.

Tokryck!

Inatt sov jag som en prinsessa, vaknade endast en enda gång. Sen var det en bra dag på förskolan. Jag kände mig så glad och lycklig idag så när jag kom hem fick jag världens tokryck och började städa hela lägenheten. Jag har dammsugit, diskat, bytt sängkläder och röjt. Det känns så skönt att det är rent och fint nu. Me löv it! Jag älskar när jag mår såhär bra, hoppas det håller i sig veckan ut. Bäst man passar på att njuta av det goda humöret.

Tjingeling.

Mys och lek.

Igår efter skolan åkte jag hem till mamma som var barnvakt till världens finaste Alexander. Vi busade, lekte och jag pussade sönder lillen. Alexander satt bland annat i en blå plastback och lekte med jongleringsbollar. Det tyckte han var så kul att han knappt ville gå ur backen. Sen lekte vi med min iphone och dansade, jag tippar på att han är en blivande tekniknörd. Han är så fin, allas vår Alexander. Han är kärlek!



Studying nine to six.

Jag är så trött! Idag är det skola från morgon till kväll, jag ska snart åka och sen slutar jag kl 18. Det är inte så lockande direkt. Jag är ju inte klar på långa långa vägar med min rapport heller, det är nästan för att jag skäms över den för att den är så kort. Men det är ju bara ett utkast, och inte det färdiga resultatet. Huvudsaken är väl att jag har skrivit något. Eller det är väl vad jag försöker intala mig själv, men för mig så är det inte riktigt så. Jag är ju en kontrollmänniska ut i fingerspetsarna vad det gäller skolarbeten alltså. Usch! Nej, nu ska jag skriva ut alla de papper som ska med till skolan och sen är det bara att dra iväg, fylld med ångest, till en heldag i skolan. Hoppas allt går bra nu så att jag inte behöver skämmas..


Och så var det måndag...

Är helgen redan slut? ÅH NEJ! Dagen igår gick i vågor, när jag trodde det gick bra så föll allt pladask igen och sen fick jag flyt igen och så där höll det på. Min klasskamrat, Helena, blev räddaren i nöden. Vad skulle jag göra utan henne? Hon klargjorde i alla fall vissa saker lite grann. Hon fick mig att förstå att jag är inte ensam om att inte fatta ett skit av vad som ska skrivas. Det är väl bara och klottra ned lite saker, för det är ju ändå bara ett utkast, och sen så får läraren helt enkelt klargöra imorgon vad vi ska skriva. Ikväll får jag sitta och skriva så länge jag orkar och sen så blir det som det blir helt enkelt. Nu ska jag skriva klart observationerna och skicka in dem innan jag kilar till bussen. Jag klarar det!


You make me happy. ♥


Du gör mig alldeles varm i hjärtat, du gör mig glad & lycklig. Min fina lilla pojke, min alldeles egna brorsson. Det är kärlek i hjärtat. ♥


Ny dag, nya tag, nytt försök.

Och så var det söndag igen. Idag är det do or die. Jag måste hitta koncentrationen och motivationen för att kunna skriva ett utkast på rapporten om styrning, ledning och kontroll. Det känns lite bättre än igår i alla fall, jag är piggare, gladare och lite mer motiverad. Koncentrationen däremot finns verkligen inte, jag vill göra allt annat än att sitta framför datorn. Tänk vad knäpp man är ibland, jag vet ju att jag måste göra detta klart idag och ändå gör jag hellre något annat. Jag hoppas den där kämparglöden som jag brukar kunna ta fram när det väl gäller dyker upp idag också. Håll alla tummar ni kan för att jag orkar kämpa mig igenom denna rapport. Om jag lyckas så ska jag unna mig något som belöning! Jag får väl helt enkelt muta mig själv och hoppas på att det funkar. Man får väl inte vara dum heller!


Helt åt pipsvängen.

Pluggandet idag har inte gått bra alls. Det är som att min hjärna inte fungerar längre, jag fattar inte ett skit av vad jag skriver eller ska skriva. Ja, och så var jag alldeles för trött. Det här är inte bra alltså.. Jag får hoppas på en bättre start imorgon. Just nu känns det som att allting bara går fel hela tiden. Usch, jag är så besviken på mig själv. Nu tänker jag sätta punkt för idag. När ingenting funkar och hjärnan inte hänger med så är det liksom ingen idé att ens försöka längre. Blä, vilken värdelös dag! Vad hände med den personen som alltid gjorde allting i god tid, som var så engagerad och tyckte allting var så roligt? Den personen är som bortblåst för ingenting av det är jag längre. Äh, nu skiter jag i allting som är dåligt och hittar på något som muntrar upp mig istället.

Tröttare än tröttast!

Den här veckan har varit helsnurrig hittills. Jag har varit så trött, så trött. De nyinskolade barnen på förskolan tyr sig verkligen till mig, de har klängt och suttit på mig hela tiden. Enormt söta! Men när jag kliver utanför förskolans dörrar är jag helt slut och utmattad. Jag somnar på tre röda när jag sätter mig på bussen. Nu är helgen äntligen här och tre av fem veckors praktik är avklarade. Helgen kommer gå åt till att plugga plugga plugga. Det lockar inte men det är endast helgen som ger mig tillfälle att hinna med att sitta framför datorn, fast det kan ju vara för att jag är alldeles för lat när jag kommer hem. Jag lägger mig hellre i soffan och vilar än att sätta mig framför datorn och plugga. Det är kanske dags att sätta igång med skrivandet innan orken försvinner helt ur kroppen. Jag vill inte! Hatar alla dessa måsten som finns just nu. Helst av allt skulle jag vilja lägga mig i min säng och sova ett par timmar till så att jag blir ordentligt utvilad. Nej nej nej, det är inte tal om någon vila här inte, dags att köra på med skrivandet ett par timmar!

'Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead'





Efter en lång vecka är det dags för fest med de som är bäst!

Det har varit en lång, jobbig och hektiskt vecka, fylld med inskolning av minismå barn, ledande av mitt egna projekt, egen samling och intervju med förskolechefen. Jag har inte haft tid, lust eller ork att sitta framför datorn. Men ikväll blir det fest med de som är bäst! 75-års fest plus mys med finaste Alexander hela helgen. Jag längtar! Det blir en hel helg borta och jag landar hemma i lägenheten på måndag igen. På måndag då allting ska bli lite bättre, efter mycket om och men så är den dagen snart här. Just nu har jag absolut ingen lust att tänka på det för ikväll ska jag bara njuta av sällskapet av alla bra personer. En dag i taget och sen så är måndagen och allt vad den innebär här. Det är tur att jag får mysa med lilla A i två hela dagar så att tankarna inte svävar iväg alldeles för långt! Jag ska ha den bästa helgen på ett bra tag, göra något jag sällan kan göra - NJUTA!

Atcho atcho prosit.

Usch, jag mår pisspotta! Men inte kan jag sova heller, sov inte en blund inatt för att jag var så täppt i näsan. Jag hatar att vara såhär förkyld! Hur många gånger har jag inte varit förkyld det senaste året? sex-sju gånger?! Dåligt immunförsvar, javisst. Idag har jag hunnit med att plugga, diska alla mina matlådor och burkar, köra diskmaskinen och fixa med viktiga papper. Är så fruktansvärt uttråkad just nu. Skulle egentligen träffa Odett och Ida nu på kvällen men Odett fick förhinder och annars är det rena rama sjukstugan för både jag och Ida ligger hemma och mår piss. Så det blir en kväll nerbäddad i soffan istället med nässprej, halstabletter och lite cola. Kanske att jag är extra onyttig och smäller i mig en pizza också. Nu ska jag ta lite nässprej och zappa runt och se om jag hittar något bra att se på tv. Är så sjukligt trött, har alldeles kolsvarta ringar under ögonen. Det skulle vara så skönt att få sova en timme eller två nu. Nej men jag hoppas på att jag får en god natts sömn och att jag mår bättre imorgon.

"Mmm, nam nam"


Världens finaste pojke äter farfars egenodlade morot. Han bet i moroten med sina små bebiständer och sen smaskade han och sa "Mmm, nam nam". Så underbart fin. Kärlek! ♥


Bevittnade ett mord.

Igår när jag och Kristoffer stod och hängde och pratade här utanför våra hus så bevittnade vi mordet på en fågel. Fågeln stod vid en vattenpöl på gatan och så kom det en bil och fågeln hamnade då under bilen. Den blev då lite yr, men levde fortfarande, och försökte då hoppa undan från alla bilarna. Då kom det ytterligare en bil och knockade fågeln och sen körde bilen bakom över lilla fågeln. Slatt sa det och så var fågeln död. Usch, det var så äckligt och hemskt att se. Sen så låg den bara där på gatan, helt stendöd och överkörd, mitt framför ögonen på oss. Vi såg sen hur bil efter bil körde över den stackars lilla fågeln. Usch usch usch! Hoppas fågeln slapp lida ändå. När jag kom hem igen så var den borta i alla fall så någon måste tagit bort den mosade pippin från gatan.

Som vanligt..

Efter endast fyra dagar på praktiken har jag åkt på en förkylning med halsont och nästäppa. Tack för det liksom! Det förvånar ju mig inte direkt, jag lyckas ju alltid åka på någon sorts sjukdom. Sov som en kratta inatt, vaknade flera gånger av att jag var så täppt i näsan. Usch! Jag hoppas verkligen att jag mår bättre snart och att det inte blir värre. Idag blir det en hemmadag med bara en massa pluggande, jag ska försöka plöja igenom så mycket plugg som möjligt. Det ska faktiskt bli lite skönt att slippa pendla i ett par dagar nu. Jag får passa på att njuta för snart är väl helgen över, tiden går alltid för fort och innan man vet ordet av så är det måndag och man är tillbaka bland barnen igen!


Usch, blä, fy, tvi!

Andra dagen jag har sådan sjuk jäkla migrän. Igår när jag kom hem så hade jag ont i skallen och mådde illa, sen blev det bara värre och värre så till slut låg jag bara och spydde. Det var bara att dra täcket över huvudet, och ligga och grubbla på allt som jag egentligen skulle behövt göra, i mörkret. Idag har jag tagit alla möjliga tabletter och jag hade hoppats på att de skulle hjälpa och hålla, åtminstonde, smärtan i ögonen borta. Men ack så fel jag hade. När jag klev på bussen hem var det nästan så att jag fick lägga jackan framför ansiktet på grund av smärtan i ögonen och illamåendet. Som tur var så lyckades jag somna under resans gång och då försvann lite av det onda iallafall. Nu plågar jag mig och sitter här framför datorn ändå och skriver på studieplanen som senast imorgon måste vara ett ganska färdigt utkast. Jag känner mig mer och mer stressad för varje dag som går. Det är inte hälsosamt att stressa och oroa sig så mycket som jag gör just nu. Man är trött dygnet runt och det är troligtvis därför jag får min hemska migrän hela tiden. Ikväll ska jag sluta senast åtta, ta en kopp varmt te och sen inatt ska jag sova ordentligt och försöka att koppla bort skolarbetet och praktiken. Men jag är så glad för barnen är miniminismå, ett och två år, och världens mysigaste och sötaste. Det är den åldern jag vill arbeta med, Löv it! Personalen verkar helt okej, det är hjälpsamma och snälla mot mig. Kanske kan bli en rätt bra månads praktik ändå, trots alla de femhundraelva (sju-åtta) uppgifterna som ska göras. Jag hoppas verkligen det. Dags att återgå till arbetandet med studieplanen.

Upp, upp och iväg!

Om en timme beger jag mig iväg mot en ny förskola och fem hela veckors praktik! Just nu känns det mest bara jobbigt eftersom vi har så många uppgifter som måste göras. Men allting känns nog lite lättare när jag pratat med min handledare och träffat alla barnen. Håller tummarna för att allting ska gå bra nu, är väldigt nervös. Tidigare har jag alltid haft Moa som ressällskap, och då har det lugnat mina nerver, men nu läser vi inte samma kurs så jag får åka själv hela månaden. Tråkigt! Äsch det kanske är dags att smälla i sig lite frukost och dra sig iväg och köpa busskort. Hoppas det är snälla barn och en bra handledare nu så att jag slipper lida i fem veckor!


"Det är utseendet man faller för men personligheten man blir kär i."

Vet ni vad, det var det bästa och klokaste jag har hört på länge. Det är verkligen så sant som det är sagt, det stämmer in i minsta detalj! Verkligen smart förklarat tycker jag. Bästa citatet på länge länge!


RSS 2.0