.

Som toppingen på kakan..

Dagen på den nya förskolan på praktiken var super! Förskolan innehåller två små avdelningar som bildar en enda stor avdelning som har blandade åldrar på barnen, från ett till sex år. Jag älskar de små liven. Även om jag fick väldigt ont i huvudet av allt ståhej så är jag riktigt nöjd med första dagen. Att det var en riktigt solig och fin dag försämrar ju inte saken. Som toppingen på kakan så är illamåendet och magsjukan nästan puts veck! Jag hoppas verkligen att jag klarar mig från sjukdom ett tag nu. Kommer magsjukan och illamåendet tillbaka så starkt som sist igen så blir det sjukhuset nästa. Jag har fortfarande inte återhämtat mig, men jag får vila om fyra dagar. Om fyra intensiva dagar får jag lata mig och bara sova i min egna säng i min alldeles egna lägenhet. Två helger i rad har jag spenderat tid och sovit över hos mina föräldrar. Det är tack vare dem som jag har klarat att ta mig ur magsjukan två gånger nu. De har fått mig att tänka på annat och fokusera på att peta i mig maten och sedan behålla den. Pappa kom som en räddare i nöden i lördags när jag trodde jag skulle behöva åka till akuten. Det ska bli skönt att bara ta det lugnt hela helgen innan skolan sparkar igång igen med tentor och läsning. Imorgon blir det en hektisk dag; en tidig morgon med en bussresa till förskolan, sju timmar på förskolan, en timmes resväg hem, pakethämtning, hem och kasta i mig lite mat, till mamma och träffa Fredrik, Annika och Alexander, pussa lite på Alex i en timme eller två innan jag vinkar hejdå på ett halvår till dem, sedan hem och sova innan jag ska upp tidigt på onsdag morgon och åka till praktiken igen. Åh herregud, hur ska jag orka? Jag blir trött av att bara tänka på allt som ska hinnas med under morgondagen, det kommer bli tuffa 24 timmar det måntro! Ge mig styrka.


Älskade du.



Om två dagar ses vi för sista gången på sex månader. Hur ska jag överleva? Min älskade söta lilla kille, min bebis. Min stora lycka just nu i livet lämnar mig i ett halvår. Jag kommer sakna ihjäl mig efter min lilla kärlek. Kommer nog fälla en och annan tår på tisdag när vi säger hej då till varandra. Lilla lilla Nisse. ♥


Kan det bli mer..?

Varje gång är det som ett slag i ansiktet, jag blir ledsen och förtvivlad. Det blir bara värre, jag trodde det skulle bli bättre och bättre men det känns som om det går åt fel håll just nu. Jag orkar verkligen inte med det, jag borde lägga all energi på annat håll istället. Kan det bli mer motgång? Mer olycka? Mer sorg? Mer ledsamhet? Orkeslös är precis den känslan som beskriver mig just i denna stund. Åt helvete med allting är vad jag skulle vilja säga, men det säger jag inte för skam den som ger sig!

I'm back on track..

Efter många dagars tänkande så kör jag på igen.. Det har varit jobbigt och tufft ett bra tag nu och jag har känt mig väldigt nere pga allt som har hänt. Men framtiden ligger framför mig och jag satsar på att försöka göra den till någonting bra.

En jävla månad har gått nu, jag har haft världens sämsta tid. Magsjukan kom tillbaka i tisdags, jag hann bara vara bra i tre dagar innan det satte igång igen. 6 kilo har jag tappat på bara några dagar. Jag har knappt ätit eller druckit på hela den här veckan. Orken att göra någonting annat än plåga mig till skolan och sova har inte funnits. Igår kom pappa hit och vi höll på lite i lägenheten här hemma innan han tog med mig hem till sig. Jag sov hos pappa inatt och han pysslade om mig med piggelin och julmust. Idag tog jag bilen och svängde förbi farmor och farfar, snickesnackade och fikade lite. IKEA var nästa stopp, min "pluggarlampa" har gått sönder och jag skulle fixa en ny men kom till slut hem utan lampa iallafall. Imorgon är det praktik, bussen går tidigt till förskolan mitt ute i ingenstans. Förberedelserna inför det ska jag ta tag i nu. Orken är just nu minimal. Dags att köra igång med det sista innan jag slocknar. Krafterna har inte kommit tillbaka än, men jag måste försöka bli och förbli frisk nu..

Lägga ner?

Jag funderar på att lägga ner bloggandet.. När jag började blogga så ville jag ha bloggen för att kunna skriva vad jag hade gjort och vad som hände i mitt liv. Lite som en dagbok som man kan kolla tillbaka i. Men nu är det alldeles för många som läser den så det känns som att jag inte kan skriva vad jag vill längre.. Jag vill kunna skriva saker utan att behöva tänka mig för, tänka på vem som kommer läsa det. Själva meningen med mitt bloggande går liksom förlorat då.
Jag vill ha bloggen för att kunna skriva av mig, det är mitt sätt att bearbeta sakerna som har hänt i mitt liv. Men jag får fundera ett par dagar på hur jag ska göra, antingen lägga ner, lösenordsskydda eller köra på som vanligt?!

Home

"Let me come home, home is wherever I’m with you".

an open mind

Sinnet är som en fallskärm, det fungerar bara om det är öppet..


Bra helg

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva även fast jag egentligen har hur mycket som helst att skriva.. Hur som helst så har jag haft en bra helg. Lördagen var riktigt trevlig med mat, fina människor, mys, film och övernattning. Gårdagen, söndag, på eftermiddagen mötte jag upp Ida, Sofia och Odett på stan. Vi gick till Dragon palace och käkade kinabuffé, snackade massa strunt och skrattade. Mycket mycket roligt och trevligt var det! När jag sen kom hem slängde jag mig på soffan och totaldäckade. Det tar på krafterna att flänga runt och träffa massa trevliga underbara människor. Men det är verkligen värt det! Idag ska jag försöka plugga, städa och planera lite för de kommande veckorna..


Glada dagar..

Jag har haft ett par jobbiga dagar nu på senaste tiden med sjukdom och sorg. Nu i helgen ska jag bara mysa och umgås med dom jag tycker om. Om en halvtimme möter jag upp K och åker och myser med bland annat Alexander och på söndag är det träff med tjejerna från gymnasiet. Det blir några härliga glädjefyllda dagar. Jag ser verkligen fram emot det! Tummen upp för Alex och tjejerna! :) Ibland har man bara riktigt tur, fin familj och bra vänner som ger glädje till en!

Ett sista farväl

Sorgligaste dagen på länge, inte ett öga var torrt tror jag. Vi fick ta farväl av vår älskade Bernt idag. Tårarna rann, det fanns inget stopp. Alla storbölade, du var den finaste och underbaraste människan som gick i ett par fötter. Det var så jobbigt! Men det var en väldigt fin begravning, prästen var jätteduktig. Det var många där för att ta farväl. Prästen nämnde mig i sitt tal och jag skrattade till med tårarna rinnande längs kinderna. Han sa ".. och alla de mobil-lektioner som Isabelle hade..". Hur ska vi klara oss utan vår Bernt? Att se mormor, moster Monica, och Bernts son Mattias ta farväl var så jobbigt. När vi alla i familjen klev fram till kistan för att ta farväl och lägga en ros på kistan så grät vi allihop. Du var en riktigt härlig människa och älskad av oss alla. Du har varit en del av våra liv i mångamångamånga år och betydde så otroligt mycket! Vi älskade dig av hela våra hjärtan. Hur blir det nu? Vi kommer automatiskt att säga mormor och Bernt, det kommer vara svårt att vänja sig vid att du är borta. All kärlek till Bernt, du är och förblir saknad och du kommer fattas våra liv. Vi älskar dig Bernt Larsson, du gav oss glädje och skratt. Minnena av dig lever föralltid kvar. Bernt är född som Bert, men en felinskrivning i skolan gjorde att han fick byta namn till Bernt. Alla historier och skämt kommer jag sakna.
Bernt Gunnar Ingemar Larsson, 1932-12-29 - 2011-01-10. Vila i frid min älskade extra morfar och världens bästa vän. ♥

    

En fin, sorglig men bra begravning. Farväl min vän. "Med dessa blommor säger vi farväl". Ha det bra och dra på dig dansskorna var du än är nu. PUSS & KRAM från din mobil-lärare. ♥


Barns tankar om kärlek

Känner man sig deppig eller nere så ska man lyssna på vad barnen säger. Barnen är ju för härliga!

"Man skiljer sig om pojken vill det andra och flickan vill det tredje."
                                                                Christa 7 år.

"Om man står vänd åt sidan och ändå tittar på varandra hela tiden
så vet man att man tycker om varandra."
                                                                Sofie 8 år.

"Om tjejen måste laga maten varje dag är man otrogen."
                                                                Peter 8 år.


Smärta.

Värdelös. Kul. Tack för det liksom! Smärta. Det är inte min ensak längre. Hon hade rätt. Roligt liv, verkligen. Walk away from the pain.


ingen närkontakt, tack!

Här ligger eller rättare sagt halvsitter jag i sängen med "storkudden" under huvudet och väntar på att K ska komma över med blåbärsoppa till mig. Det är tur att K bor så nära så jag slapp gå utanför dörren. Jag är så trött på illamåendet nu! Te, hårt bröd med lite smör och blåbärssoppa är mitt levebröd idag. Det är ofrivillig bantning det här. Fy sjutton för att vara spysjuk! Eftersom jag inte kan ligga ned har jag gått sitta upp i sängen hela dagen. Jag har hunnit fixa lite skolsaker ändå, det gäller att ta vara på tiden så gott det går. Men nu är det nog för sjukdomar för mig, handspriten åker fram med en gång! Ingen mer magsjuka, förkylning eller feber på ett tag, och ingen närkontakt tack! NU - mys med "storkudden" i väntan på K.

Hemma idag

Jag blev hemma från skolan idag eftersom jag fortfarande inte är fri från illamåendet. Det blev inte mycket sömn inatt för att jag mådde fruktansvärt illa och hade ont i magen för det. Jag blir tokig på mig själv, är det inte det ena så är det de andra. Jag ger snart upp tron på att jag någonsin blir frisk. Mitt hälsotillstånd är katastrofalt just nu! Förkylning, sörjande, magsjuka, trötthet avlöser varandra. Blä! Det är dags att jag rycker upp mig lite. Jag ska slå en pling till sjuksköterskerådgivning idag och fråga hur jag ska göra. Jag kräks iallafall inte nu fast det kan ju bero på att jag endast druckit en kopp te sen igår förmiddag. Om jag stoppar i mig för mycket på en gång så får jag nog inte behålla något.  Håll tummar och tår att jag mår bättre inom kort, nu ska jag lägga mig och vila en liten stund i sängen!

Illamående

Jag mår så illa, roligt att jag alltid lyckas med att vara sjuk på något sätt.. Denna gång har jag lyckats med det otroliga att bli magsjuk. Det var väl dags nu, har inte varit magsjuk på hur länge som helst. Nu ska jag vila. Mår såå illaaa :(

Sår

Jag är så dum som inte inser att jag bara sliter upp såren hela tiden..

Finslipning

Yes, äntligen klar med tentan. Nu har jag som vanligt bara finslipningen kvar! Jag är så trött men jag ska banne mig kolla igenom tentan nu. Sen sänder jag iväg den till F. Efter det blir det nog snarkmössan på eftersom jag både vaknade supertidigt och började tidigt idag och skolan börjar lika tidigt imorgon igen. Nej det är lika bra att sätta fart med finslipningen eftersom det tar nog ett tag, annars somnar jag nog framför datorn här.. Det gäller att vara envis ibland, när jag har viljan så har jag oftast kunskapen och orken också.

God kväller!

En vecka.

En vecka har gått sedan jag fick samtalet och det känns konstigt varje gång jag tänker på att du är borta. Det är så sorgligt, tårarna är ett bevis på hur mycket du betydde. Så många minnen finns det, jag glömmer dig aldrig. Du var världens bästa helt enkelt. Jag är glad att du har förgyllt mitt och alla andras liv så länge. Inte en enda gnutta ondska fanns i dig. "Hellre äter jag än ser mina barn svälta", det ska jag föra vidare till min familj. Jag kommer sakna våra busringningar till varandra, jag kommer sakna "HAN" och "HON", jag kommer sakna dina skämt och ordspråk, jag kommer sakna dig och ditt barnasinne. Du lever kvar i minnena min älskade vän!

Varje gång jag tänker att jag bara ska skriva en kort liten grej om dig så blir det bara längre och längre. Det finns så mycket man kan skriva men jag måste begränsa mig. Bernt Larsson, tack för all glädje du gett mig under hela mitt tjugoettåriga liv. Du finns i mitt hjärta ♥


Arg!

Åh jag är så jämarns arg!! Förra måndagen ringde jag och skulle förnya receptet på min medicin. Självklart är det telefonsvarare, tryck 1 för boka tid, tryck 2 för rådgivning, tryck tre för receptförnyelse och bla bla bla.... Jag talade då in ett meddelande och det skulle ta tre arbetsdagar sa dom på telefonsvararen, så senast torsdag skulle det då kommit in. Idag, en vecka senare, när jag var till apoteket och skulle hämta ut medicinen så är den inte utskriven?!! Så f*cking jävla arg! Så det var bara att ringa igen.. Jag har ingen medicin kvar nu så vi får väl se om jag är död om några dagar. JAG HATAR TELEFONSVARARE!!!! Jag fick så himla ont i magen när hon sa att det inte fanns medicinen och riktig panik! Det här är inte bra alltså! Jag vet inte vad jag ska göra? Jävla skithögar. Död eller levande på torsdag?

Förlåt men jag är verkligen riktigt förbannad! Jag sitter och svär för mig själv..

Älsklingen!


Här är en bild på underbara lilla älsklingen från barnvaktningen i måndags. Om två veckor åker F & A och tar med sig min älskade brorson, dom blir borta i 6 månader. Hur ska jag klara mig? Han kommer ju vara stor pojken och typ gå när han kommer hem. Snyft och jag kommer inte kunna åka och hälsa på för jag har ju den där satans skolan! Kommer han ens känna igen mig när han kommer hem? Förmodligen inte :( Jag vill inte att dom ska åka! Min lilla söta mysiga älskling. Vem ska nu göra mig glad när jag är ledsen? Jag får väl skypa eller något med dom. Tänk er, under de här snart 6 månaderna som Alexander har funnits har jag alltid blivit upp-piggad och glad när jag har träffat honom. När han är glad är jag glad, när han mår bra, mår jag bättre än någonsin. Jag älskar min lilla Nils Åke Alexander! Det finns ingen som får mig må bättre just nu. Han är så fin min lilla lilla tjockis. :) Gränslös kärlek ♥ 


Önskar bara

Jag önskar att jag bara kunde spola tillbaka tiden, då hade jag levt mitt liv annorlunda. Jag är så trött på allting just nu! Fy blajjan! Men den enda som kan ändra på mitt liv är ju jag själv, ingen annan kan ju göra det åt mig.  Jag får blicka frammåt istället för bakåt. Det som har varit är över nu, framtiden ligger framför mig. Man kan ju ändå inte spola tillbaka tiden, tyvärr. Men jag är ju trots allt bara 21 år, som alla säger.. Mitt svar på detta är, nej jag är faktiskt snart 22! Jag är väldigt duktig på att se allt negativt, jag säger hela tiden att det är jag som är ovanlig i min ålder. Det är inte alla andra som är onormala utan det är jag som är ovanlig, kanske lite udda helt enkelt. Jag antar att det är något man får leva med? Men just nu är det bara BLÄÄ på allting. Men en sak är ju bra, jag är snart klar med tentan hoppas jag.

Haha, gulligaste citatet.


"- du behöver lite honung, alltså lite mer honung i livet."


Jag mötte en gentleman.

Förra helgen när jag och mamma tog en sväng till gränby centrum med hennes bil (som hon nästan aldrig använder utan det är min kära storebror som alltid har den) så hade registreringsskylten i fram lossnat på ena sidan så den hängde endast i en skruv rakt ned. Daniel hade tidigare bara satt en sten där så att den inte skulle hänga rakt ned men jag antar att när vi körde så lossnade väl den och då hängde skylten. Varken jag eller mamma kan ju någonting om bilar så mammas förslag var att vi skulle testa om vi kunde fästa den med tuggummi. Haha, vad gör man inte när man är desperat? Sagt och gjort, men för allas upplysning så fungerade inte. Så mamma satte sig i bilen och skulle leta efter något att sätta fast skylten med och jag satt kvar framför skylten och försökte tänka hur man skulle göra. Då kommer det en kille körandes och frågade om vi behövde hjälp. Vi sa att skylten hade lossnat på ena sidan. Vet ni vad han gör då? Han kliver ur bilen och hjälper oss?! Att det ens finns sådana kille idag?! Värsta gentlemannen! Han kollar lite och sen river han ut allting ur sin baklucka och tar fram verktyg och sen skitar han ner sig för vår skull. Helt otroligt. Jag stod bara jag flinade hela tiden för att jag var så imponerad! Killen (som för övrigt hade en släpkärra med en motorcykel på, han körde isracing tydligen) tog bort skylten och skruvade fast hållaren som hade lossnat i en skruv igen. Jag var så imponerad över honom. Han var helt otrolig, han stannade för min skull, han gick ur bilen för min skull, han rotade fram sina verktyg för vår skull, han smutsade ner sig för vår skull.. Killen fixade allt detta för två helt okända kvinnor. Han måste ha ett stort hjärta! Haha på skämt sa jag till mamma efteråt när vi hade satt oss i bilen att "jag skulle frågat om han var singel!". Mamma hängde självklart på och svarade "ja, såg du om han hade någon ring?", jag svarade "ja jag kollade när han höll på och skruvade, och han hade ingen ring", "ja men du skulle ha frågat då" säger mamma då. Haha, jo men visst han var ju min "drömkille", snygg, händig och en gentleman. ;)

somewhere

jag vet att du finns därute någonstans, så klart inom mig!


Dagarna går..

Jag har tänkt och tänk och jag vet verkligen inte hur jag ska kunna gå vidare. Alla möjliga sätt har jag försökt nu, och jag menar vad mer kan man göra? Jag tror inte jag kommer över det förrän jag går vidare med livet helt enkelt. Så for what it's worth, om två veckor kör vi! Det är bara att kasta sig ut i verkligheten igen och gå vidare med livet. Jag har tänkt på det här nu i några dagar men jag orkar inte ta tag i livet just nu, sörjandet får fortsätta ett litet tag till för jag är inte redo att släppa det än. Dagarna går och jag försöker förstå men det går inte, ibland har livet en förutbestämd mening som man bara inte kan förstå. Men jag avslutar väl här med att skriva, tummen upp för framtiden antar jag!

Min mamma ♥

Hon är bara för underbar min mamma. Hon fick mig just att gå från att störtgrina till att gapskratta! Haha, hon är verkligen bäst! Hon är mitt personliga bollplank och min stöttepelare. Hon är en stark kvinna. Även fast hon har sorg så tar hon hand om mig. Min alldeles egna hönsmamma. Världens bästa mamma (ibland). Hon är vet alltid allting, hon har alltid rätt även fast jag inte vill erkänna det. Min mamma är väldigt omtänksam och hon tänker alltid på mitt eget bästa även fast jag ibland kan tycka att det blir lite för mycket. Det enda jag säger ibland när vi pratar är bara "jag mår, jag är, men jag då?", jag säger bara jag, jag, jag och frågar då inte någonting om hur hon har det. Fast det händer ju inte alltid. Mamma är bäst. Hon sa idag att "jag såg hur du sken upp när han höll på med bilen". Du är ju tokig du mamma. Håll i dig nu mamma, här kommer ett uttyck som jag tagit från Leif. Jag är mammas favoritdotter!




Jag vet, jag ser lagom road ut.
Tack för att du finns och för att du alltid ställer upp för mig mamma.
Kärlek till dig! ♥


Orken försvann!

Jag ger upp för dagen! En fråga + inledningen avklarad på tentan, "bara" två stora frågor kvar. Det var som att vända på en hand så rann all ork ur mig nyss.. Efter nio timmars kämpande (ja, jag började strax före kl 06.30) så är det nog dags att sluta för dagen. Jag återupptar kämpandet imorgon. De närmaste timmarna ska jag spendera i köket och göra pasta- och broccoligratäng för första gången i mitt liv. Det ska bli riktigt spännande att smaka det, jag är ganska kinkig vad det gäller mat. Men någon gång ska ju bli den första för allt, eller hur? Efter det ska jag bara mysa ner mig i soffan med en varm gosig filt och bara vila, vila, vila! Jag ska banne mig vara frisk på måndag!

Mhm!

Det högsta är inte att inte falla, utan det är att kunna resa sig varje gång.


Himlen är oskyldigt blå



Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.


En kram

En kram är den perfekta gåvan, en storlek passar alla och alla har en att ge bort.


Den har krupit upp i hjärnan?!

Jag har gått och blivit förkyld och nu har den nog letat sig upp till hjärnan för jag kan inte tänka alls. Det är som bomull i huvudet. Jag känner mig trött, hängig och snorig. Helst utav allt skulle jag bara vilja dra täcket över huvudet och sova bort resten av dagen. Men sånt kan man ju aldrig göra när man har tenta. I hate tentor i sådana här lägen! Dock (hihi, han sa det så ofta så jag har nu börjat använda det ordet mamma) måste jag kämpa på för jag känner att den måste vara klar senast på söndag, även om jag har över en vecka på mig innan den ska vara inne, eftersom den nya kursen kör igång på måndag. Suck, det är väl bara att fortsätta med bomullen i hjärnan och snoret i bihålorna som plågar öronen som gör ont. En liten jobbig förkylning stoppar inte mig ska ni se! Har jag klarat mig felfritt, utan en enda underkänd grej, i ett helt år i skolan så ska jag inte falla trots dessa motgångar! Jag är superwoman (eller inte!).


Det sista kortet

Det här är det sista kortet jag har på min älskade extra morfar, vår älskade Bernt.
Här är han tillsammans med Fredrik och Alexander.
 


Han ser så glad ut, tack gode gud för glädjespridaren Alexander. Vi skämtade alltid om att Bernt och Alexander alltid hade kläder på sig som matchade. Fina fina Bernt, varför skulle du gå bort? Din kämpe, jag är glad att jag fick prata med dig i telefon en sista gång i lördags. Du var världens snällaste och mest omtänksamma, även fast du låg på sjukhus och mådde dåligt brydde du dig så mycket om hur vi andra hade det. Trots att du var jättedålig i lördags så skämtade du med mig och skrattade, "Det blir åska och driv-is imorgon" sa du. Underbara bästa du, jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag aldrig mer kommer få träffa dig. Det är så overkligt.. Jag vill inte fatta att det är sant! När mamma ringde i tidigt i måndags och berättade att du gått bort under natten frågade jag om hon skämtade. Inte för att det skulle vara roligt utan för att det kom så oväntat och hastigt fast jag visste att du var sjuk. Man kan aldrig bli tillräckligt förberedd på något sånt här, speciellt eftersom vi pratade om att vi skulle träffas när du kom hem från sjukhuset igen. Det var så konstigt att du var borta, jag bröt ihop och grät som ett litet barn direkt när jag fick beskedet. Jag spelar amazing grace för dig varje dag, hoppas du hör det där uppe i himlen. ♥


Något jag har lärt mig..

"Det lönar sig inte att springa om man är på fel väg"


Reder mig själv

"Bra karl kvinna reder sig själv"


Tre blev en

Helena - magsjuk, Cecilia - brutit ett revben, Isabelle - frisk. Det som inte fick hända hände idag! Jag blev ensam på opponeringen, Helena hade sin halva hemma hos sig självklart och så blir hon magsjuk en timme innan skoldagen skulle börja, och hon smsar mig om det tjugo minuter innan vi började. Detta resulterade att opponeringen gick åt helskotta, jag svamlade och det var säkert ingen som fattade något. Men vad skulle jag göra när jag precis när jag precis hade börjat cykla till skolan? Det var bara att bita i det sura äpplet och skämmas för att jag inte hade allt material. Något jag tycker är så otroligt pinsamt är när man är tvungen att säga att "jag har inte alla papper, hon som har dom blev sjuk..". Det är verkligen att inte ansvarigt. Jaja, nu är det iallafall över och gjort är gjort. Jag känner mig iallafall lite duktigt att jag gjorde det även fast två av tre föll bort! De närmaste dagarna är det hemtenta som gäller, måste sitta hela helgen också och det känns ju lagom kul. Ingen vila, ingen ro! Jag är så uppstressad och orolig just nu att jag klockan tre inatt vaknar av att jag är påväg upp ur sängen, men jag hann bara ställa mig upp och gå till fotändan av sängen innan jag vaknade till och tänkte efter vad jag höll på med. Så kan det gå när livet är som det är just nu..!

Back to school

Idag var det dags att återigen kliva in genom dörrarna på skolan. Det gick bra, jag tog mig igenom dagen. Helena och jag satt och diskuterade grupparbetet och en massa annat. Hon är bra att prata med, när det bara är hon och jag. Hon är den tjejen som har varit som jag är och växt något enormt under de senaste åren. En dag kanske jag blir som hon? Det återstår att se, hon är iallafall väldigt bra att ha som vän när vi är själva. När det är andra där blir varken hon eller jag lika pratglada. Hon är också blyg, snäll och har varit sådan som tar för mycket skit. Nog om Helena. Imorgon har vi opponering vilket känns superjobbigt eftersom jag hatar att redovisa och stå framför folk. Jag vill inte ens tänka på det, det är tur att vi är tre eller åtminstonde två iallafall. Det är skönast med gruppredovisning för då kompletterar man varandra. Nu ska jag göra lite mat sedan sätta mig bekvämt och läsa igenom det egna arbetet så jag vet hur jag ska kunna försvara det vi skrivit.


Raising my family





för din skull

"jag har gråtit salta tårar för din skull, kanske i hopp om att du skulle förstå.."


Så mycket sorg på så kort tid

Usch, mitt jullov har varit helt fruktansvärt. Aldrig har jag mått såhär dåligt och råkat ut för så mycket sorg på så kort tid. Imorgon är det skola igen och jag hoppas att det blir lite bättre då när jag får fokusera på något annat. Det är jävligt jobbigt just nu men jag får väl tänka på att det finns andra som har det sämre än jag. Men snälla låt motgångarna försvinna nu. Jag vet inte hur mycket mer jag orkar ta emot och gå igenom just nu. Så fort jag börjar repa mig från den ena motgången så kommer nästa och så fortsätter det. Jag vet att det kommer ta tid men jag kommer må bättre, det får väl ta den tiden det tar. Jag önskar att allt bara var en hemsk mardröm som jag kunde vakna upp ur, men jag vet att det är livets gång, just nu den hårda vägen, det finns ingen genväg ur det här.. Snart ska jag åka till Stockholm för barnvaktning och jag ska försöka pigga upp mig själv med lite mys med Alexander.

Bernt ♥

Vila i frid världens bästa älskade Bernt! Hoppas du får det bra där uppe i himlen. Vi ses i nangijala. ♥

Jag har aldrig i hela mitt liv mött en sådan omtänksam och stark människa som Bernt. Han hade den starkaste viljan och kämparglöden jag någonsin sett. När jag var liten brukade han alltid vara med och leka med mig, sitta på mina kafferep och dricka kaffe med mig och mina dockor. När jag blev lite äldre brukade han alltid skjutsa mig dit jag skulle, han fanns alltid tillhands. Bernt och mormor brukade i mångamångamånga år komma hem till oss varje vecka och då brukade jag få åka med Bernt när han skulle sätta in annonser i tidningen, till fyris park och han tog med mig överallt. Jag brukade gunga utanför mormor och säga: "Titta mina fötter är borta", och Bernt spelade med. Han var min stora idol när jag var liten, min bästa vän. Bernt var alltid så glad och skämtade alltid! Aldrig har jag mött en sådan person som Bernt. Jag har många minnen och skulle kunna skriva i all evighet men jag klarar inte av det. Jag kan och vill inte förstå att han är borta! Men efter en lång tids kämpande fick han äntligen komma till ro. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Vår älskade Bernt, jag glömmer dig aldrig. Jag tänker mest på mamma, mormor och moster Monica, jag vet att sorgen är stor.




Mamma berättade att du ville ha den här låten på din begravning så jag spelar den för dig nu. ♥

 


Lyckligt lottad

Jag är verkligen lyckligt lottad som har en sådan underbar familj! Min underbart fina familj är stor och de har allihop hjärtat på rätt ställe. Vi har mycket kärlek i vår familj och mycket värme. Jag har två underbara föräldrar med två bonusvuxna, tre otroligt kärleksfulla storebröder med härliga flickvänner och en mysig liten brorson. Alla dessa tar hand om, ger kärlek till och finns där för mig, alltid. Vi är en enda stor och kärleksfull familj! Utöver min familj har jag även en stor släkt som innehåller många fantastiska människor. Jag vet att jag har skrivit det förr men jag skriver det igen. Man uppskattar inte alla dessa personer och vad de gör för en, utan bara tar det för givet, förrän man har flyttat ifrån dem och inte längre har de tillhands hela tiden. Så jag säger: Tack för att ni allihop finns! ♥

Ihop-pusslande

Idag har jag och min käre far försökt pussla ihop min sekretärmöbel som jag köpte häromdagen. Det var lättare sagt än gjort, det tog fleraflera timmar och då fick vi ändå inte ihop hela för att lådan var för stor så den passade inte i hålet där den skulle sitta?! Men pappsen tog hem lådan och skulle såga ner den lite så den ska passa sen. Vi fick iallafall ihop sekretären så att jag nu kan sitta vid den och plugga med datorn. Perfekt! Det blev lite ommöblering på köpet så att den skulle passa in där jag ville ha den. Pappa tog även med den underbart sköna och bästa kontorsstolen till mig som stått där hemma sen jag flyttade, så nu är allt tipptopp (ja förutom att lådan fattas då). Min pappa är världsbäst och det finns absolut inte någon bättre pappa! Han hjälpte även mig att storhandla så nu kan jag laga alla de goda maträtterna jag planerat utifrån mina nya kokböcker jag fick i julklapp. Tack min älskade pappa för all hjälp, det är guld värt! Nu är man dödstrött efter denna långa och krävande dagen. Imorgon blir det en fullproppad dag med först jobb, sedan bussresa till mina gamla hemtrakter för ett besök hos farmor och farfar innan jag ska på läkarbesök, för att sedan åka hem till mig själv igen! Jag kommer vara helt slut efter det så jag hoppas på en lugn och inte allt för jobbig helg.


Jag sätter punkt i det sista kapitlet .

Nu har det gått en tid och allting börjar klarna. Man kan känna något och verkligen vilja något så starkt, men det är svårt när man inte kan motstå grupptrycket och stå upp för vad man själv känner och vill. Det går bara inte ihop då, tråkigt nog. Man ska, om det man känner verkligen är äkta, kunna gå över berg och dalar, himmel och helvete för att visa det. Det var äkta men grupptrycket blev för stort denna gång. Det är synd för känslorna var starkare än någonsin. Men så länge man inte är på samma nivå, i samma stadium, är det svårt. Det är en förlust, något som gått förlorat. Du ska veta att jag menade varenda ord, jag älskade dig av hela mitt hjärta. Men nu är det dags för mig att kliva ut från min snällhet och tuffa till mig, tänka på mig själv lite mer. Detta blir nu ett minne blott. Inte ett ord mer om detta varken i bloggen eller i verkligheten, det är inte värt att gräva ner sig i något som detta. Jag sätter nu punkt i det sista kapitlet i denna sagan. punkt.




Give a little bit
Give a little bit of your love to me
Give a little bit
I'll give a little bit of my love to you


Nada sömn

Jag är så sjukt trött eftersom jag sover dåligt på nätterna. Detta blir en dålig kombination när man inte kan sova och sen ska upp tidigt till jobb eller skola. Men jag hoppas att det vänder snart så jag får sova en hel natt igen. Jag drömmer knäppa drömmar och grubblar vilket gör att man då sover oroligt. Kommer inte ihåg sist jag sov en hel natt utan att vakna en enda gång eller för den delen fick fler än tre timmars sammanhängande sömn.. Jag säger bara fy sjutton för orolig och dålig sömn! :(

jag vill inte användas..

jag vill varken vara huvudvärkstablett, bollplank eller plåster på såren. jag är inget jävla uppåttjack som man tar till när man behöver må bättre, jag är faktiskt gjord av kött och blod. jag är en människa!


Min bebis ♥


Faster älskar sin lilla bebis! Mitt hjärta smälter när jag får ett leende från denna lilla underbara person. Han är så underbart perfekt! Det är obeskrivlig kärlek. ♥


År 2010

Sammanfattning av året som gick.


Januari. Jag började i skolan igen, i Stockholm. Detta innebar mycket tid hos Fredrik och Annika (och bebismagen) vilket förde oss närmare varandra. Slöa var nu ett minne blott..


Februari. Snökaos, tågkaos, bo själv en vecka 74 km hemifrån första gången ever. Trots mycket plugg och jobbigt pendlade fanns det ändå en liten ljuspunkt denna månad, min 21-års dag!


Mars. Återträff efter en lång tids väntan med Sofia, Charlott, Ida, Odett och Sofia. Första praktiken på en förskola. Kvalitetstid med min älskade mamma, vi hade en mor-dotter dag då vi umgicks och hade mysigt bara hon och jag.



April. En utav de mest minnesvärda månaderna på året. Tjejträff för att fira att jag fyllt år, bättre sent än aldrig. Tandläkarbesök som var början på vägen till raka tänder. Och den största affären någonsin i mitt liv, påskrivning av kontrakt av lägenhetsköp!

Maj. Nedpackande av allt jag äger och har i kartonger. Sofia fick sin lilla Liam. Och skolan rullade in på den sista långa månaden..



Juni. Inflyttning i min alldeles egna lya. Daniel gav mig en platt-tv i inflyttningspresent. Med hjälp av mamma, pappa, Kristoffer och Daniel fick jag hit alla mina saker. Skolan var också över för denna termin och jag klarade mig riktigt bra, sex månader av pendling, slit och tillfälligt flyttande var äntligen över!


Juli. Ett sammanfattande ord av vad denna månad innehöll är; JOBB! Fick även en helg på landet med dessa tre och mamma. Rälsen var också här för att stanna. Besök på grönan hanns också med. Bröllopsfotografering avslutade denna månad.



Augusti. Denna månad gick i kärlekens tecken. Nils Åke Alexander, min älskade brorson, föddes och blev allas vår ögonsten! Körkortet fyllde ett år. Mammas födelsedag blev starten på något fint. Ett nytt liv började som; lägenhetsägare, faster, flickvän och uppsalastudent.



September. Min och älskade Philips månad. Det var helt klart den bästa månaden på hela året. Så underbart bra! Skolan rullade på, Alexander var så liten och perfekt och jag var just då lyckligaste människan på jorden!


Oktober. En riktigt jobbig och hemsk månad är det enda som jag minns. Familjen var ett stort stöd just då.



November. Började dåligt men blev bara bättre och bättre, i slutet var jag lycklig igen. Hoppet är det sista som lämnar en.


December. Motgång efter motgång uppstod. Sårad och ledsen är det minsta man kan säga att jag var. Mamma och pappa, främst mamma, har funnits där i alla lägen. Var så glad men samtidigt så ledsen på samma gång. De dagarna som skulle vara de bästa blev i slutändan de värsta på länge.

Nu är det ett nytt år vilket innebär nya möjligheter och nya tag. Det är just nu ett oskrivet blad som jag har framför mig och det är bara jag själv som kan påverka det som om ett år kommer stå på detta, då fullproppade bladet. Jag vill fylla det med vänskap, familj, glädje och förhoppningsvis mycket kärlek!


Jag vill sudda bort

Jag önskar att jag kunde göra allting bra igen, att jag bara kunde sudda bort allt det som gör ont och bara lämna kvar det som är bra. Men vet ni vad? Det går inte! Önsketänkande fungerar inte i det här läget även om man verkligen vill det här mer än någonting annat.. När jag tänker tillbaka tänker jag bara på allt det som är bra, på allt det fina. Jag har verkligen hjärtat på fel ställe ibland. Allt det dåliga lämnar jag tillsammans med alla frågor som finns. Men en klok kvinna sa en gång till mig "if you love someone, set them free". Nu har jag lovat denna kloka kvinna att jag gör det även om det är jobbigt. ♥ och hjärna vill ibland två olika saker. Denna gången vinner min hjärna, till skillnad från sist. Suddasuddasudda bort det dåliga vill jag göra.

.

"Man måste kyssa många grodor innan man hittar sin prins".