.

Ingen mjukstart direkt.

Den första veckan på nya terminen var väldigt intensiv! Skola kl 8-17 nästan varje dag och sen en skrivuppgift varje kväll på det. Behöver jag säga att jag redan är helt död?! Dock har vi en studiehandledning som redovisar in i minsta detalj vad vi ska göra, så jag ska nog klara mig ändå. Idag är det föreläsningar hela förmiddagen och sedan en skrivuppgift på dem, man blir ju ganska slut i skallen av sådant. Som tur är slutar vi tidigt idag! Däremot börjar vi tidigt så nu är det dags att kliva upp och göra sig klar för dagens bestyr.


Last semester.

Fördjupningsarbetet är inlämnat och idag drar den nya, sista, terminen igång. Det kommer bli väldigt tuffa tjugo veckor till examen det här. Jag förstår inte hur jag ska hinna med allt och framför allt klara av allting. Herregud... Jaja, en dag i taget. Inatt kunde jag inte sova för att jag var så himla nervös! Jag har inte bara terminsstart idag, utan dessutom ska jag till sjukhuset och få information om utrustning. Den kommande natten ska jag göra en sömnutredning för att se om det är något galet med sömnen som påverkar att jag är så trött om dagarna. Jag har alltså all rätt att vara dubbelt så nervös! Usch, jag har redan ont i magen och då har dagen bara börjat...


Opponering.

Imorgon är det dags för den allra sista dagen på höstterminen, det är opponering på fördjupningsarbetet. Här på morgonen har jag suttit och läst igenom och försökt förbereda min opponering som jag ska göra på en annan tjejs arbete. Det handlar om autism, vilket jag inte kan någonting om. Jag tycker alltid att det är svårt att bedöma någon annans arbete, och speciellt när det handlar om ett ämne som man själv inte kan något om. Trots detta har jag försökt att göra det bästa av situationen och jag tror att jag har fått ihop en rätt bra sammanfattning av den här tjejens arbete. Det återstår att se hur det går imorgon. Ikväll får jag försöka öva lite så att jag inte låter så nervös imorgon när det är dags! Jag måste även skumma igenom (vilket jag är sämst på!) alla de andra, fyra-fem, arbetena så jag har ett hum om vad de handlar om. Sen måste jag försöka ta mig i kragen och ta ner julsakerna som fortfarande sitter uppe. Skäms på mig! Men det är ju roligare att sätta upp dem än att ta ner.. Jaja, jag ska försöka.

Low carb fröbröd.

Jag kämpar på med att tappa några kilon på min kropp som har blivit alldeles för tung. Det är ingen idé att fuska för det drabbar bara mig själv. Just därför bestämde jag mig för att baka lowcarb-bröd när fick jag världens bakningssug. Och vet ni, fröbrödet blev en riktig hit, väldigt gott! Detta ska sparas och skrivas in i receptboken. Brödet var inte bara gott, utan det var snabbt och enkelt att göra också!
 

Ännu en sömnlös natt...

Jag begriper inte varför jag helt plötsligt inte kan sova om nätterna. Somna på kvällen är det inga problem med, utan jag vaknar efter bara någon timmes sömn och har sen svårt att somna om. Jag drömmer massa mardrömmar och känner mig orolig i kroppen. Det är hemskt! Igår höll jag mig vaken hela dagen, trots enorm trötthet och dunkande huvudvärk, och tillät mig inte att somna förrän strax efter kl 22. Man tycker ju att jag borde kunna sova flera timmar då, men icke! Jag vaknade redan efter midnatt igen och sen nickade jag till lite då och då, men vaknade med ett ryck snart igen. Känner mig helt förstörd idag, som en zombie ungefär.. Ögonen gör ont så fort jag "rör" (tittar åt sidorna) dem och huvudet och nacken tar nästan kol på mig. Nej, idag är det jag som lägger mig och vilar efter att jag varit och handlat. Nu ska tröttheten botas! Bäst jag ger mig ut i kylan och handlar så att jag får komma hem och krypa ner i sängen så fort som möjligt!


Massage.

Min fina älskling är så otroligt duktig på att komma på presenter att ge mig. I julklapp fick jag världens bästa grej - en massageapparat för nacken! Perfekt för mig som alltid lider av smärta i nacke, axlar och skulderblad. Den kommer verkligen komma till användning. Varje dag tar jag massage nu och det är så himla härligt. Jag skulle kunna somna med den på mig! Med massageapparaten på mig njuter jag nu till tusen.


Checkat, inlämnat och klart!

Jag lyckades bli klar med fördjupningsarbete och lämna in det strax före kl 20 igår kväll. Cirka två timmar senare somnade jag som en klubbad säl, men bara för att vakna igen kl 02. Jag låg vaken i flera timmar sen, lyssnade på talbok och försökte sova, men igenting hjälpte. Till slut när klockan närmade sig fem gick jag upp och åt frukost. Efter det kunde jag äntligen somna om för ett par timmar igen. Jag tror att all stress som jag hade inom mig igår orsakade denna sömnlösa natt. Idag står tvätta på schemat, det behövs verkligen! Tre överfulla tvättkorgar står och väntar på att jag ska tag i dem. Sen ska jag ta och laga någon riktigt god mat. Det lutar åt att det blir lax med citronsås idag igen! Både kyl och frys börjar gapa tomma så det är dags att storhandla här i dagarna tror jag. Nej, nu ska jag ta tag i sorteringen av tvätten så att det blir gjort.

Fördjupningsarbete.

Usch och fy, nu känner jag mig grymt trött på mitt fördjupningsarbete! Skönt att det ska in imorgon. Genom att jag har pluggat varje dag den här veckan så känner jag mig helt död. På tisdag tänker jag ta en rejäl sovmorgon och bara mysa. Imorgon ska jag (efter att arbetet lämnats in) tvätta, göra storkok av mat och bara ta det lugnt. Plugget suger verkligen musten ur en.. Nej nu måste jag nog fortsätta om jag ska bli klar innan midnatt..!

Jag är faktiskt duktig.

Det har känt ganska motigt de senaste dagarna. Verkligheten har liksom kommit ikapp mig. Max har åkt hem och börjat jobba igen, vilket innebär att bo själv och spendera hela dagarna utan sällskap. Det som känns mest jobbigt är att det är så långt mellan oss, det går ju liksom inte bara att kila över när man känner för det.. Skolan har dragit igång igen och detta innebär - spendera hela dagarna med näsan i skolböckerna eller framför datorn med skrivarbete. Igår slog detta mig som en örfil rakt i ansiktet. Ensamheten. Jag hatar att vara själv, jag är så fruktansvärt sällskapssjuk! Igår kände jag mig trasig. Idag känns det lite bättre. Jag tänkte efter lite grann, och jag är ändå duktig. Trots enorma motgångar under hela min studietid, så har jag tagit mig igenom allt och idag är det bara fem månader kvar och jag har inte en endaste liten rest. Allting har jag klarat av, även om det inte varit så lätt alla gånger. Det har varit gråt, ångest och panik (för att nämna några saker) men i slutändan har jag bitit ihop, samlat mig, tagit mig i kragen och genomfört allting. Jag borde egentligen vara stolt! Idag sitter jag här lite lönnfet, trasig i kroppen (kronisk smärta) och med lite skavanker här och där, men jag lever trots allt ändå ett helt okej liv. Ni som läser detta kan nog inte egentligen förstå hur mycket jag har kämpat och vad jag har gått igenom för att kunna stå här idag, på egna ben. En "normal" människa hade sjukskrivit sig och försökt att ordna upp allting och hitta tryggheten, men inte jag. Jag kämpar på dag ut och dag in, brottas med alla problem och beslut som måste tas. Det är inte alla gånger som det är så lätt.. Innan det här året är slut så ska jag göra så att jag känner att mitt liv är bra, att jag trivs med det - jag lovar mig själv det.
 
Over and out.
/ I

Två år.

Jag kan inte fatta att det gått två år sen Bernt lämnade oss. Det känns så overkligt att han aldrig kommer få träffa Max. Varje gång det är något kalas eller familjeträff påminns jag om att min fina vän inte finns bland oss längre. Det är en sorgens dag idag. Tänk om Bernt hade fått träffa min fina Max, och tvärtom. De hade verkligen gillat varandra. Jag tycker de är lite lika, skämtsamma och snälla med ett stort hjärta. Två år har gått och jag får fortfarande tårar i ögonen när jag skriver detta. Vet inte om jag någonsin kommer komma över det faktum att min bästa vän och plastmorfar lämnat oss. Vår älskade Bernt, hoppas du har det bra i himlen.
 
Redan här var du så sjuk, men du slutade aldrig kämpa och du gav aldrig upp. Jag beundrar honom för den glädje han visade trots att han var så otroligt sjuk. Bernt, jag kommer aldrig glömma dig. ♥ 
 

Kärlek.

Vår andra nyårsafton ihop. ❤
 


Hjärtegull. ♥

Att ha två starka farbröder att leka och busa med är riktigt roligt, kanske bland det bästa som finns! ♥

Bästa minsta storebror.

Idag åker världens bästa K till Thailand för att backpacka runt där i tre veckor. Behöver jag säga att jag är riktigt avundsjuk?! Inom loppet av en månad nu så ska nästan alla i min familj åka utomlands, medans lilla snälla jag får stanna hemma och gå i skolan istället.. Det är orättvist! Hoppas att min fina minsta storebror kommer ha en riktigt härlig tid där borta i Thai-landet. Han lovade att sola, bada och njuta lite för mig med, så jag hoppas att han håller det löftet! ♥

Nyårsafton 2012.

Jag kör på "en bild säger mer än tusen ord"- stilen för att beskriva kvällen. Tokiga lekar. Vaniljpannacotta med passionsfrukt och chokladdekoration till efterrätt. Lite överförfriskade gäster. Fyrverkerier vid 12-slaget. Nyårspuss. 
 
The gang - GOTT NYTT ÅR!