.

Laptop

Leif var snäll och lånade ut sin gamla bärbara dator till mig tills jag har köpt en ny.. Nu är jag inte lika "handikappad" längre.


En massa jobb

Min sista lediga helg innan sommarschemat började denna veckan var midsommarhelgen. Min midsommarhelg spenderade jag hemma, Leif hade köpt en present till mig som jag "lekte" med hela helgen i stort sätt. Jag fick en till Wii remote control, till mitt Nintendo Wii, och ett fotbollsspel och ett annat gulligt spel. På lördagen tog vi en tripp till Ulva kvarn och jag fotade lite grann. Söndagen började med att pappa ringde och frågade om vi skulle åka ut på landet. Vi tog mammas bil och jag körde ut dit, när vi kom dit hade Daniel och Erik redan klippt gräset och krattat ihop gräshögar så vi sopade och plockade lite inne sen åkte vi hem på eftermiddagen.. Men tillbaka till jobbskrivandet.
Sommarschemat på jobbet innebär att jag har börjat jobba dubbelt så mycket. Har jobbat fredag kväll, igår jobbade jag delad tur, 7-13 och 16.15-21, idag jobbade jag dag, imorgon - kväll sen är jag ledig därifrån på tisdagen men då är det dags att gå till det andra jobbet, osv..
På min rast igår var jag hemma hos mormor och Bernt och åt pannkaka, efterrätt som bestod av jordgubbar och glass, och fikade. Allt det hann vi med på mindre än tre timmar. Jag hade trevligt och det var roligt att träffa mormor och Bernt, det gör man inte varje dag precis! När jag var liten brukade mormor och Bernt alltid komma hem till oss på fredagar och mormor gjorde då alltid pannkaka eller köttfärslimpa. Men inget slår min mormors pannkakor. Det är alltid sepciellt när hon gör dem, de smakar annorlunda än de man själv gör. Mormor, när jag blir stor flyttar hemifrån kan du komma hem till mig på fredagar och göra pannkaka? ;)


Känner sig nästan lite handikappad...?!

Jag måste försöka dra med mig Daniel och köpa en ny dator nu. Man känner sig konstigt nog nästan helt handikappad utan en dator eftersom mycket av livet innebär att man helt beroende av en dator. Jag har klarat mig rätt bra hittills men nu börjar jag sakna datorn på kvällarna när jag ska göra vissa saker. Det känns jobbigt att alltid behöva låna någon annans dator. Jaja, men ni vet varför bloggen är lite ouppdaterad nu - jag är handikappad eftersom jag inte har någon dator för tillfället. Nu ska jag fixa lite fika och ut och sola en stund innan jag åker iväg till jobbet! ;)

Ett erbjudande

Idag jobbade jag första dagen på jobbet sen vi flyttade och det var väldans trångt men fint i det nya rummet. Sen fick jag ett erbjudande att fortsätta jobba ett tag till. Det erbjudandet tacka man ju inte nej till :) Det är roligt där, men väldigt mycket att göra. Får jobba ihjäl mig imorrn eftersom jag jag är ledig ett tag därifrån sen!

Nu ska jag fortsätta plugga.

Lerig, men ändå rätt bra onsdag.

I onsdags spöregnade det här hemma, men envis som jag är skulle jag cykla till jobbet ändå. Jag plockade fram ett paraply från garderoben och började cykla med paraplyet i ena handen. Det gick superbra, men efter sisådär en tredjedels väg till jobbet kom det en vindpust och mitt paraply går sönder! Själva det skyddande plastiga, det där som man fäller upp på paraplyet åkte av och tjoff så hade jag bara pinnen kvar. Snacka om att jag blev snopen, toppen av paraplyet hamnade i den lerigaste utav alla leriga vattenpölar. Roligt, eller? Jag plockade tjurigt upp paraplydelen och cyklade vidare till jobbet utan vare sig paraply eller regnjacka i spöregnet.
När jag sedan skulle hem igen så regnade det lika mycket, men jag var lite oförsiktig eftersom jag hade bråttom hem. Jag såg ut som att jag hade badat i lera när jag kom hem, jag var lerig ända upp på jackan. Så, det var bara att kasta på mig lite nya kläder innan jag körde bil (yes, jag slapp gå!) hem till Odett. Kvällen blev efter det mycket bättre och jag, Odett och Melissa hade roligt ända tills Melissa kom på att hon måste hem och se Greys anatomy. ;) Nu dröjer det ett tag innan vi ses igen. Odett, den lyxfian ska åka till Grekland på tisdag och vara där två veckor. Melissa åker till Gotland i två veckor. Bort från regniga Sverige, jag vill också! Själv så ska jag jobba hela sommarn, kanske att jag får en vecka ledigt i augusti. Då ska det vara fint annars blir jag riktigt besviken, då åker jag till stugan ändå!

Pajjad dator.

Min älskade dator har gått sönder så jag kan inte skriva här så mycket. Ska försöka sno pappas dator lite och uppdatera men vi får väl se hur det går..

Sommarstugan ♥



Eftersom jag klantade mig och glömde kameran hemma får ni en gammal bild på mitt underbara sommarhus! Jag älskar våran sommarstuga. Den är lika gammal som mig (.. eller, ja tomten köpt -89) så den betyder väldigt mycket för mig eftersom jag är uppväxt där ute!

Angels and demons

Igår var jag på bio med mamma, det var hennes morsdag present och en middag ute (vilket hon valde att spara på till en annan gång), vi såg Änglar och Demoner. Den var riktigt bra faktiskt, spännande redan från första början, fast vissa saker förstod man nästan att det skulle hända. Men som sagt var den riktigt bra, verkligen sevärd!

I torsdags på min lediga dag drog jag och pappa ut på landet i regnrusket. Jag hade laddat upp med godis ifall vi skulle bli lite trötta på vägen dit, det var väl behövt eftersom det hann gå en halvtimme sen började båda gäspa. Jag körde heeela vägen dit och heela vägen hem - det gick suuuper! När vi kom fram spöregnade det och gräset var väldans högt men pga regnet kunde vi inte göra mer än att bara se på och snyfta lite trött. Annars var det fint därute. Jag längtar tills det blir sommar och sol så att man kan dra ut dit och sola och bada järnet! Utomhus var det 5 grader varmt - inomhus 12 grader. Vi drog igång en brasa och fikade lite sen satte vi oss framför brasan och löste lite korsord innan vi drog hem igen för att vi höll på att frysa arslet av oss. Vägen hem var ganska rolig, pappa och jag lyssnade på musik, åt godis och åkte till gottsunda centrum för att köpa en morsdagpresent till farmor. När jag skulle hoppa ur bilen ställde jag min biggaste väska på ratten, jag råkade tuta och pappa skämdes och jag gapskratta hela vägen in i affären. Haha - dagens höjdpunkt! ;) Sen åkte vi hem till farmor och farfar och fikade och firade farmor lite grann, efter det var det raka spåret hem och sova..! 

Upplands landskapsblomma




Vår landskapsblomma, kungsängslilja.

En sorts maskros.



Odetts favoritblomma.

Ett helt år!

Herregud idag är det ett helt år sen jag tog studenten! Ett helt år har gått sen jag stod där och tittade ut genom fönstret på slottet och letade efter mina nära och kära. Jag saknar det faktiskt även om det är skönt att jobba och tjäna egna pengar och inte känna att man måste snåla för att överleva månaden. Jag saknar tryggheten i att veta vad man ska göra varje dag och tryggheten i att man har alltid sina klasskompisar med sig. Det har gått ett år sen jag träffade Odett varendaste dag, vi var som Yin & Yang, Piff & Puff, Helan och Halvan, Siamesiska tvillingar - you name it! Nu träffas vi inte lika ofta eftersom tiden inte alltid räcker till. Jag saknar den tiden när vi avslutade varandras meningar utan att vi tänkte på det. Jag har ett roligt minne från en engelska lektion när vi skulle redovisa om någon speciell person eller nåt liknande, vi redovisade tillsammans och så sa odett att vi brukar alltid avsluta varandra meningar och så skulle jag berätta något och på slutet av det kom jag inte på vad jag skulle säga och helt oförberett avslutade Odett min mening utan att tänka på det och alla började gapskratta ;) 
Oj, nu kom jag in på ett sidospår, men det jag vill säga är att jag saknar alla vänner och alla roliga stunder i skolan men det är å andra sidan väldigt skönt att jobba och tjäna egna pengar!



Redan juni?!

Åh herregud vad tiden går fort nu, det är redan juni och om några dagar har det gått ett år sen jag tog studenten. Ett helt år, jag kan inte fatta det..! Idag är jag ledig, jätteskönt måste jag säga. Det var ett tag sen man bara var hemma och bara var ledig. Kanske att jag går ut en stund i solen och sätter mig. Jag har ju jobbat hela helgen när de var världens värmebölja så jag förtjänar det tycker jag. Måste ju hinna städa också, har precis hängt upp en tvätt och packat allt, och nu ska jag äta lunch. Hur ska man hinna allt på den enda lediga dagen denna veckan? Är det såhär det är i vuxenlivet? Jo, det är det nog.
Nej nu töntar min dator sig och batteriet vill inte bli laddat så det är bäst att jag går och fortsätter med allt som ska hinnas med innan och flyttar för denna gång.