäng över godkänt och 2,5 från VG. Hur var det nu med det här "tro på sig själv mer"? Nej jag kommer nog aldrig nå den nivån där jag tror på mig själv, utan jag är lika nervös varje gång och tror att jag ska få göra omtenta. Men tummen upp för att jag fick mer än en godkänd tenta! Nu ska jag borsta gaddarna, kleta på mig lite smink och göra mig klar för sista dagen på förskolan innan det är helg för denna vecka.

Jag saknar dig

Två månader har nu gått idag sedan du lämnade oss. Jag saknar dig, det är tomhet där hemma utan dig. Du kommer alltid finnas med mig i mitt hjärta. Du var inte bara en del av mormor utan du var min vän. Tankarna kommer gå till mormor och dig idag. Du är saknad. ♥

This is killing me.

Didaktisk planering, hoppa upp och ta dig någonstans. Tack vare att min handledare är ledig denna veckan och för att hennes stand-in vill läsa igenom min planering måste jag göra klart och skriva in planeringarna dag ett?! Laaagom kul, ska vara klar med allt på en dag som jag egentligen skulle ha en vecka på mig att göra. Didaktisk planering, gå och häng dig. Vet inte hur länge till jag orkar köra på idag. Ögonen svider och huvudet gör ont, och jag är inte bara lite trött och irriterad nu, vaknade liksom halv fem imorse och har sedan dess kämpat med bussresor, barnen på förskolan, plugg och planering. Nej, jag kör bara på, en planering är klar, och nu tänker jag bara göra i ordning ett första utkast på resten och sedan får jag ändra i slutet på veckan. Jag tänker inte ta död på mig själv bara för att min handledare smiter och lämnar mig med en vikarie som inte vet någonting om det som jag ska göra.

I wanna leave but I'm lost

Jag bara öser ur mig negativitet. Allt jag säger är negativt, det finns inte en enda gnutta positivitet inom mig. Om någon försöker säga något positivt har jag förmågan att alltid vända det till något negativt. Det är illa skulle jag vilja säga.


Ibland frågar jag mig själv..

Vad hände? Var gick allting snett? Hur kunde det bli så fel?


Tre ord.

Tre ord som kan sammanfatta denna hemska dag; tjatande, MIGRÄN & trötthet!


Sju månader

För sju månader sedan kom en efterlängtad bebis till världen, efter nio månaders väntan. Det var en pojke som fick namnet Alexander. När Alexander var sex dagar gammal fick faster Isabelle träffa honom för första gången. Han var så liten, så fin, så.. UNDERBAR! Jag har aldrig känt den sortens glädje jag gjorde då. En liten bebis, jag var definitivt kär! Jag ville bara pussa och peta på den lille fina Alexander. Det första jag la märke till var att han hade sin pappas ögon, han var en mini-Fredrik. Pappa upp i dagen. Under hela sitt liv, under sina sju månader, har Alexander blivit bortskämd med kärlek och saker från hela familjeskaran. Han är så älskad av oss alla. Vi längtar ihjäl oss här hemma efter lillen. Fasters fina pojke, det finns ingen som gör mig lyckligare just nu. Jag känner en speciell sorts kärlek till Alexander. Nils Åke Alexander, grattis på sju månaders dagen! 


Kalla mig töntig, knäpp eller vad ni vill men jag älskar denna lilla krabat. Han är så söt på den här bilden, när jag ser den här bilden vill jag nästan äta upp honom för att han är så otroligt söt. Jag vill pussa sönder älsklingen. Det är kärlek på hög nivå! ♥